Exclusieve Bushtops Safari in Kenia en Tanzania

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in bijzondere Bushtops
  • Spot de 'Big Five'!
  • Gamedrives door Serengeti en Masai Mara
  • Vlieg naar de verschillende bushtops
  • Geniet van de vele activiteiten
  • Bewonder de indrukwekkende migratie

Ontdek de Bushtops in Kenia en Tanzania, de exclusieve safaritenten liggen midden in de natuur waardoor u getuige kunt zijn van de indrukwekkende 'Grote Trek' van de gnoe's en zebra's. Verken het Masai Mara Game Reserve en vlieg vervolgens naar uw tentenkamp in het noordelijke deel van Serengeti en sluit de reis af in de vlakke landschappen van centraal-Serengeti.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Nairobi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door een lokale vertegenwoordiger van Experience Travel. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht waar u deze avond overnacht alvorens uw echte avontuur gaat beginnen. U verblijft tijdens de reis in zogenoemde Bushtop Camps, dit zijn luxueuze tentenkampen in schitterende natuurgebieden waarbij u direct in contact staat met de natuur en de dieren. Vanuit een safari tent ervaart u het beide landen nu nog intenser en bent u verzekerd van de ultieme ‘Out of Africa Experience’.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara Game Reserve

U wordt in de ochtend opgehaald voor uw privétransfer naar Wilson airport vanwaar u naar Masai Mara vliegt. Het Masai Mara Game Reserve ligt in het zuidwesten van Kenia en is tevens het bekendste park van Kenia. U maakt na aankomst gebruik van de activiteiten vanuit de lodge. Het park heeft alles in huis voor een onvergetelijke safari. Een typisch Afrikaans landschap met uitgestrekte graslanden, acaciabossen, rivieren en moerassen. Dieren als olifanten, giraffen, gazellen, impala's, topi's, buffels en wildebeesten behoren tot de bewoners van het park. Daarnaast is dit het thuis van vele katachtige. De cheeta laat zich vaak als eerste aan u zien, daarnaast heeft u een grote kans om leeuwen te spotten. Voor het luipaard zult u meer moeite moeten doen. Dit dier bevindt zich overdag vaak slapend in een boom en wordt 's nachts pas actief.

Dag 3: Masai Mara Game Reserve

Vandaag neemt u deel aan verschillende activiteiten die georganiseerd worden vanuit de lodge. U maakt zowel overdag als in de avond een game drive door dit schitterende park om op zoek te gaan naar de big five. U gaat tevens samen met een gids een bijzondere wandeling maken door de omgeving, een unieke manier om dieren in het wild te zien. U heeft in de Masai Mara kans om getuige te zijn van een van de indrukwekkendste natuurspektakels ter wereld; de migratie van de gnoes en zebra's*. Deze dieren trekken gezamenlijk in grote kuddes vanuit de Serengeti in Noord-Tanzania naar de Masai Mara, op zoek naar vers grasland. Ze komen doorgaans in augustus in de Masai Mara aan. Als de graslanden rond november weer beginnen uit te drogen keren de dieren terug naar de Serengeti. Wanneer u een game drive maakt, kan het zelfs voorkomen dat u dwars door deze grote kuddes heenrijdt.

Dag 4: Masai Mara Game Reserve - Serengeti Nationaal Park

U valt van de ene natuurtraktatie in de andere, want de savanne van Serengeti lonkt. U wordt in de ochtend naar de airstrip gebracht waarbij u onderweg nog geniet van een gamedrive door het schitterende gebied. U vliegt, via Migori, naar Kotagende vanwaar u wordt opgehaald en naar uw bushtop wordt gebracht in het Serengeti National Park.  Het park is al meerdere keren het decor geweest voor en vele natuurfilms, zoals 'The Leopard Son' en 'The Serengeti Symphony'. Dit wereldberoemde wildpark heeft haar voorname status meer dan verdiend. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen en in het noorden vindt u velen bossen. U verblijft de komende twee nachten in het noorden van Serengeti.

Dag 5: Serengeti Nationaal Park

De oneindige vlaktes zijn een walhalla voor dierenliefhebbers. In de Serengeti vindt, net als in Masai Mara, een van de meest indrukwekkende wildmigraties plaats. Hoewel de kans niet groot is dat u de beroemde rivieroversteek echt zult meemaken, is het aangezicht van de immense kuddes al imponerend genoeg. U onderneemt vandaag onder begeleiding diverse game drives om de big five te spotten. Uw gids en chauffeur vertelt u over de flora en fauna in het gebied en weet vaak de beste plaatsen om de wilde dieren te spotten. Naast de uitgestrekte vlaktes staat het park bekend om de 'kopjes'. Dit zijn grote rotsblokken die boven het landschap uitsteken. Leeuwen en luipaarden gebruiken deze uitkijkpunten om hun potentiële prooi goed in de gaten te kunnen houden.

Dag 6: Serengeti Nationaal Park

Vandaag vliegt u naar Seronera in het centrale gedeelte van het Serengeti National Park. Na aankomst wordt u opgehaald en naar het kamp gebracht waar u geniet van een lunch. In de middag maakt u in gezelschap een gamedrive. Samen met de ranger kiest u de plekken uit die u graag wilt ontdekken in het park. Na deze intensieve dag kunt u ontspannen in uw luxe bushtop maar u kunt er ook voor kiezen om u te laten verwennen tijdens een welverdiende massage. Geniet in de avond van een overheerlijk viergangendiner dat bestaat uit een combinatie van intercontinentale en lokale specialiteiten. Complementeer uw gerecht met een uitstekend glas wijn of een glaasje champagne.

Dag 7: Serengeti Nationaal Park

U kunt vandaag uw dag naar eigen wens indelen. Wilt u relaxen in het kamp en genieten van het schitterende en onbeschrijfelijke uitzicht? Of gaat u liever in de vroege ochtend op pad om de actieve dieren bij zonsopgang te aanschouwen? Het is allemaal mogelijk vanuit uw luxueuze tentenkamp. U kunt ook de gehele dag op safari midden in de bush en onderweg genieten van een picknick lunch op een bijzondere locatie. Optioneel kunt u een ballonvlucht maken om het schitterende landschap, en misschien wel de migratie, van bovenaf te bewonderen. Waar u ook voor kiest, er wordt er altijd voor gezorgd dat u onvergetelijke en memorabele momenten beleeft!

Dag 8: Serengeti Nationaal Park - Arusha

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Arusha vliegt. Na aankomst wordt u per naar de lodge gebracht waar de lunch voor u klaar staat. Arusha is het perfecte eindpunt na uw avontuur door de Afrikaanse bush. De stad is gelegen aan de voet van Mount Meru en staat bekend als de safarihoofdstad van Tanzania. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om bij te komen van uw indrukwekkende reis alvorens u terug naar huis gaat.

Dag 9-10: Arusha - Amsterdam

Helaas is uw bijzondere reis naar de bush van Kenia en Tanzania tot een einde gekomen. U wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam vliegt. U landt de volgende dag op Schiphol met een koffer vol nieuwe en bijzondere ervaringen.

*Zoals u zult begrijpen, kunnen wij niet garanderen dat u de migratie daadwerkelijk kunt ervaren. Het gaat hier om een bijzonder natuurverschijnsel dat ieder jaar anders verloopt afhankelijk van het verloop van de lange regens in april en mei.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Serengeti in de taal Masai ‘wijde plek' betekent en dat het ecosysteem van Serengeti NP tot het oudste ecosysteem ter wereld behoort?

Kenia - Masai Mara  - Cheeta
Kenia - Masai Mara  - Cheeta

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl