Autorondreis Zimbabwe

Hoogtepunten van deze reis

  • Wilde honden in Hwange National Park
  • Een van Africa's oudste en grootste ruïnes
  • Avontuur van zelf rijden en beleven
  • Duizenden olifanten
  • Van savanne tot rotsachtige heuvels
  • Victoria Falls, een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld

Zimbabwe is een land waar het reizen per huurauto niet alleen praktisch en gemakkelijk is maar bovenal veilig. De natuur en cultuur van Zimbabwe zijn met elkaar verweven in deze 15-daagse autorondreis. Het vruchtbare en groene oosten biedt een mooi contrast met de droge uitlopers van de Kalahariwoestijn in het westen. Uw reis is compleet met overnachtingen in Gonarezhou en Hwange, de twee grootste wildparken van Zimbabwe.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

In ongeveer elf uur vliegt u vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Johannesburg waar u dezelfde dag arriveert. Na aankomst checkt u in bij het hotel nabij de luchthaven voor de eerste nacht opdat u de volgende dag gemakkelijk verder kunt reizen naar Zimbabwe. 

Dag 2: Johannesburg – Harare

Een korte vlucht brengt u van Zuid-Afrika naar de hoofdstad van Zimbabwe, Harare, waar u na aankomst uw huurauto ophaalt. Harare is een levendige Afrikaanse stad met veel parken. Er wordt veel waarde gehecht aan het culturele en historische erfgoed van de stad waardoor een aantal van de oudere gebouwen bewaard zijn gebleven. De Mining pension Fund Building is hier een voorbeeld van. Veel gebouwen zijn ook te vinden langs Robert Mugabe Road. Interessant zijn een bezoek aan de National Gallery, waar een interessante nationale collectie te zien is, naast de vaak internationale tentoonstellingen, alsook de National Archives, waar een aantal originele dagboeken en rapporten van Afrikaanse ontdekkingsreizigers en missionarissen te zien zijn.  

Dag 3: Harare – Mutare

In ongeveer vier uur rijdt u op uw gemak de eerste route van Harare naar de Eastern Highlands. U laat de stad achter u en komt terecht in een wonderlijk schilderachtig deel van Zimbabwe, wat langs de grens met Mozambique loopt. Groene, glooiende heuvels, bergen en kristalheldere rivieren zijn het decor voor dit landschap. Lokaal wordt ook gesproken over Kumakomoyo, ofwel de plek van de vele bergen. Vanuit en op korte afstand van uw verblijfplaats zijn diverse wandelroutes en kunt u een mountainbike tocht maken. Indien de tijd het toelaat kunt u ook kennismaken met de lokale gemeenschap.  

Dag 4: Mutare – Gonarezhou

Na een smakelijk ontbijt rijdt u naar Gonarezhou National Park, waar u uw huurauto parkeert en volop kunt genieten van de vele activiteiten. Chilo Gorge Safari Lodge biedt zowel ochtend- als middagsafaris en tevens natuurwandelingen aan.  

Dag 5 – 6: Gonarezhou National Park

Gonarezhou, de plek van vele olifanten, is een dramatisch park vol met ruige en mooie landschappen. Door de open verbindingen met het Krugerpark in Zuid-Afrika en het Limpopo National Park in Mozambique heeft Gonarezhou National Park een enorm divers wildleven. De drie rivieren die door het park stromen dragen hiertoe bij en zorgen voor kleine vijvers, drinkplaatsen en natuurlijke oases waar honderden soorten dieren kunnen drinken en eten op de oevers. De met uitsterven bedreigde wilde hond en de bijzondere koningscheeta zijn Gonarezhou's meest unieke inwoners maar het park is, zoals de naam al doet vermoeden, met name beroemd om de vele olifanten. Voor een optimale beleving is hier maar een ding belangrijk: het gebied verkennen met de beste safarigids. Daarom zorgen wij ervoor dat Clive, uw gids, met u mee op pad gaat. 

Dag 7: Gonarezhou – Masvingo

Van de grens met Mozambique en Zuid-Afrika rijdt u in noordelijke richting, naar Masvingo. Zimbabwe's oudste plaats, voorheen met de naam Fort Victoria, kent een roerige geschiedenis. In de nabije omgeving liggen een aantal niet te missen hoogtepunten van Zimbabwe waaronder het Great Zimbabwe National Monument, een significante archeologische vindplaats, en Lake Mutirikwe, waar u de komende nacht zult verblijven.  

Dag 8: Masvingo – Matobo Hills

Great Zimbabwe is een oude ruïnestad in de zuidoostelijke heuvels van Zimbabwe. Het was de hoofdstad van het Koninkrijk Zimbabwe gedurende de late ijzertijd en is een UNESCO werelderfgoed. Zoals bij vele archeologische opgravingen in Afrika is het lange tijd controversieel geweest omdat de regering van het toenmalige Rhodesië niet wilde erkennen dat dit gebouwd zou kunnen zijn door de voorouders van de Shona, met andere woorden zwarte mensen. Great Zimbabwe is inmiddels een nationaal monument, erkend en gevierd door het gelijknamige land. Neemt u vooral uitgebreid de tijd om het te bezoeken. Aan het einde van de dag arriveert u in Matobo Hills, niet ver van Zimbabwe's op een na grootste stad, Bulawayo. 

Dag 9: Matobo Hills National Park

De granietformaties van Matobo Hills, met balancerende rotsblokken, rechtopstaande stenen, massieve monolieten en gevaarlijk hooggelegen kiezelstenen behoren tot 's werelds meest spectaculaire geologie. De belangrijkste attractie van het nationale park is de natuurlijke schoonheid en de historische betekenis, echter in het hele park kunt u ook dieren zien. Hoewel het luipaard niet vaak wordt gezien is de rotsachtige omgeving van Matobo het perfecte leefgebied voor deze schuwe dieren. De aantallen zwarte en witte neushoorns groeien gestaag in de speciale beschermingszone binnen het park. Vanuit uw lodge zijn er verschillende activiteiten mogelijk van historische excursies naar eeuwenoude rotstekening tot een fietstour langs traditionele dorpen waar u met open armen zult worden verwelkomd. 

Dag 10: Matobo Hills – Hwange

Vanuit de rotsachtige omgeving van Matobo Hills rijdt u op uw gemak naar Hwange National Park, Zimbabwe's grootste en één van Africa's beste nationale parken. Savannen met grassen en bossen strekken uit over een gebied zo groot als België. Maar liefst 50.000 olifanten trekken door het park en leeuwen, luipaarden en cheeta's worden regelmatig gezien. Dit is een waar paradijs voor dierenliefhebbers! 

Dag 11 – 12: Hwange National Park

De komende dagen verblijft u in een privé park grenzend aan Hwange, waar regelmatig grote aantallen olifanten hun dorst komen lessen. Er zijn vele mogelijkheden voor activiteiten vanuit de lodge. Zo kunt u naar wens game drives door zowel het privé park als het nationale park reserveren waarbij u mogelijk olifanten, leeuwen, giraffes, zebras, luipaarden en zelfs de met uitsterven bedreigde wilde honden om maar een paar dieren te noemen. Deze safaris worden in de ochtend of middag/avond gedaan en er is zelfs een mogelijkheid om een hele dag op pad te gaan. Een wandelsafari is een hele andere manier van ontdekken. Geluiden en geuren zijn anders en u stapt letterlijk de wereld van de dieren in. Een bezoek aan het Hwange Research Centre, waar u leert over de opvang, het onderzoek naar en de bescherming van de wilde honden, en de diverse activiteiten behorend tot The Mother of Africa Trust, ter ondersteuning van klinieken, scholen en bejaardentehuizen, behoren tevens tot de mogelijkheden. Uw hulp en bijdrage wordt hiervoor zeer gewaardeerd en u neemt zelf de kennis, het gevoel en de ervaring met u mee. 

Dag 13: Hwange – Victoria Falls

Voordat u koers zet naar uw laatste hoogtepunt van de reis kunt u zeker nog de ochtend in Hwange of het privé reservaat doorbrengen. Victoria Falls is niet alleen een UNESCO-werelderfgoed en een natuurlijk wereldwonder, maar vormt ook een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De watervallen zijn vanuit beide landen te zien en voor het grootste deel worden aan beide kanten dezelfde activiteiten aangeboden. 

Dag 14 – 15: Victoria Falls – Nairobi – Amsterdam

In de ochtend heeft u nog voldoende mogelijkheid om de watervallen te bezoeken. Zowel Zimbabwe als Zambia laten bezoekers toe voor een dagtrip naar de watervallen. Indien u dus graag de andere kant wenst te bekijken is dat zeker mogelijk. In de loop van de dag rijdt u naar de luchthaven van Victoria Falls waar u uw huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt, via Nairobi. U zult zeker kunnen terugkijken op een enerverende en avontuurlijk ervaring! 


Data & prijzen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Wist u dat

Wilde honden worden ook wel painted dogs ofwel beschilderde honden genoemd. Dit komt door hun kleurrijke en vlekkerige vacht. Binnen de grenzen van Hwange National Park zijn zij vandaag de dag veilig en beschermd.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl