Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Welkom in Rwanda

Hoogtepunten van deze reis

  • Op zoek naar chimpansees
  • Kennismaking met Kigali
  • Gorillatrekking in Volcanoes National Park
  • Jungle in Nyungwe Forest National Park
  • Land van duizend heuvels
  • Rwandese cultuur

Rwanda is een prachtige bestemming qua natuur. Geniet van indrukwekkende bergen, vulkanen en glooiende heuvels en natuurparken. Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van Rwanda. En uiteraard gaat u op zoek naar de gorilla’s en chimpansees, een onbeschrijfelijke ervaring.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Kigali

Met de KLM vliegt u rechtstreeks naar Kigali, waar u in de avond aankomt. U wordt ontvangen door een Engelsprekende gids en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2: Kigali

Na het ontbijt maakt u deze ochtend, tijdens een stadstour, kennis met Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De stad strekt zich uit over glooiende en groene heuvels. Rwanda staat niet voor niets bekend als het land van de duizend heuvels. Ook brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Het monument herdenkt de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Rwanda. In 1994 escaleerde de jarenlange spanningen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wat leidde tot de Genocide. Een aangrijpend stukje geschiedenis.

Dag 3: Kigali – Nyungwe Forest National Park

Vanuit Kigali rijdt u al vroeg in de ochtend zuidwaarts. Onderweg stopt u bij Kings Palace. Hier krijgt u een rondleiding langs de reconstructie van het vroegere koninklijke verblijf en staat u oog in oog met de met kralen omhangen heilige koeien. Later op de dag staat de Canopy Walk op het pogramma. Een gids neemt u mee het Nyungwe Forest in, uw eerste kennismaking met de jungle van Rwanda. Het hoogtepunt van de wandeling is de 150 meter lange brug op 70 meter hoogte boven de jungle. Uw einbestemming is uw accommodatie aan Lake Kivu.

Dag 4: Nyungwe Forest National Park

De belangrijkste bezienswaardigheid van Nyungwe Forest National Park zijn de chimpansees maar daarnaast komen er 13 verschillende soorten primaten, meer dan 300 vogelsoorten en vele vlinders en talrijke orchideeën voor. Vandaag neemt een gids u mee op zoek naar chimpansees. Van ver hoort u de chimpansees al naar elkaar roepen. Het is een bijzondere ervaring om de dieren in de bomen te zien klauteren en slingeren.

Dag 5: Nyungwe Forest National Park – Lake Kivu

Langs Lake Kivu rijdt u noordwaarts naar Gisenyi, waar u verblijft in een hotel aan de noordoevers van het meer. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukken tijdens de eerste dagen van uw reis. Uw gids staat tot uw beschikking om bijvoorbeeld door het stadje te wandelen en zo de levendige lokale markt te bezoeken of de oude koloniale gebouwen te bezichtigen. Ook maakt u een boottochtje naar een van de eilanden van Lake Kivu.

Dag 6: Lake Kivu – Volcanoes National Park

Vandaag reist u verder naar het Volcanoes National Park, gelegen in het noorden van Rwanda. Het park bestaat uit een keten van zeven vulkanen, waarvan de Karisimbi de hoogste vulkaan is.

Dag 7-8: Volcanoes National Park

Volcanoes National Park is onderdeel van het Virunga Conservation Area. Dit gebied strekt zich uit tot in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. Het nationale park staat met name bekend om de zeldzame en bedreigde berggorilla’s. U heeft twee dagen om dit bijzondere park te verkennen. Op dag zeven maakt u onder begeleiding van professionele gidsen een gorilla trekking. Na een korte uitleg wandelt u samen met de groep het prachtige natuurpark in. Het is een intensieve wandeling maar de beloning is alle inspanning zeker waard. Dag acht heeft u ter vrije besteding.

Dag 9-10: Volcanoes National Park – Kigali – Amsterdam

Uw reis is bijna ten einde. Uw gids brengt u terug naar de luchthaven van Kigali, waar u incheckt voor uw vlucht terug naar Amsterdam. De volgende ochtend arriveert u op Schiphol.


Emeraude Kivu Resort

Het Emeraude Kivu Resort ligt aan het meer van Kivu op ongeveer drie kwartier rijden van Nyungwe Forest. De locatie levert u een schitterende zonsondergang op als u op het terras geniet van een maaltijd of een drankje. Aan de overkant van het meer ziet u de heuvels van Congo. De eenvoudig ingerichte kamers zorgen voor een comfortabel verblijf. Het resort is een prima uitvalsbas...


Lake Kivu Serena Hotel

Aan de oevers van het Kivu meer, in Gisenyi, ligt het Serena Hotel. In de lichte, open lobby wordt u hartelijk verwelkomd. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin. De comfortabele, warm ingerichte kamers en suites hebben allen een eigen balkon met uitzicht op het strand en meer. Het hotel heeft een privé strand, alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar u kunt ook een ...


Five Volcanoes Boutique Hotel

Five Volcanoes Boutique Hotel ligt tussen Ruhengeri en Kinigi, op weg naar Volcanoes National Park. De perfecte uitvalbasis om het nabij gelegen nationale park te ontdekken en tal van activiteiten te ondernemen. Naast een trekking op zoek naar gorilla’s kunt u bijvoorbeeld ook een kanotocht op de nabijgelegen rivier maken of de omgeving per fiets verkennen. Het hotel biedt een ...


Kigali Genocide Museum

De Kigali Genocide Memorial herdenkt de genocide tegen de Tutsi's 1994. Naast de begraafplaats waar ruim 250.000 mensen zijn begraven, is er een bezoekerscentrum met indrukwekkende foto's en verhalen...


Chimpansees in Nyungwe National Park

Spelende chimpansees, springend van tak naar tak in de boomtoppen. Een bijzondere en unieke ervaring in Nyungwe Forest National Park...


Colobus Monkey Trekking in Nyungwe Forest

Het uiterlijk van de Colobus Monkey is een droom voor elke fotograaf! Ga op zoek naar deze mooie apen in Nyungwe Forest...


Nyungwe Canopy Walk

Ervaar Nyungwe Forest met de blik van een vogel op 70 meter boven de grond tijdens de Nyungwe Canopy Walk. De Nyungwe Canopy Walk in Nyungwe Forest bezorgt u het perspectief van een vogel over het regenwoud van Rwanda. Tussen de bomen van het regenwoud zijn drie bruggen gespannen..


Ontmoet de gorilla's in Volcanoes National Park

Sta oog in oog met de zeldzame berggorilla’s. Een fantastische belevenis in de natuur van Volcanoes National Park...


Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park

Volg de zeldzame Golden Monkeys als ze van boom naar boom springen in het Volcanoes National Park...


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met privé gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rwanda bekent staat als het land van de duizend heuvels?

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl