Whichaway camp overview

ACCOMMODATIES IN Zuid-Afrika

Whichaway Camp

Whichaway Camp is onderdeel van White Desert, opgericht door echte poolreizigers. Tijdens een expeditie door het binnenland van Antarctica werd het idee gevormd. Dit prachtige landschap, onwerkelijk en inspirerend, zou toch ook voor andere te bezoeken moeten zijn. Maar het moest wel verantwoord en duurzaam zijn.  

Whichaway Camp, gelegen aan de voet van een gletsjer, is uniek en de perfecte uitvalsbasis om uw avontuur te beginnen. In deze omgeving kan het niet anders dan dat het kamp ontworpen is om een minimale ecologische impact te hebben. Hoewel stevig en comfortabel, kunnen alle elementen van Whichaway Camp worden gedemonteerd en indien nodig uit Antarctica worden verscheept, zonder een spoor achter te laten. Al het afval wordt verzameld en verscheept naar Zuid-Afrika waar het gerecycled wordt. Alle zeep, was- en schoonmaakmiddelen zijn allemaal biologisch afbreekbaar. De verwarming in uw kamer en de gemeenschappelijke ruimtes werkt op zonne-energie. Tevens heeft het kamp als doelstelling om in de komende jaren alle vluchten te vervangen met SAF, duurzame brandstof, waarbij de eerste veertigduizend liter gebruikt zal worden voor de operatie in het seizoen 2022.  

Hoewel de pods, gemaakt van glasvezel, aan de buitenkant er nogal functioneel uitzien is het binnenin aangenaam en ruim. In uw kamer is een wastafel en toilet aanwezig. Douchen kan in de gemeenschappelijke douchekamer, showerpod, waar drie individuele douchekamers zijn met een douchecabine, wastafel en omkleedruimte. De gemeenschappelijke ruimte van het kamp is een plek om achterover te leunen en op te laden. De sfeervolle ingerichte lounge, met aangrenzend cocktailterras, is zowel warm als comfortabel. Dit is de perfecte setting voor u om te ontspannen en ervaringen te delen met de andere gasten na een dag op het ijs. De bibliotheek is compleet met tijdloze klassiekers die verhalen vertellen over Antarctische verkenning, de verhalen misschien des te echter nu u deze ongelooflijke omgeving zelf ervaart. Iedere maaltijd is een ervaring op zichzelf. Van een hartig dagelijks ontbijt tot een overweldigend zes gangen diner inclusief bijpassende wijn uit de Kaapse wijnlanden.  

Het verblijf in Whichaway Camp is in combinatie met een volledig programma inclusief uw retourvlucht vanaf Kaapstad.