Het mooiste van Tanzania & Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis

  • Prachtige privésafari's
  • Flamingo's bij Lake Manyara
  • Rijk dierenleven Ngorongoro
  • Picknicklunch op de kraterbodem
  • Intiem tentenkamp Serengeti
  • Ontspannen op Zanzibar

Een heerlijke combinatie: veelzijdige safari’s en ontspanning op paradijselijke stranden. U reist door wildrijke natuurparken in het noorden van Tanzania en blaast vervolgens op Zanzibar uit van uw avonturen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Arusha

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Arusha, dé toegangspoort tot het noorden van Tanzania. U landt in de avond, waarna u per privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht waar u bij kunt komen van de lange vlucht. De safarihoofdstad Arusha is uw startpunt van een onvergetelijke reis door Tanzania.

Dag 2: Arusha – Lake Manyara

U laat Arusha achter u en reist naar Lake Manyara, een ondiep meer dat wordt bevolkt door duizenden flamingo’s en waar giraffen, zebra’s en olifanten graag hun dorst komen lessen. Na aankomst in deze prachtige regio geniet u van een smaakvolle picknicklunch alvorens u uw eerste game drive gaat maken. Neem uw verrekijker mee en houd uw fototoestel paraat om de mooiste plaatjes te schieten.

Dag 3: Lake Manyara – Ngorongoro

‘s Ochtends maakt u een game drive in het Lake Manyara Nationaal Park voordat u vertrekt naar uw lodge aan de rand van het vulkanische Ngorongoro Conservation Area. Naast de Serengeti is de Ngorongoro krater een bekende trekpleister in het noorden van Tanzania. Ngorongoro wordt ook wel de 'Tuin van Eden' genoemd. In de vruchtbare groene krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

Dag 4: Ngorongoro

Vandaag maakt u een game drive naar de Ngorongoro krater. Ngorongoro kent een ontzettend rijk dierenleven – alleen de giraffe weet de steile afdaling naar de krater niet te maken. U geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur en het vele wild zoals nijlpaarden, gnoes, leeuwen, hyena's en neushoorns. Deze dieren hebben geen reden om te gaan trekken omdat er voldoende voedsel en water aanwezig is. Het is mogelijk dat u vandaag de ‘Big Five’ spot, hiervoor heeft u echter wel wat geluk nodig. De neushoorn en het luipaard laten zich namelijk niet zo gemakkelijk zien. Na afloop van de tocht keert u terug naar de lodge.

Dag 5: Ngorongoro – Serengeti

U reist naar de Serengeti, het meest beroemde safarigebied ter wereld dankzij talloze documentaires en natuurfilms. Het Serengeti National Park staat bekend om haar oneindige grasvlaktes en het rijke wildleven. Serengeti betekent in het Masai ‘wijde plek'. Wanneer u dit nationale park binnenrijdt zult u de uitgestrekte vlaktes dan ook letterlijk ervaren. De komende dagen maakt u kennis met dit bijzondere park tijdens diverse game drives onder begeleiding van een chauffeur/gids. Hij spot het wild vaak eerder dan u en weet veel over de flora en fauna te vertellen.

Dag 6-7: Serengeti

Figureer deze twee dagen in uw eigen natuurfilm! U trekt er meerdere keren per dag op uit om safari’s te maken en zoveel mogelijk wild te zien. Neem uw verrekijker mee en wellicht spot u de Big Five. U verblijft in een klein, luxe tentenkamp waar het tussen de game drives door goed toeven is. Vanaf uw veranda kunt u kuddes zebra’s, wildebeesten en gazellen voorbij zien trekken.

Dag 8: Serengeti – Zanzibar

U keert terug naar Arusha waar uw reis van start ging. Eenmaal aangekomen in Arusha vliegt u naar het eiland Zanzibar. Na een indrukwekkende en inspannende safari is niets beter dan heerlijk ontspannen tijdens een strandverlenging. Voor de kust van Tanzania liggen de exotische eilanden voor het uitkiezen, de een nog paradijselijker dan de ander. Een van deze paradijzen is Zanzibar waar u de komende dagen volledig tot rust komt. Na aankomst wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht dat een heerlijke ligging heeft aan een ongerept stuk strand.

Dag 9-11: Zanzibar

Wat is er fijner dan uw rondreis zo ontspannen af te sluiten? Tuur uit over de paradijselijk blauwe zee, ga snorkelen, laat u in de watten leggen in de spa, geniet! Indien u nog energie over heeft, kunt u diverse excursies ondernemen. U kunt bijvoorbeeld Stone Town bezoeken waar u nader kennis maakt met de lokale cultuur of leer kruiden en specerijen herkennen tijdens een bezoek aan een plantage. Daarnaast is het mogelijk om te gaan zwemmen met dolfijnen of op zoek te gaan naar de colobus-apen in Jozani Forest.

Dag 12-13: Zanzibar – Amsterdam

Helaas is uw avontuurlijke rondreis tot een einde gekomen. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht voor uw vlucht naar Dar es Salaam. ’s Avonds laat vertrekt hier uw vlucht naar Amsterdam. De volgende ochtend landt u op Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De beroemde migratie in de Serengeti grofweg begint in mei, wanneer het gras opraakt en de dieren hun heil noordwaarts zoeken?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl