Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Rovos Rail Dar es Salaam - Kaapstad

Hoogtepunten van deze reis

  • Nu € 4250,- p.p. korting met vertrek op 1 juli 2022 van Kaapstad naar Dar es Salaam
  • Geniet van de hoge service en de sfeer aan boord van Rovos Rail
  • Ga op safari in Madikwe Game Reserve
  • Overnacht bij de Victoria Falls
  • Maak een boottocht over de Zambezi rivier bij zonsondergang
  • Bezoek Selous Game Reserve in Tanzania

Deze epische treinreis volgt een van de meest legendarische routes ter wereld. Vanuit Tanzania gaat u verder naar Zambia en Botswana. Vervolgens doorkruist u Zuid-Afrika en reist u af naar Kaapstad. Een tijdloze reis door Afrika.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Dar es Salaam

U vliegt met KLM naar Dar es Salaam. Na aankomst in Tanzania kunt u de eerste nacht acclimatiseren in een hotel. Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht waar The Pride of Africa op u wacht. Zodra de trein zich in beweging zet heeft u alle tijd om zich te installeren en de coupés te verkennen. Op weg naar Selous Game Reserve kunt u de eerste wilde dieren al waarnemen. U dineert en overnacht in de suite van uw keuze.

Dag 3: Selous Game Reserve

Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania is een van de grootste natuurlijke dierenrijken ter wereld. Een paar indrukwekkende getallen: Er leven meer dan 100.000 Afrikaanse olifanten, ruim 2.000 zwarte neushoorns en ruim 52.000 hartenbeesten. Ook roofdieren als leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden zijn goed vertegenwoordigd in dit ecosysteem.

Dag 4: Selous Game Reserve - Zambia

U passeert de Grote Rift Vallei op weg naar Makambako. In de ochtend is er tijd om door het dorp te wandelen. De rest van de dag worden diverse interessante lezingen gegeven door een historicus, terwijl de trein over het spoor verder rolt naar Zambia.

Dag 5: Zambia

Na de grensovergang maakt u bij Kasama een excursie naar de Chisimba Falls. Deze waterval bestaat in feite uit drie watervallen die het water van de Luombe rivier over tientallen meters naar beneden laten storten.

Dag 6-7: Zambia - Zimbabwe

De reis gaat verder door Zambia. Er worden wederom een aantal lezingen gegeven aan boord, maar u kunt ook rustig een boekje lezen of van het uitzicht genieten. U rijdt door de hoofdstad Lusaka en over de 477 meter lange stalen Kafue spoorbrug op weg naar Zimbabwe.

Dag 8: Victoria Falls

Tegen het eind van de ochtend komt u aan bij uw hotel in Victoria Falls. Hier krijgt u een lunch aangeboden en verruilt u uw treinsuite voor een hotelkamer. Voor het diner maakt u een boottocht bij zonsondergang over de Zambezi rivier. De nacht brengt u door in het hotel.

Dag 9: Victoria Falls

U heeft een vrije dag bij Victoria Falls. Er zijn verschillende optionele activiteiten mogelijk: bezoek de watervallen, maak een helikoptervlucht, ga raften, golfen of waag een bungeejump. Aan het eind van de dag gaat u weer aan boord van de trein en ziet u onder meer het landschap van Hwange National Park aan u voorbij trekken.

Dag 10: Victoria Falls - Botswana

Geniet van een ontspannen dag aan boord van de trein. U bevindt zich nu in Botswana en passeert onder meer de Steenbokskeerkring.

Dag 11: Madikwe

In Gaborone stapt u van de trein en wordt u naar het Madikwe Game Reserve in Zuid-Afrika gebracht. Onderweg worden de grensformaliteiten afgehandeld. U verblijft de komende twee nachten in een safarilodge. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden waarna u in de middag op safari gaat. Diner is in de lodge.

Dag 12: Madikwe

De hele dag gaat u er op uit in de wildernis van het Madikwe natuurreservaat. Zowel in de ochtend als in de middag maakt u een begeleide game drive waarbij u kans heeft de big five tegen te komen (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Daarnaast komen er nog ruim 60 soorten zoogdieren voor en ruim 300 vogelsoorten.

Dag 13: Madikwe - Pretoria

Voor het ontbijt maakt u nog een safari en keert dan terug naar The Pride of Africa. De route leidt door de heuvels van Magaliesbergen. U overnacht en dineert wederom in de trein.

Dag 14: Pretoria

U komt aan op het Rovos Rail privéstation in Capital Park, Pretoria. Op deze historische locatie kunt u een rondleiding krijgen en als het weer meezit luncht u op het platform. Dit is niet alleen voor treinfanaten een bijzondere belevenis. U maakt ook nog een stadstour door Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Daarna vertrekt de trein naar Kimberley.

Dag 15: Kimberley

Kimberley is het kloppend hart van de diamantwinning. U ziet de Big Hole, het grootste door mensenhanden gegraven gat ooit. In het nabijgelegen museum krijgt u meer achtergrondinformatie. Na het bezoek aan Kimberley rijdt de trein verder en passeert u een ondiep meer waar regelmatig grote groepen flamingo’s worden waargenomen.

Dag 16: Matjiesfontein/Kaapstad

In de ochtend brengt u een bezoek aan het historische dorp Matjiesfontein. Daarna gaat u via de wijnlanden naar Kaapstad, uw eindbestemming op deze reis. Hier gaat u van boord en wordt u naar uw hotel in Kaapstad gebracht en kunt u de komende dagen op eigen gelegenheid Kaapstad verkennen.

Dag 17: Kaapstad

Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen en kunt u Kaapstad en omgeving gaan verkennen. Winkelen bij het V&A Waterfront, een boottocht naar het beroemde Robben Island of op walvissen expeditie!

Dag 18-19: Kaapstad - Amsterdam

Uw vlucht vertrek pas 's avonds vanuit Kaapstad terug naar Nederland dus u kunt de dag nog invullen zoals u wenst. Aan het begin van de avond volgt het transfer naar de luchthaven voor uw terugreis naar Amsterdam.


Rovos Rail

Afrika doorkruisen met Rovos Rail is een ervaring die u zeker lang bij zal blijven. Rovos staat voor klasse, stijl en luxe. Ieder rijtuig is tot in detail gerestaureerd en ademt de sfeer van vervlogen tijden uit. Luxueuze lederen stoelen, prachtig houtsnijwerk en geslepen glas geven de rijtuigen een authentieke en elegante sfeer. In de wagons vindt u drie verschillende suites variërend in grootte.

Pullman Suite
In de Pullman suite vindt u een sofabed en minibar. Voor de nacht wordt uw sofabank opgemaakt tot een comfortabel tweepersoonsbed (twee eenpersoonsbedden als stapelbed is ook mogelijk). Vanuit uw suite heeft u de beschikking over een privé badkamer met douche.

DeLuxe Suite
De DeLuxe suite van Rovos Rail behoren tot de ruimste treincabines ter wereld. De airconditioning draagt bij aan een prettige temperatuur tijdens de reis. Ook heeft u de
beschikking over een kleine gezellige lounge. Alle suites zijn voorzien van ensuite badkamer en airco.

Royal Suite
De Royal suite beslaat een halve wagon en is daarmee de grootste. Naast een tweepersoonsbed heeft u de beschikking over een ruime badkamer met ligbad, douche en toilet. Vanuit het bad ziet u het landschap aan u voorbij trekken. In de ruime luxe lounge kunt u heerlijk lezen of genieten van een drankje uit uw privébar.

Het diner voltrekt zich in de restauratiewagon opgetrokken in Victoriaanse stijl. Het menu richt zich met veel wild en verse lokale ingrediënten voornamelijk op de traditionele Afrikaanse keuken. Er is tevens 24 uur roomservice. Onderweg stopt de trein een aantal maal voor excursies onder begeleiding van professionele gidsen. Er zijn tal van routes verpakt in verschillende meerdaagse reizen. Zo kunt u met Rovos Rails van Pretoria naar Kaapstad, Durban of de Victoria Falls. Het is ook mogelijk om meerdere landen aan te doen in een reis door Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Leun achterover in uw stoel en geniet van de uitstekende service en comfort die Rovos Rail te bieden heeft.


Data & prijzen

Vertrekdatum 1 juli 2022 (Kaapstad naar Dar es Salaam), 3 oktober 2023 (Dar es Salaam naar Kaapstad).
Vraag ons naar de andere reisdata in 2022 en 2023 en andere huttypen. 
Tip! U kunt verschillende treinreizen maken met Rovos Rail.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail in een Deluxe Suite, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rovos Rail de meest exclusieve treinreizen ter wereld met een reisduur variërend van 2 tot 15 dagen aanbiedt?

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl