Culinair Kaap

Hoogtepunten van deze reis

  • Culinair genieten in de Kaapregio
  • Verblijf aan een van de vele stranden van Kaapstad
  • Verblijf op een steenworp afstand van enkele beste restaurants van Franschhoek
  • Twee dag tours welke geheel in teken staan van de culinaire omgeving
  • Ontdek het Grootbos natuurreservaat
  • Perfect voor een week ontspanning met de nadruk op fantastisch eten en drinken

Beleef de culinaire wereld van de Kaap. Franschhoek heeft lange tijd bekend gestaan om de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Inmiddels zijn er in deze omgeving heerlijke restaurants te vinden met wijnen uit de regio. Met Grootbos als afsluiter geniet u niet alleen van de heerlijke desserts, maar eveneens van een prachtig uitzicht op de zee. Zuid-Afrika kan zich op culinair gebied zeer meten met de top van de wereld.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Kaapstad waar u dezelfde dag in de avond arriveert. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en met een privétransfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2: Kaapstad

Vandaag staat volledig in het teken van de culinaire beleving in de Kaap. De keuken van de Cape Malay gemeenschap is de oudste uit de omgeving van Kaapstad. De basis van deze keuken is ontstaan in de periode dat 'Malay' als slaven werkten in de keukens van de 'Hollanders'. De heerlijke, kruidige en vaak pittige gerechten vanuit hun thuisland in Azië is van grote invloed geweest op de gerechten die u vandaag de dag kunt proeven. Deze ochtend leert u tijdens een kookles traditionele gerechten met lokale kruiden te bereiden. In de middag kunt u aansluitend kiezen voor een begeleide wijntour door de Constantia Vallei maken of een stadstour door het levendige Kaapstad.

Dag 3: Kaapstad - Franschhoek

Deze ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie en rijdt u naar het elegante Franschhoek. De bergen vormen de grens tussen de vruchtbare wijnlanden en de droge Karoo. Franschhoek is vernoemd naar de Franse Hugenoten. U zult merken dat de namen Frans zijn, maar dat de architectuur oud-Hollands of Kaaps-Hollands is. U vindt in Franschhoek beroemde wijnhuizen en diverse goede restaurants waar u kunt genieten van wijnproeverijen en culinaire diners.

Dag 4: Franschhoek

Vandaag gaat u samen met een deskundige privé gids de wijnlanden verkennen. Deze dag wordt geheel aangepast op uw preferenties. Bezoek een van de vele wijnhuizen, doorkruis het prachtige landschap en geniet van een smaakvolle wijnproeverij in de beroemde wijnlanden van Zuid-Afrika. De tour is de gehele dag, de lunch is niet inbegrepen.

Dag 5: Franschhoek – Grootbos Private Nature Reserve

Vanuit de glooiende Wijnlanden rijdt u verder naar de kust. De komende twee nachten verblijft u in de Forest Lodge van Grootbos Private Nature Reserve in de Westkaap nabij Hermanus. Het Grootbos Privé Natuur Reservaat is 2500 hectare groot en bestaat uit prachtige 'fynbos'. Het reservaat biedt natuurliefhebbers alle mogelijkheden de Kaapse flora en de schoonheid van het zeeleven te ontdekken.

Dag 6: Grootbos Private Nature Reserve

Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, nabij Hermanus, in de Westkaap van Zuid-Afrika. De natuur rondom de lodge is uniek vanwege de Kaapse flora. U kunt excursies maken per 4WD, te voet of te paard. De stranden met kustgrotten en zoutwater poelen zijn ook zeker een bezoekje waard. Tijdens een van de natuurtochten, leggen deskundige gidsen u de wonderlijke relaties uit tussen de planten, insecten, vogels en zoogdieren die in het reservaat leven. Veel van deze excursies zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. De Forest Lodge is ook gericht op de ‘food experience’ van haar gasten. Heerlijke gerechten, kleurrijk opgemaakt, zoveel mogelijk biologische producten en geweldige desserts wachten op u.

Dag 7-8: Grootbos – Kaapstad - Amsterdam

U laat het Grootbos Natuurreservaat achter u en rijdt naar de luchthaven van Kaapstad. Hier levert u uw huurauto in en vervolgens vliegt u met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam. Hier landt u de volgende dag met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Grootbos Forest Lodge tot de Unique Lodges of the World van National Geographic behoort?

ONZE SPECIALISTEN