Fly-in Safari Tanzania

Hoogtepunten van deze reis

  • Spot de beroemde 'Big Five'
  • U vliegt met cessna's tussen de wildgebieden
  • Geniet van de landschappen van de Ngorongoro krater
  • Bezoek wereldberoemde en onbekende safarigebieden
  • Oneindige grasvlaktes in Serengeti

Vlieg per kleine cessna naar drie van de belangrijkste natuurgebieden van Tanzania: het Tarangire National Park, de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. Overal brengt u een paar dagen op all-inclusive basis door om te genieten van de natuur, het wild en de mooie accommodaties.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Arusha

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Arusha waar u ’s avonds aankomt. Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania en tevens uw startpunt van een onvergetelijke fly-in safari. Na aankomst wordt u naar uw lodge gebracht waar u op all-inclusive basis verblijft en tot rust komt na een lange vlucht.

Dag 2: Arusha – Tarangire National Park

‘s Ochtends krijgt u een rondleiding over de koffieplantage bij de lodge die tevens behoort tot een van de oudste koffieplantages van Tanzania. Na de lunch vliegt u naar Tarangire National Park en maakt u de eerste game drive. Dit gebied wordt in vergelijking met de andere noordelijke parken minder bezocht, maar biedt na de Serengeti in het noorden van Tanzania het meeste wild.

Dag 3: Tarangire National Park

Deze dag heeft u volop de tijd om het park nader te verkennen. U maakt game drives, een wandelsafari en bezoekt een Masai dorpje. Geniet van sundowners bovenop de Sunset Hill en voor u gaat slapen is het nog tijd voor een nachtelijke safari. Tarangire is de naam van de rivier die door het park stroomt. Het landschap wordt bepaald door heuvels, baobabbomen en in het zuiden savanne. Het park staat met name bekend om de grote groepen olifanten die vooral in de droge tijd het park domineren. Verder leven hier onder andere giraffen, impala's, gazellen, zebra's, buffels en leeuwen.

Dag 4: Tarangire National Park – Ngorongoro

Na een laatste game drive vliegt u naar Manyara vanwaar u naar Ngorongoro Conservation Area reist. Op weg naar de lodge bij de Ngorongoro krater stopt u bij een Afrikaanse markt waar u wellicht wat souvenirs kunt kopen. Eenmaal aangekomen bij de lodge staat een heerlijke high tea voor u klaar. Ngorongoro wordt ook wel de 'Tuin van Eden' genoemd. In de vruchtbare groene krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren.

Dag 5: Ngorongoro

Ngorongoro is een van de drukst bevolkte wildgebieden op aarde. Een prachtige plek voor game drives! Geniet vandaag van de schitterende natuur en het vele wild zoals nijlpaarden, gnoes, leeuwen, hyena's en neushoorns. Vanwege de grote hoeveelheid voedsel en water in het gebied hebben deze dieren geen reden om te gaan trekken. Geniet van een smaakvolle picknicklunch op de bodem van de krater en proef tropische cocktails en een heerlijk diner bij terugkomst in uw accommodatie.

Dag 6: Ngorongoro – Serengeti

U kunt deze ochtend Lake Manyara bezoeken, een prachtig meer bevolkt door vele flamingo's. Hier kunt u kunt ook wild spotten, zoals leeuwen en nijlpaarden. Als u liever bij de lodge blijft om te genieten van de faciliteiten kan dat ook. Zo kunt u een spa behandeling boeken of een paardrijdtocht maken. In de middag vliegt u naar de Serengeti. Na aankomst maakt u een game drive en geniet u van sundowners. U overnacht in een luxe safaritent.

Dag 7: Serengeti

De Serengeti is niet alleen een fenomeen voor safariliefhebbers, ook voor documentairemakers en onderzoekers. Het Serengeti National Park is met haar oneindige grasvlaktes het beroemdste park van Tanzania. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen en in het noorden vindt u velen bossen. U brengt de hele dag door in dit bijzondere stukje Tanzania, op zoek naar zoveel mogelijk wild.

Dag 8-9: Serengeti - Amsterdam

Deze laatste ochtend heeft u de mogelijkheid om tijdens een unieke ballonvaart de van Serengeti van bovenaf te bewonderen (facultatief). Na deze tocht zult u terugvliegen naar Arusha. Hier keert u terug naar de Arusha Coffee Lodge waar u nog kunt genieten van de faciliteiten voordat u naar het vliegveld vertrekt. Die avond vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend arriveert. Eenmaal thuis aangekomen kunt u nagenieten van een onvergetelijke reis.


Data & prijzen

Deze reis is slechts een van de vele reismogelijkheden in Tanzania. Wij kijken graag samen met u naar uw wensen en de bijpassende mogelijkheden in de door u gewenste reisperiode. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De grote afwezige in de Ngorongoro krater de giraffe is, omdat hij met zijn lange poten en nek de steile afdaling niet kan maken?

De Grote Migratie - Tanzania
Vliegtuig - Tanzania
Eten - Ontbijt - Tanzania - Safari
Terras - Uitzicht - Tanzania - Safari
De Grote Migratie - Tanzania
Vliegtuig - Tanzania
Eten - Ontbijt - Tanzania - Safari
Terras - Uitzicht - Tanzania - Safari

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl