Luxury Namibië

Hoogtepunten van de reis

  • Verblijf in exlusieve kleinschalige lodges
  • Zonsopgang in de Sossusvlei
  • Op en top natuur en avontuur
  • Culinair genieten
  • De ruige omgeving van Damaraland
  • Op zoek naar de katachtigen in Okonjima Game Reserve

Een rondreis langs de highlights van Namibië met verblijf in op en top stijlvolle lodges. Maak kennis met de zandduinen van zowel de Kalahari als Sossusvlei, de ruige omgeving van Damaraland, wildpark Etosha en ga op zoek naar de katachtigen in het Okonjima Game Reserve.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

U vliegt met KLM naar Johannesburg. Hier maakt u een tussenstop en verblijft u in een hotel bij de luchthaven. De volgende ochtend vliegt u door naar Windhoek.

Dag 2: Johannesburg - Windhoek

U vliegt vanochtend door naar Windhoek. Bij aankomst wordt u opgewacht en kan uw reis beginnen. U wordt naar het verhuurstation begeleid waar u de huurauto ophaalt. Vandaag hoeft u niet ver te reizen, u verblijft in Windhoek. U kunt op eigen gelegenheid op pad gaan in deze leuke stad of kom bij van de lange vlucht in de accommodatie.

Dag 3: Windhoek - Kalahari

Na uw ontbijt reist u vandaag richting de roodkleurige Kalahari woestijn, waar u verblijft in de omgeving van het plaatsje Kalkrand. De Kalahari Woestijn is een van de grootste zandvlaktes in de wereld waar veel wilde dieren leven. Door de laagvlaktes heeft u een prachtig vergezicht over de omgeving waardoor de zonsondergang extra bijzonder is.

Dag 4: Kalahari - Namib Rand Reserve

Vandaag rijdt u op eigen gelegenheid richting het uitgestrekte Namib Rand Nature Reserve, waar glooiende woestijnvlaktes en iconische rode duinen elkaar afwisselen. Het luxe tentenkamp Sonop van Zannier Hotels is gebouwd op een unieke locatie te midden tal van ronde rotsen, waardoor de uniek ingerichte tenten boven het landschap lijken te zweven. Sta voor en dag en dauw op om de zonsopgang vanaf een zandduin mee te maken. Geniet van een panoramisch en adembenemend uitzicht vanaf de lodge dat u nooit zal vergeten. Uw gids neemt u mee de woestijn in en laat u zien dat er meer leven is dan u ooit had verwacht.

Dag 5: Namib Rand Nature Reserve

Uw unieke lodge is ontworpen in een Brits koloniale stijl, en biedt een perfect toevluchtsoord in het prachtig woestijnlandschap van de zuidelijke Namib-woestijn. Diverse activiteiten zoals nature drives, yoga, fietstochten, paardrijden of een avond genieten van de openluchtbioscoop worden door de lodge inclusief aangeboden. Sluit uw dag ontspannen af bij het overloopzwembad of in de cocktaillounge.

Dag 6: Namib Rand Nature Reserve - Sesriem

U vervolgt de reis naar Sesriem nabij Sossusvlei, waar u de hoogste zandduinen ter wereld kunt beklimmen zoals de Dune 45. Sta vroeg op en aanschouw het steeds wisselende kleurenpalet tijdens zonsopgang. U kunt ook de Sesriem Canyon bezoeken; een nauwe kloof van ongeveer een kilometer lengte‚ die eeuwen geleden als gevolg van erosie is ontstaan. De canyon is ongeveer 30 tot 40 meter diep en omdat er vaak geen water staat in de rivier kunt u er mooie wandelingen maken.

Dag 7: Sesriem - Swakopmund

De Namib Desert is de topattractie van Namibië. De woestijn‚ met zijn tientallen tot honderden meters hoge abrikooskleurige zandduinen wordt omschreven als de mooiste woestijn ter wereld. Deze ochtend bezoekt u tijdens zonsopgang onder begeleiding van uw gids de betoverende Sossusvlei. Deze omgeving is een waar paradijs voor fotografen! Sla de Dead Vlei zeker niet over, een van de hoogtepunten in dit gebied. Vervolgens rijdt u vandaag verder richting het strandstadje Swakopmund. Na een aantal dagen te hebben doorgebracht in het warme binnenland is Swakopmund een heerlijke plek om af te koelen en op het strand ‘uit te waaien’. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit stadje Duitse roots. In Swakopmund zijn nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Het is een ideale plaats voor actieve bezigheden zoals quadbike tochten‚ sandboarden‚ vissen‚ pleziervluchten over de kust‚ een pelsrobben- en dolfijnentour. Of kies voor een tocht door de duinen op zoek naar de Little Five van de woestijn.

Dag 8: Swakopmund

Vandaag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid activiteiten te ondernemen. Er is van alles te doen in en rondom dit kleine stadje met zijn duidelijk Duitse historie. Swakopmund is ook bij de Namibiërs zelf een gewilde vakantiebestemming. U kunt vandaag de kleine‚ maar aantrekkelijke dagelijkse markt bezoeken waar beginnende kunstenaars en souvenirverkopers hun waar aanbieden. Als u even de tijd neemt om er rond te snuffelen‚ kunt u er zeer leuke en soms ook waardevolle artikelen tegen een gunstige prijs kopen. Of wat dacht u van een kopje koffie in een echte Duitse Konditorei?

Dag 9: Swakopmund - Twyfelfontein

Vandaag vervolgt u uw reis naar de ongerepte woestijn van Damaraland. Onderweg passeert u de immense Brandberg met een hoogte van 2.573 meter boven zeeniveau voordat u in Twyfelfontein arriveert. U overnacht in Twyfelfontein in de regio Damaraland wat bekend staat om de beroemde ingegraveerde rotstekeningen.

Dag 10: Twyfelfontein

In de ruige omgeving van Damaraland gaat u op zoek naar woestijnolifanten die in dit gebied leven en zich helemaal hebben aangepast aan de weersomstandigheden. Bezoek in Twyfelfontein o.a. de bekende rotstekeningen genaamd Bushman Paintings. In dit Werelderfgoed vindt u zeer oude rotsgravures, twee zaken die ze zo bijzonder maken: de oudheid en het feit dat ze in steen zijn gekerfd terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijk pigmenten en houtskool. Vlakbij Twyfelfontein kunt u ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen.

Dag 11: Twyfelfontein - Etosha National Park

U rijdt verder naar het zuidelijke deel van het Etosha National Park. Etosha is samen met Chobe in Botswana‚ het Kruger Park in Zuid-Afrika en de Serengeti in Tanzania een van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. In Etosha leeft vrijwel al het in Afrika voorkomend wild. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken in Namibië. Deze nacht verblijft u in Ongava Game Reserve, een privéreservaat dat aan het zuiden van het Etosha National Park grenst. Verbinding met het wild staat centraal in dit intieme, luxueuze kamp. Derhalve beleeft u vanuit de ondergrondse uitkijkpost direct aan de waterpoel een allesomvattende natuurervaring zonder de dieren te storen die hier regelmatig hun dorst lessen. In het gezelschap van ervaren gidsen maakt u per gamedrive of te voet kennis met de vele facetten van de flora en fauna in het reservaat en Etosha National Park.

Dag 12-13: Etosha National Park

Vandaag rijdt u dwars door het Etosha National Park naar het oostelijke deel van het park. Er leven in dit gebied maar liefst 114 verschillende soorten zoogdieren en 350 verschillende vogelsoorten. Het is tevens de beste plek om de Big Five te bewonderen die bestaat uit de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en natuurlijk de buffel. Naast de Big Five ziet u ook giraffen, zebra's en gnoes die je avontuur in Etosha compleet maken. Houd uw ogen de gehele rit geopend en spot ze alle 5! Het Onguma Bush Camp is het ideale uitgangspunt als u Etosha National Park wilt bezoeken. Het diner wordt geserveerd in een open ruimte aan een kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. De keuken biedt u een perfecte mix tussen Europese en Afrikaanse gerechten. Onguma Tented Camp ligt in het Onguma Private Nature Reserve grenzend aan het oosten van het Etosha wildreservaat in Namibië. Het Nature Reserve beslaat een gebied van zo'n 20.000 hectare en grenst aan Etosha. U kunt met uw eigen auto door het ruige en ongerepte Etosha National Park op safari gaan of u kiest voor een gamedrive met een ervaren gids door het privéreservaat Onguma. Na een dag-safari kunt u heerlijk relaxen in of aan het zwembad en genieten van het adembenemende uitzicht.

Dag 14: Etosha National Park - Okonjima Game Reserve

Via de wonderlijke landschappen gaat u vandaag op weg naar de omgeving van Otjiwarongo met het Okonjima Natuurreservaat als eindbestemming. Tip: onderweg komt u langs Outjo en even buiten dit stadje bevindt zich de Gamkarab grot. Hier ziet u stalagmieten en stalactieten en een ondergronds meer. Ziet u een groot bord met de afbeelding van een luipaard dan weet u dat uw overnachtingsplek is bereikt. Het Okonjima Natuurreservaat is de thuishaven van de AfriCat Foundation en die vangt een aantal katachtige dieren op.

Dag 15: Okonjima Game Reserve

Vandaag kunt in het informatiecentrum van AfriCat Foundation alles leren over de rehabilitatie van katachtigen. Ook krijgt u alle gelegenheid om deze roofdieren in het aangrenzende natuurgebied in hun natuurlijke omgeving te spotten. U kunt hier de beste cheeta- en luipaardsafari van heel Namibië maken waarbij er een grote kans is op een ontmoeting met deze dieren. De kleinschaligheid van Okonjima verzekert u van alle rust om geheel te ontspannen te midden van de savanne. In het Bush Camp liggen de chalets zo'n tachtig tot honderd meter uit elkaar, dus u kunt in alle rust van uw privacy genieten.

Dag 16-17: Okonjima Game Reserve - Windhoek

Helaas is uw rondreis door Namibië tot een einde gekomen. U levert uw auto in op de luchthaven van Windhoek. U vliegt vanaf Windhoek weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en autohuur inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Namibië ‘s werelds grootste populatie van ‘free-roaming’ cheeta's heeft?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl