Safari in Malawi en Zambia

De hoogtepunten van deze reis

  • Op safari in South Luangwa National Park
  • Combinatiereis Malawi & Zambia
  • Kleurrijke onderwaterwereld van Lake Malawi
  • Groene theeplantages in het zuiden van Malawi
  • Nijlpaarden in Liwonde National Park
  • Verblijf op tropische eilanden

Tijdens deze reis maakt u kennis met Malawi en Zambia. Zo gaat u op safari in South Luangwa National Park en Liwonde National Park. Verblijft u te midden van groene theeplantages en overnacht u op een eiland in het uitgestrekte Lake Malawi. Een combinatiereis vol verschillende belevenissen.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam – Blantyre – Thyolo Regio

Vanuit Amsterdam vliegt u naar Johannesburg waar u een nacht verblijft in de OR Tambo City Lodge. De volgende dag vliegt u door naar Blantyre in het zuiden van Malawi. Bij aankomst op het vliegveld wordt u welkom geheten door uw gids. Hij zal u naar uw accommodatie te midden van de theeplantages brengen. Satemwa Tea Estate is één van de oudtste theeplantages in Malawi. De plantage werd in 1923 opgericht door Maclean Kay en is van generatie op generatie overgedragen aan de familie Cathcart Kay. Vanaf het landgoed heeft u een prachtig uitzicht op de Mulanje bergen en de Shire vallei.

Dag 3: Satemwa – Liwonde National Park

Na uw verblijf te midden van de theeplantages is het tijd voor een nieuwe bestemming. Het Liwonde National Park wordt gezien als één van de mooiste parken van Malawi. In het park kunt u o.a. nijlpaarden, krokodillen, olifanten en zebra’s spotten.

Dag 4-5: Liwonde National Park

U overnacht in de Mvuu Lodge‚ middenin de natuur, nabij de Shire rivier. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende safari activiteiten. Overdag en zowel ’s nachts kunt u jeepsafari’s maken. Bekijk de natuur en haar inwoners vanaf het water tijdens een boottocht of maak een begeleide wandelsafari.

Dag 6: Liwonde National Park – Lake Malawi

Na de eerste ervaringen in Malawi kunt u bij komen aan in Blue Zebra Island Lodge. U reist richting Salima en vanuit Senga Bay wordt u over het water naar uw accommodatie op Nankoma Island, in Lake Malawi, gebracht. Het meer strekt zicht uit over bij de gehele lengte van het land. Nankoma Island behoort tot de eilandengroep Marelli, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. In het heldere water van Lake Malawi leven de kleurrijke cichlid vissen.

Dag 7-8: Lake Malawi

Twee vrije dagen om het eiland en het gigantische meer te verkennen. Maak een kajaktocht rondom het eiland of geniet aan het einde van de dag van een mooie zonsondergang tijdens een boottocht. Als snorkelaar of duiker bent u hier op het juiste adres. Geniet van de prachtige onderwaterwereld met kleurrijke cichliden vissen.

Dag 9: Lake Malawi - Lilongwe

Na de rust is het tijd om weer op safari te gaan. U reist naar Lilongwe waar u een nacht verblijft voordat u morgen naar Zambia vliegt.

Dag 10: Lilongwe - South Luangwa National Park

Vanuit Lilongwe reist u naar het buurland Zambia, waar u verblijft in het nationale park South Luangwa. In 1938 werd het opgericht als wildreservaat en sinds 1972 is het een nationaal park.

Dag 11-14: South Luangwa National Park

U heeft vier dagen de tijd om dit immense park te verkennen. Vanuit uw lodge worden dagelijks activiteiten georganiseerd. Onder begeleiding van een gids trekt u het park in op zoek naar wild. Tijdens een game drive spot u wellicht olifanten, giraffen, zebra’s en buffels. Daarnaast komen er ook leeuwen en luipaarden voor. Tevens is het park een paradijs voor vogelaars. Naast safari’s per 4WD voertuig, zowel overdag als ’s nachts, is het ook mogelijk om een wandelsafari te maken. Een unieke belevenis om te voet zo dicht bij het wild te komen en meer te leren over de vegetatie. U verblijft eerst twee nachten in Kafunta River Lodge en combineert dit met twee nachten in het zusterkamp Three Rivers Camp waardoor u optimaal het park ervaart. De laatste nacht sluit u af in Kafunta River Lodge.

Dag 15: South Luangwa National Park - Lusaka – Amsterdam

De tijd is aangebroken om terug te keren naar huis. U vliegt naar Lusaka voor uw internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten van Lilongwe naar Mfuwe en Mfuwe naar Lusaka, vervoer met privé chauffeur, overnachtingen, alle maaltijden (alleen Johannesburg is o.b.v. logies en ontbijt) en activiteiten zoals beschreven in het programma inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Lake Malawi de bijnaam ‘Lake of Stars’ heeft? In de nacht is de hemel bezaaid met duizenden sterren.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl