City Trip Kaapstad Urban Oasis

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in een comfortabel resort aan het water
  • Diversiteit aan excursiemogelijkheden
  • Proef de allerbeste wijnen uit Zuid-Afrika
  • Nabij de beroemde Victoria & Alfred Waterfont
  • Geniet van de beste restaurants in Kaapstad
  • Wandel naar de top van de Tafelberg

Kaapstad is een boeiende en levendige stad en wordt dan ook al jaren uitgeroepen tot een van de beste reisbestemmingen ter wereld. Of het om een stedentrip, een avontuurlijke reis, een romantisch uitje of een familievakantie gaat, Kaapstad heeft het hele jaar door voor iedereen veel te bieden. Omdat de stad groot is en er ontzettend veel te ontdekken is, is de perfecte uitvalsbasis een absolute noodzaak. One&Only Kaapstad heeft exact deze uitstekende locatie, midden in het modieuze Victoria & Alfred Waterfront, met uitzicht op de elegante jachthaven en op de iconische Tafelberg.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad

Met KLM vliegt u vanaf Schiphol rechtstreeks naar de zogenoemde Moederstad. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht, waar u de komende dagen overnacht. 

Dag 2: Kaapstad

In Kaapstad en in de wijde omgeving van de stad is bijzonder veel te doen en te zien. Uw eigen programma is afhankelijk van het seizoen waarin u reist, alsook van uw eigen wensen. Graag geven we u een suggestie van de mogelijkheden voor de invulling van uw verblijf in Kaapstad. 

Een goede eerste kennismaking met deze bijzondere kuststad is een must. Zo vliegt u bijvoorbeeld vanaf het Victoria & Alfred Waterfront, waar uw hotel gelegen is, per helikopter naar de prachtige Overberg regio. Bewonder het levendige centrum, de haven en de imponerende Tafelberg vanaf grote hoogte, een indrukwekkende beleving. Uw bestemming is Inverroche Distillery, de pionier van de Zuid-Afrikaanse ambachtelijke gin. De gins zijn bijzonder uniek vanwege het gebruik van inheemse 'fynbos'-botanica. Bij aankomst wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door de ultramoderne distilleerderij, gevolgd door een privéproeverij van alle premiumproducten. Aansluitend geniet u van een lunch of picknick op het terrein alvorens u per helikopter terugkeert naar het resort.  

Dag 3: Kaapstad

Kaapstad wordt beschouwd als een van de beste wijnproducerende regio's ter wereld. Indien u graag meer wilt leren over de aangeboden wijnen bij het One&Only Resort neemt hoofdsommelier, Dhr. Luvo Ntezo, u graag mee op een privétour door de indrukwekkende Wine Loft in het resort. Met meer dan 5.000 flessen wijn beschikt het resort over een van de meest uitgebalanceerde en diverse wijncollecties van het Afrikaanse continent. De rondleiding wordt gevolgd door een voortreffelijke Zuid-Afrikaanse kaas- en wijnproeverij, waarbij vijf prestigieuze jaargangen van de meest exquise wijnboerderijen van de Kaap gepresenteerd en uiteraard geproefd worden.

Dag 4: Kaapstad

Trotseer één van de twee iconische bergtoppen van Kaapstad, de Tafelberg of Lion's Head, beiden zijn gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum.  

De Tafelberg, een van de 7 natuurwonderen ter wereld, heeft verschillende routes in verschillende moeilijkheidsgradaties. Uw professionele en ervaren gids zal u de beste route aanbevelen die past bij uw atletische vermogen.  

Een andere mogelijkheid is het beklimmen van Lion's Head, een zeer geliefde berg die iets lager is dan de Tafelberg. Vanaf de top heeft u een ongelooflijk 360-graden uitzicht over de stad wat het tot een uitstekende fotolocatie maakt.  

Vroeg in de ochtend, wanneer de zon nog niet op haar warmst is, is het beste moment om deze avontuurlijke tochten te beginnen. Daarnaast is het vroeg op de dag minder druk en geniet u van de schitterende kleuren die het ochtendlicht met zich meebrengt. Uiteraard wordt u naar de startlocatie gebracht en is dit avontuur verder volledig naar eigen wensen in te vullen, wat dacht u bijvoorbeeld van een gastronomische picknicklunch tijdens uw tocht.

Dag 5: Kaapstad

Zuid-Afrika wordt vaak omschreven als een regenboognatie, een smeltkroes van verschillende culturen en etniciteit. Het geweldige resultaat hiervan is een verscheidenheid aan invloeden op elk aspect van het Zuid-Afrikaanse leven, inclusief de voortreffelijke keuken.  

Het enige Nobu restaurant in Afrika is gelegen op het resort waar u verblijft. Nobu geeft de klassieke Japanse keuken een eigentijdse twist door de toevoeging van Peruaanse invloeden. De naam voor deze culinaire trend is Nikkei: een combinatie van de Japanse en Peruaanse keuken.  

De chef-kok van Nobu Kaapstad, Harold Hurtada, biedt een interessante Masterclass, waar u actief leert hoe Nobu's kenmerkende gerechten bereid worden. Daarnaast krijgt u een uitgebreide uitleg over de sensationele Sake-combinaties. Deze uitzonderlijke ervaring omvat een Tempura- of Toban Yaki-kookdemonstratie van koude gerechten in de sushibar, een demonstratie voor het maken van warme gerechten en een presentatie van Sake en andere dranken door Nobu's sommelier. Uiteraard verwent u uw smaakpapillen na de cursus met uw zelfgemaakte gerechten en krijgt u de recepten mee naar huis. 

Dag 6: Kaapstad

Voor de koffieliefhebbers, verzorgen wij voor u een deelname aan een Barista Masterclass. Tijdens deze unieke les versterkt u uw barista-vaardigheden en leert u over de beste koffiebonen in de stad, verzorgd door het lokale koffiehuis Bootlegger Coffee Company. U wordt stap voor stap begeleid door een ervaren barista, die u de perfect kop koffie leert bereiden. Van het zorgvuldig opschuimen van de melk tot het zetten van het perfecte kopje, iedere stap wordt gedemonstreerd en geperfectioneerd in deze leuke en interactieve masterclass die is ontworpen om uw koffievaardigheden naar een hoger niveau te tillen.  

Ter afsluiting van uw reis naar Kaapstad krijgt u de bijzonder kans om uw eigen wijn te maken. Deze exclusieve ervaring vindt plaats in de indrukwekkende Wine Loft van One&Only Cape Town. Na een introductie over het wijnlandschap in Zuid-Afrika, begint u met het creëren van uw eigen kenmerkende melange. De resulterende creatie kan worden genuttigd tijdens een smakelijke maaltijd in het resort of worden verpakt om mee naar huis te nemen, het perfecte aandenken aan uw reis. Het is tevens mogelijk om een wijnboerderij te bezoeken, waar u samen met de sommelier en de lokale wijnmaker van het resort, vakkundig wordt begeleid om uw ideale blend te produceren. Vertel ons uw wensen en wij verzorgen het graag voor u. 

Dag 7-8: Kaapstad – Amsterdam

Uw laatste ochtend in Kaapstad is aangebroken, eventueel kunt u uw laatste inkopen doen bij het Victoria & Alfred Waterfront. Aan het eind van de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U komt de volgende dag, in de loop van de ochtend, aan op Schiphol. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfer en overnachtingen inbegrepen. Genoemde activiteiten zijn slechts suggesties en kunt u naar wens reserveren. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De eerste wijn in de Kaapse wijnlanden werd geproduceerd in 1659? De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende ter wereld. Het is daarnaast ook de oudste wijnindustrie buiten Europa en heeft een van de langste wijnroutes ter wereld. 

One & Only Cape Town Balkon
One & Only Cape Town Balkon

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl