Culturele rondreis Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

  • Begeef u hoog in de bergen
  • Het prachtige Tijgernestklooster
  • Verken de Punakha vallei
  • Cultureel Bumthang
  • Op zoek naar zwarthalskraanvogels
  • Begroet vriendelijke monniken

Bhutan overtreft tijdens deze 15-daagse rondreis niet alleen uw verwachtingen, het werkt zelfs therapeutisch. Kunt u zich een land voorstellen zonder stoplichten en neonreclames? Waar de mensen geen stress kennen en de lucht nog écht schoon is? Maak kennis met het groene koninkrijk Bhutan, verborgen tussen de toppen van de Himalaya. Laat u verrassen door de prachtige Drum Dance tijdens het Dramitse festival, ga in gesprek met monniken, laat u meevoeren langs legendes en mythes en bewonder oeroude kloosters.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Delhi – Thimpu

Uw reis naar Bhutan staat op het punt van beginnen. U vliegt vandaag, via Delhi, naar Thimpu in Bhutan. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen en vervolgens per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Thimpu heeft als stad veel te bieden. Indien gewenst kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Painting School of de Paper Factory. 

Dag 3: Thimpu

Thimpu is de perfecte kennismaking met Bhutan. In de musea van de stad leert u meer over de architectuur en textiel. Of wilt u zien hoe in Bhutan op authentieke wijze papier wordt gefabriceerd? Volgens uw interesses organiseren we uw bezoek aan deze stad. De langgerekte Punakhavallei nodigt uit tot een heerlijke fietstocht. Geheel op maat: van een uurtje langs de rivier tot een tour van 40 kilometer. 

Dag 4: Thimpu – Punakha

Oostwaarts van Thimpu wordt Bhutan steeds authentieker. In een ver verleden was Punakha de hoofdstad van Bhutan. De stad Punahka ligt in een vallei en biedt een gematigd klimaat. Mede dankzij de twee rivieren die hier stromen kunnen er veel gewassen en vruchten groeien. Als u vanuit Thimpu onderweg bent naar Punakha heeft u schitterend uitzicht op de Himalaya. De meest idyllische dzong van het land is te vinden in deze stad, waarbinnen prachtige en kleurrijke muurschilderingen te vinden zijn.  

Dag 5: Punakha

U brengt vandaag de dag door in Punakha. Boven op een heuvel ligt de Dzong van Wangdue Phodrang aan de samenloop van de Punakha Chhu en de Tang Chhu rivier. Het is een van de eyecatchers van de stad en tevens de meest idyllische dzong van het land. Dit opvallende bouwwerk heeft al vele 'ijsoverstromingen' en branden overleefd. Elk jaar in februari wordt er een processie gehouden, bekend onder de naam Punakha Serda, om te overwinning tegen de Tibetanen te vieren. Naast het prachtige exterieur is het de moeite waard om binnen in de dzong de indrukwekkende muurschilderingen te bewonderen de vriendelijke monniken te begroeten. 

Dag 6: Punakha – Gangtey

U reist verder in oostelijke richting naar Gangtey. De vallei van Gangtey behoort tot een van de meest mooie plekken in Bhutan. Hier ervaart u een vlakke, uitgestrekte vallei dat vrij uniek is voor Bhutan. Een paar kilometer hiervandaan vindt u het Gangtey klooster en in de vallei zelf ligt het dorpje Phobjikha. Door de vallei stromen twee mooie rivieren, de Nakay Chhu en de Gay Chhu. Volgens de lokale legende staan de twee rivieren symbool voor een slang en een beer. 

Dag 7: Gangtey

Dit is de plaats waar vele zwartnek-kraanvogels komen om de winter door te brengen, vanwege het zachtere klimaat. De vruchtbare Phobjikhavallei, goed verscholen tussen de bergen, is een pareltje. Dat vinden ook de zeldzame zwarthalskraanvogels die hier tussen november en maart neerstrijken om de ijskou in Tibet te ontvluchten. Maak een wandeling naar de Pele La-pas in het voorjaar, wanneer de rododendrons en magnolia’s in bloei staan. Of bezoek het Gangtey Gumbaklooster, waar de tijd al eeuwen lijkt stil te staan. 

Dag 8: Gangtey – Bumthang

Via een kronkelende weg met prachtige uitzichten reist u vanuit de prachtige Gangtey Vallei naar Bumthang, dat bestaat uit verschillende valleien: Chokhor, Tang, Chhume en Ura. Naast prachtig natuurschoon zijn de vier valleien gezegend met enkele van de oudste boeddhistische tempels van het koninkrijk. Het was hier dat het boeddhisme voor het eerst in Bhutan werd geïntroduceerd. U verblijft de komende nachten in Bumthang om te genieten van alles wat de valleien te bieden hebben. Het is een van de beste plaatsen om er te voet op uit te trekken, met wandelingen voor elk wat wils. 

Dag 9 – 10: Bumthang

Deze dagen gaat u de Bumthang vallei verkennen. Bhumthang is het culturele middelpunt van Bhutan en heeft een lange geschiedenis. Bezoek het Kurjey Ihakhang, het Jambay Lhakhang, de Tamshingtempel en de Jakar Dzong. Aan deze laatstgenoemde plek bracht Guru Rinpoche in het jaar 746, voor de eerste keer, een bezoek aan Bhutan. Hierbij bracht hij het boeddhisme naar Bhutan. De dorpsstraat van Jakar dateert uit de 17e eeuw. Het hooggelegen Kuenzangdrak Goemba ligt tegen een rots geplakt. Deze afgelegen plek, en de afwezigheid van andere toeristen, maakt dit klooster tot een van de meest bijzondere in Bhutan. Wees niet verbaasd als uw gids minutenlang in het water staart van het Membartshomeer: alleen hij of zij die verlicht is, kan de tempel zien.  

Dag 11: Bumthang – Paro

U vliegt vandaag vanuit Bumthang naar Paro in het westen van Bhutan. Paro ligt aan de oevers van de Paro Chhu in het hart van de brede vallei. De vruchtbare grond heeft de plaatselijke bevolking relatief welvarend gemaakt, wat tot uiting komt in de kwaliteit van de plaatselijke gebouwen, waaronder de mooie dzong van Bhutan. De dzong, die bereikt wordt via een houten brug over de rivier, werd verschillende keren gebruikt om de vallei te verdedigen tegen Tibetaanse invasies. 

Dag 12 – 13: Paro

“Lha-gey-lu!” (moge de goden overwinnen!), roept uw chauffeur bij aankomst op de Chela La-pas, de hoogste bergpas in Bhutan. Als u langs de bergrug omhoogloopt wordt u beloond met magnifieke Himalayalandschappen. Een wandeling vanuit de Parovallei voert naar het beroemde Taktsangklooster, het Tijgernestklooster dat zich aan een steile rotswand vastklampt. Een klim is het ongelofelijke uitzicht meer dan waard! Vertrek vroeg, dan heeft u het prachtig tegen een steile bergwand gebouwde klooster voor u alleen! Het Nationaal Museum is gevestigd in een voormalige wachttoren op de heuvel en herbergt een fascinerende collectie aardewerk, harnassen, thangka's en een complete tempel. 

Dag 14 – 15: Paro – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan deze culturele rondreis door het indrukwekkende Bhutan. U vliegt, via India, terug naar Amsterdam. U landt de volgende dag op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen. Welkom thuis! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Gezondheidszorg in Bhutan geheel kosteloos is ongeacht of men traditionele of moderne geneeskunde wenst? 

Bhutan Gebedsvlaggen
Bhutan Gebedsvlaggen

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl