Natuurwonderen van Zambia

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken de Busanga Plains
  • Safari belevenissen
  • Verblijf in luxueuze accommodaties
  • Veel natuurschoon
  • Kanoën op de Zambezi rivier
  • Indrukwekkende Victoria watervallen

Ontdek de vier natuurwonderen van Zambia. Als eerste maakt u kennis met het vele wild in South Luangwa. Aansluitend verblijft u aan de machtige Zambezi rivier. Wandelingen, jeepsafari's, boottochten en kanotochten staan hier dagelijks op het programma. De natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains mag ook niet ontbreken in uw reis. Het laatste hoogtepunt zijn de wereldberoemde Victoria watervallen. Aanschouw het natuurgeweld vanaf een uitkijkpunt of kies voor een meer avontuurlijke optie zoals een helikopter of ultralight vlucht.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Lusaka

Per KLM vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw hotel in een buitenwijk van Lusaka gebracht.

Dag 3: Lusaka - South Luangwa National Park

Uw safari gaat beginnen. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Hier staat een medewerker van de lodge op u te wachten om u naar uw lodge in het South Luangwa National Park te brengen. Onderweg spot u wellicht al het eerste wild.

Dag 4-5: South Luangwa National Park

South Luangwa ligt in het oosten van Zambia. In het zuiden va n beroemde Riftvallei, waar het Muchinga-gebergte en het dal van de Luangwa rivier elkaar ontmoeten. De Luangwe rivier is de levensader in de droge tijd, terwijl grote open vlaktes overstromen als de regens losbarsten. Het decor van South Luangwa wordt gevormd door een ruig landschap vol savannes, open vlaktes en rivieren. Luangwa staat bekend om de wandelsafari's. Al in 1954 werd hier de eerste wandelsafari georganiseerd door Norman Carr, één van de eerste parkwachters in South Luangwa. De wandelsafari is nog steeds een belangrijke activiteit in het park.

Dag 6: South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

U laat South Luangwa achter u en reist verder per binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park.

Dag 7-8: Lower Zambezi National Park

Het prachtige landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi rivier maken het park een zeer aantrekkelijk gebied voor safaritochten. Natuurlijk worden er de jeepsafari's in open 4WD voertuigen aangeboden. Omdat er in het park nauwelijks laag groeiende dichte struiken zijn, is het een geschikt park voor wandelsafari's. U heeft grote kans om leeuwen, luipaarden, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. De vele zijkanalen en eilandjes in de rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en boottochten. Nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, waterbokken en vele soorten vogels zult u langs de oevers tegenkomen.

Dag 9: Lower Zambezi National Park - Kafue National Park, Busanga Plains

Na de ochtendsafari vliegt u per binnenlandse vlucht via Lusaka naar Lufupa, in het Kafue National Park. Hiervandaan wordt u naar uw safarikamp voor de komende nachten wordt gebracht.

Dag 10-11: Kafue National Park, Busanga Plains

U verblijft in het noorden van Kafue National Park op de Busanga Plains. Dit moerasgebied is alleen toegankelijk in de maanden juni t/m oktober. In de overige maanden staat dit gebied onder water. Het is een uitgestrekt gebied waar diverse antiloopsoorten, hartenbeesten, buffels en gnoes leven. Maar ook roofdieren, waaronder jachtluipaarden en wilde honden, weten hun weg hier te vinden. Het gebied staat bekend als één van de beste locaties om leeuwen te spotten. Dagelijks maakt u onder begeleiding van een ervaren gids meerdere game drives en gaat u op zoek naar wild.

Dag 12: Kafue National Park, Busanga Plains - Livingstone

U laat de wildernis van Kafue National Park achter u en vliegt door naar een ander natuurfenomeen, de Victoria watervallen, op de grens met Zimbabwe. De watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. U overnacht in de Tongabezi Lodge, gelegen aan de oever van de Zambezi rivier, ongeveer 10 mijl stroomopwaarts van de watervallen.

Dag 13: Livingstone

U heeft een volle dag om te genieten in deze mooie omgeving en het waterspektakel van de watervallen te aanschouwen. Het water valt met een oorverdovend lawaai maar liefst 111 meter naar beneden. Lokaal noemt men de watervallen ‘Mosi Oa Tunya’, ofwel ‘rook die dondert’. Vanaf speciale uitkijkpunten kunt u de watervallen in al haar glorie aanschouwen. Mocht u de watervallen op een meer avontuurlijke wijze willen ervaren dan kunnen wij één van de volgende activiteiten voor u reserveren; helikoptervluchten, ultralight vluchten, bungeejumping of wildwatervaren. Maar er is meer te zien. In het centrum van Livingstone kunt u een bezoek brengen aan het Livingstone museum. Het grootste en oudste museum van Zambia waar u meer leert over de Zambiaanse cultuur en hun erfgoed. Of breng een bezoek aan de levendige en kleurrijke Maramba markt.

Dag 14-15: Livingstone - Amsterdam

In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag graag hierover.

Wist u dat

De Victoria Falls eigenlijk uit vijf verschillende watervallen bestaat, waarvan er vier in Zimbabwe liggen en één in Zambia?

Victoria Falls - Zambia - Afrika - Regenboog
Victoria Falls - Zambia - Afrika - Regenboog

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl