ACCOMMODATIES IN Namibië

Okonjima Plains Camp

Okonjima is een safari lodge met verschillende verblijfsmogelijkheden in de omgeving van Waterberg Plateau. De kleinschaligheid van Okonjima verzekert u van alle rust temidden van de prachtige savanne.

Okonjima is de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Zij legt zich toe op de opvang en rehabilitatie van de grotere carnivoren van Namibië met name de luipaarden en cheeta's. Een bezoek aan Okonjima geeft u de mogelijkheid om het werk van de stichting te bekijken en meer te weten te komen over deze prachtige roofdieren. Tijdens safaritochten maakt u grote kans om de katachtigen in het wild te zien. Zo organiseert Okonjima tochten te voet en met een 4x4-voertuig. Een andere excursie laat u zien hoe de bushmen, de originele bewoners van zuidelijk Afrika, leefden. Ook kunt u zelf wandeltochten door de natuur maken. Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit naar meer dan 250 verschillende soorten vogels in die omgeving. En natuurlijk kunt u tijdens een safaritocht nog veel meer Afrikaans wild spotten, zoals aardwolven, wilde honden, jakhalzen, giraffen, zebra's, koedoes en aardvarkens.

Het Plains Camp bestaat in totaal uit 14 kamers, waarvan enkele view rooms. Vanuit deze kleurrijke kamers heeft u uitzicht over het bushveld. U beschikt over een ensuite badkamer met douche. Op uw veranda kunt u genieten van de omgeving. In de tuin bij het hoofdgebouw bevindt zich een zwembad. Het hoofdgebouw is gedecoreerd met fraai gevormde boomstammen, riet en lokale kunst. Het restaurant loopt over in een patio met een vuurplaats. Hier kunnen de gasten 's avonds met een drankje nagenieten van de activiteiten en belevenissen en luisteren naar de nachtelijke geluiden van de bush.