Safari in ongerept Zuid-Tanzania

Hoogtepunten van deze reis

  • Ultieme fly-in-safari
  • Onbekend en puur Tanzania
  • Wandelsafari's in Selous Game Reserve
  • Overnachten in stijlvolle tenten
  • Game drives in Ruaha NP
  • Rustig strandverblijf

De beroemde safariparken in het noorden van Tanzania stelen nogal eens de show, maar ook in het zuiden kunt u fantastische safari’s maken. De natuurgebieden zijn een stuk ongerepter en rustiger. Het dierenleven is minstens zo spectaculair, wat zorgt voor een ultieme safaribeleving!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Dar es Salaam

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Dar es Salaam, de toegangspoort tot het zuiden van Tanzania. In de avond landt u op de luchthaven van Dar es Salaam en wordt u naar uw hotel gebracht. Dar es Salaam betekent letterlijk plaats van de vrede. Het is de grootste en tevens de economische hoofdstad van Tanzania.

Dag 2: Dar es Salaam – Ruaha National Park

U vliegt naar uw eerste safaribestemming: Ruaha National Park. Daar wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van uw onderkomen. Op weg naar uw accommodatie geniet u al van de prachtige natuur. Met een beetje geluk spot u zelfs al wilde dieren. Het landschap is afwisselend en oogt soms ruig. In Ruaha is de populatie olifanten het grootst van heel Oost-Afrika.

Dag 3-4: Ruaha National Park

Deze dagen staan volledig in het teken van het leren kennen van dit nationale park. U maakt game drives door het Afrikaanse landschap met baobab’s en acacia’s. Naast groot wild als olifanten, antilopen en leeuwen kunt u hier ook vele vogels zien. De naam Ruaha is ontleend aan het woord Luvaha dat in de taal van de Hehe stam 'groot' betekent. Het landschap is afwisselend door de uitgestrekte vlaktes met glooiende bergketens en rivieren die het park doorkruisen.

Dag 5: Ruaha NP – Selous Game Reserve

In de ochtend keert u terug naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar het Selous Game Reserve. Bij aankomst op de airstrip wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van uw onderkomen. Per transfer reist u naar uw accommodatie en onderweg geniet u van het prachtige landschap en met wat geluk ziet u tevens al het eerste wild. Selous is een zeer uitgestrekt, waterrijk natuurgebied. Hier leven onder meer olifanten, giraffen, nijlpaarden en wilde honden.

Dag 6-7: Selous Game Reserve

Vanuit het safarikamp waar u verblijft gaat u er deze dagen veel op uit om wild te spotten. Selous, het grootste wildpark van Afrika, huisvest vele olifanten, giraffen en roofdieren. Regelmatig worden zelfs de zeldzame wilde honden gespot. Door het park stromen verschillende rivieren, waar u nijlpaarden en krokodillen aantreft. Voor vogelliefhebbers is met name het regenseizoen een waar paradijs, vele soorten bontgekleurde vogels verzamelen zich dan in het park. U maakt game drives en wandel- en bootsafari’s. Een heerlijk avontuurlijk gevoel!

Dag 8: Selous Game Reserve – Fanjove Island

Uw bijzondere safari door Tanzania’s ongerepte natuurparken zit erop. U vliegt naar Dar es Salaam, vanwaar u naar uw hotel aan het strand wordt gebracht. Bewonder het prachtige uitzicht over de Indische Oceaan, kom volledig tot rust en geniet van de tropische sfeer.

Dag 9-11: Fanjove Island

Fanjove eiland ligt net voor de kust van Tanzania, het kleinste van de totaal 6 eilanden in de Songosongo archipel. Het is een prima locatie om bij te komen van uw inspannende safari. Het zand is zacht als poeder, de zee prachtig blauw. Desondanks is het geen grote toeristentrekpleister. U kunt hier dan ook in alle privacy van een rustige strandvakantie genieten.

Dag 12-13: Fanjove Island – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis door het zuiden van Tanzania. Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven van Dar es Salaam gebracht. ’s Avonds vliegt u met KLM terug naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Selous Game Reserve op de Unesco Werelderfgoedlijst staat dankzij zijn onverstoorde ecologische karakter en grote variatie aan planten en dieren?

Leeuw - Tanzania
Natuurpark Tanzania
Olifant - Tanzania
Diner in de bush - Tanzania
Leeuw - Tanzania
Natuurpark Tanzania
Olifant - Tanzania
Diner in de bush - Tanzania

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl