Een introductie van Zambia

Hoogtepunten van deze reis

  • Indrukkwekkende watervallen
  • Kanoën op de Zambezi rivier
  • Verblijf met uitzicht op Zambezi en Luangwa rivier
  • Afwisselende natuur
  • Wandelen in South Luangwa National Park
  • Bijzondere safari's

Maak kennis met Zambia tijdens deze 11-daagse reis waarbij u de drie belangrijkste highlights van het land bezoekt. U combineert een verblijf bij de machtige Victoria Falls met een verblijf aan de Zambezi rivier vlakbij het Zambezi National Park. Deze eerste dagen van de reis staan vooral in het teken van prachtige natuur en activiteiten op en aan het water. U sluit de reis af in South Luangwa National Park voor een safari in optima forma!


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Johannesburg - Livingstone

Vanuit Amsterdam vliegt u naar Johannesburg waar u een nacht verblijft in de Intercontinental OR Tambo City Lodge. De volgende dag vliegt u naar Livingstone, Zambia. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar Chundukwa River Lodge gebracht. Vanuit uw lodge heeft u een prachtig uitzicht op de Zambezi rivier.

Dag 3: Livingstone

Uiteraard mag een bezoek aan de watervallen niet ontbreken. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen ter wereld en liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De watervallen vormen een van de zeven natuurwonderen ter wereld. In de lokale taal worden de watervallen ook wel Mosi-oa-Tunya genoemd: de rook die dondert. In het park bij de watervallen kunt u zelf rondlopen langs de diverse uitkijkpunten. Desgewenst kunt u ook een helicopter-, of microlight maken om de immense muur van water van bovenaf te aanschouwen. Avonturiers kunnen ook nog kiezen om te raften of te bungeejumpen. Aan het einde van de dag geniet u van de zonsondergang over de rivier tijdens een zogenaamde sunset cruise.

Dag 4: Livingstone - Lusaka - Lower Zambezi National Park

U vervolgt uw reis langs de Zambezi rivier. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Lusaka vanwaar u per transfer naar uw lodge aan de rivier wordt gebracht. Ook hier heeft u weer uitzicht op de rivier welke de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe.

Dag 5-6: Lower Zambezi

U vult deze dagen met tochtjes op de rivier. Dit kan op een boot maar ook in een kano. Nijlpaarden en krokodillen zijn volop aanwezig. Vanuit uw lodge kunt u ook een nabijgelegen bananenplantage en een dorpje bezoeken. U sluit de dagen af met een maaltijd onder het bladerdak van een reusachtige mangoboom.

Dag 7: Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

Tijd om op safari te gaan. U vliegt naar Mfuwe vlakbij het South Luangwa National Park. Een gids wacht u op en brengt u naar uw lodge aan de South Luangwa rivier, een van de drie grote rivieren van Zambia. In de middag kunt u meteen al op safari. Met een boot van de lodge steekt u de rivier over en gaat in het park op zoek naar het vele wild.

Dag 8-9: South Luangwa National Park

U brengt de dagen door met safari's in het park. Er leven grote populaties Thornicroft giraffen, olifanten en buffels en in de rivier veel krokodillen en nijlpaarden. Maar ook roofdieren komen hier veelvuldig voor. Het park staat ook bekend om de wandelsafari's. In 1954 organiseerde Norman Carr, een parkwachter, hier de eerste wandelsafari. En ook nu kunt u nog te voet op zoek naar wild. De concentratie wild rondom de rivier en de lagunes is een van de hoogste in Afrika.

Dag 10-11: South Luangwa National Park - Lusaka - Amsterdam

Uw kennismaking zit er helaas alweer op. Na alle indrukken, een camera vol foto’s en vele herinneringen rijker, reist u vandaag weer terug naar Nederland. U vliegt via Mfuwe en Lusaka terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wanneer de Zambezi Rivier de hoogste waterstand heeft er ruim 500 miljoen liter water per minuut over de rotswand van Victoria Falls valt?

Helikoptervlucht Helikopter Zambia
Helikoptervlucht Helikopter Zambia
Helikoptervlucht Helikopter Zambia

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl