De drie belangrijkste parken in Zambia

Hoogtepunten van deze reis

  • Elke dag safari activiteiten
  • Veelzijdigheid aan dieren
  • Bezoek de drie belangrijkste natuurparken
  • Overnachtingen aan rivieren
  • Inclusief binnenlandse vluchten
  • Veel natuurschoon

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 15 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Lusaka

U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door een lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht, waar u rustig kunt bijkomen van de vlucht.

Dag 3-4: Lusaka - Kafue National Park

Per transfer reist u naar uw accommodatie in het Kafue National Park‚ Zambia’s grootste en oudste wildpark. In dit prachtige gebied onderneemt u de komende dagen diverse safari activiteiten. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kafue rivier. Vanuit de lodge worden dagelijks game drives aangeboden. In een safarivoertuig gaat u onder begeleiding van een gids op zoek naar wild. Deze worden vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag uitgevoerd. Een andere optie is een wandelsafari’s waarbij u zicht te voet tussen de wilde dieren begeeft.

Dag 5-6: Kafue National Park - Busanga Plains

Vanuit het centrale deel van Kafue reist u tijdens een gamedrive naar het noorden van het park. Hier ontdekt u de uitgestrekte open vlaktes van de Busanga Plains waar duizenden rode lechwe antilopen grazen. In de mopanibossen treft u statige sabel- en roan antilopen‚ wildebeesten‚  zebra's en buffels in grote getale aan. Belangrijke roofdieren in het Kafue National Park zijn de leeuw‚ cheeta, jachtluipaard en wilde honden.

Dag 7: Kafue National Park

U reist terug naar het centrale deel van Kafue waar u nog een nacht verblijft voordat u uw safari voortzet in het Lower Zambezi National Park.

Dag 8: Kafue National Park - Lower Zambezi National Park

Van Kafue reist u terug naar Lusaka en vliegt u naar Jeki in het Lower Zambezi National Park. Vanuit Jeki heeft u een transfer naar Kutali Camp. Ook in dit mooie park zult u veel dieren en een prachtige natuur aantreffen. Elke dag staan er verschillende safari activiteiten op het programma om u zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving.

Dag 9-10: Lower Zambezi National Park Park

Dit wereldberoemde natuurgebied ligt aan de machtige Zambezi rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers. De komende dagen trekt u tweemaal per dag de wildernis in onder leiding van deskundige lokale gidsen. U heeft de keus uit game drives per open safarivoertuig (overdag en in het donker)‚ wandel-‚ boot- en kanosafari's. De safari's op het water zijn hier het meest bijzonder!

Dag 11: Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

U wordt naar de airstrip van Jeki gebracht vanwaar u naar het plaatsje Mfuwe vliegt. Vanaf hier wordt u naar de Kaingo Camp gebracht. De lodge ligt aan de Luangwa rivier. De komende dagen vult u diverse safari activiteiten in het nabij gelegen park. Vergeet ook zeker niet op een keer in een van de hides plaats te nemen en in deze schuilhutten van dichtbij het wild te aanschouwen.

Dag 12-13: South Luangwa National Park

South Luangwa herbergt het grootste aantal dierensoorten van heel Zambia. Rond en in de Luangwa rivier treft u tal van wild. Olifanten‚ buffels‚ zebra's, antilopen, nijlpaarden en meer dan 400 soorten vogels leven in het wildpark. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u dagelijks het nationale park in en maakt u een game drive, zowel in de ochtend als namiddag. De vroege ochtend is ook geschikt om een wandelsafari te maken.

Dag 14-15: South Luangwa National Park - Lusaka - Amsterdam

Na een laatste ontbijt keert u terug naar Mfuwe, vanwaar u doorvliegt naar Lusaka. Vanuit Lusaka neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Pygmeeën waarschijnlijk de eerste bewoners van Zambia waren?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl