Adembenemend Abu Dhabi

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek exclusieve kunstwerken in het Louvre
  • Bezoek de prachtige Sheikh Shayed moskee
  • Verblijf in het comfortabele St. Regis Saadiyat
  • Maak kennis met het vriendelijke Abu Dhabi
  • Invulling van het programma naar eigen wens
  • Combinatie van strand en woestijn mogelijk

Ontdek het adembenemende Abu Dhabi tijdens uw privé stadstour. Stap binnen bij de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en laat u overdonderen door de schoonheid van dit kunstwerk. Bezoek het Louvre Museum op Saadyat eiland en bezichtig de exclusieve kunstwerken. U verblijft in het St. Regis Saadiyat Island Resort waar u tot rust komt in dit fijne resort.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Abu Dhabi

U vliegt in de avond met Etihad Airlines naar Abu Dhabi waar u de volgende morgen aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht op Saadiyat Island. 

Dag 3: Abu Dhabi

U gaat in de middag met uw privégids op pad om de hoogtepunten van Abu Dhabi te ontdekken. Dit is de ultieme manier om in een korte tijd veel van deze stad te zien. Natuurlijk kan een bezoek aan de beroemde Sheikh Shayed Moskee niet ontbreken. Deze adembenemende moskee is de grootste moskee van de gehele Verenigde Arabische Emiraten en is de op zeven na grootste moskee ter wereld. De moskee is ontworpen in Mongoolse en Moorse stijl en biedt plaats aan 40.000 bezoekers. De vier minaretten zijn elk 107 meter hoog en de 82 koepels bedekken zowel het hoofdgebouw als de buitentuin. In de moskee vindt u het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter ter wereld met een hoogte van maar liefst 40 meter en een doorsnede van 10 meter. De binnenplaats bestaat uit wit marmer en is versierd met edelstenen, bladgoud en bloemmotieven. 

Dag 4: Abu Dhabi

Deze ochtend bezoekt u het Louvre Museum in Abu Dhabi dichtbij uw hotel op Saadiyat eiland. Het Louvre is het zustermuseum van het bekende Louvre museum in Parijs. Het indrukwekkende gebouw beschikt over 23 tentoonstellingsruimtes en het grootste gedeelte ligt onder de enorme koepel met een doorsnede van 180 meter. De koepel bestaat uit metalen sterren en weegt 12.000 ton. U krijgt alle tijd om de tentoonstellingen te bezoeken en dit bijzondere gebouw te ontdekken. De middag heeft u ter vrije besteding. Een aanrader is om te gaan lunchen bij het Emirates Palace waar u ook een camelchino kunt bestellen. Een camelchino is een cappuccino maar dan met kamelenmelk, en is het proberen waard! Voor de winkelliefhebber is het winkelcentrum Al Wahda Mall onmisbaar waar u de keuze heeft uit talloze winkels in het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi.
Tip: bezoek het Louvre Museum onder begeleiding van een privégids voor een onvergetelijke beleving. 

Dag 5: Abu Dhabi

De dag heeft u ter vrije invulling. Bezoek bijvoorbeeld Ferrari World en het Yas Circuit waar sinds 2009 jaarlijks de Formule 1 wordt gereden. U kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals fietsen over het circuit of stap in een luxe auto en ervaar hoe het is om over het circuit te racen. Het circuit bestaat uit 20 bochten en is een van de duurste circuits ooit. U kunt de dag afsluiten met een cruise tijdens zonsondergang waarbij u de diverse aanzichten kunt ontdekken van de prachtige kustlijn van Abu Dhabi. 

Dag 6-7: Abu Dhabi

Deze dagen kunt u op eigen gelegenheid de stad of de omgeving gaan verkennen. Breng een bezoek aan Al Ain, de authentieke stad aan de grens met Oman. Deze stad is minder toeristisch dan Abu Dhabi en is de perfecte plek waar u de authentieke Arabische cultuur kunt ervaren. U kunt de eeuwenoude forten, het nationaal museum en de archeologische plaatsen bezoeken. Al Ain is door het handelsverleden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat de woestijn op een korte afstand van Abu Dhabi ligt, is voor u vast geen verrassing. Pak deze unieke kans om een woestijnsafari te maken en te genieten van een privédiner in de woestijn. Dit is een ervaring die u nooit meer zal vergeten!

Dag 8: Abu Dhabi - Amsterdam

Geniet van uw laatste ochtend in Abu Dhabi. U wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vliegt u met Etihad Airlines terug naar Amsterdam waar u in de middag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, fasttrack luchthaven Abu Dhabi, transfers, overnachtingen met ontbijt, toegangstickets voor het Louvre in Abu Dhabi, inclusief vervoer, en een halve dag privé stadstour met bezoek aan de Sheikh Zayed Moskee inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De koepel van het Louvre in Abu Dhabi een doorsnede heeft van maar liefst 180 meter en het ontwerp van de koepel een tapijt vormt van 7850 sterren?

Kamelen - Woestijn - Abu Dhabi - Verenigde Arabische Emiraten - Midden-Oosten
Kamelen - Woestijn - Abu Dhabi - Verenigde Arabische Emiraten - Midden-Oosten

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl