Kort en krachtig wildrijk Namibië

Hoogtepunten van deze reis

  • Op avontuur met een 4x4 door Namibië
  • De betoverende Sossusvlei
  • Damaraland met de hoogste bergtop én met woestijnolifanten
  • Wild spotten in Etosha National Park
  • Actief in Swakopmund
  • Veel excursiemogelijkheden vanuit de lodges

Wilt u in een korte tijd zoveel mogelijk indrukken van Namibië op doen? Ontdek de spectaculaire natuurfenomenen van Namibië met deze autoreis. Tijdens deze reis bezoekt u het natuurschoon van Namibië met de uitgestrekte woestijnlandschappen en gaat u naar de rijke dierenwereld in het Etosha National Park kijken. Hier kunt u op zoek gaan naar liefst vier dieren van de Big Five.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

In de ochtend vliegt u met KLM naar Johannesburg. Hier maakt u een tussenstop en verblijft u in een hotel bij de luchthaven. De volgende ochtend vliegt u door naar Windhoek.  

Dag 2: Johannesburg - Windhoek

Op de internationale luchthaven Hosea Kutako wordt u welkom geheten door onze lokale agent. U ontvangt hier de op maat gemaakte routebeschrijving en vervolgens haalt u de huurauto op. Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen rijdt u w eerste overnachtingshotel, het Olive Grove Guesthouse, in Windhoek rijden. Gaat u daarna nog op ontdekkingstocht in de hoofdstad? Tip: mocht u tijd hebben dan kunt u een bezoek brengen aan de Old Breweries Craft Market waar onder andere traditionele handgemaakte sieraden en kleding te koop zijn.

Dag 3: Windhoek - Sossusvlei

U verlaat Windhoek en u rijdt naar een van de beroemdste bezienswaardigheden van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. Deze vallei maakt deel uit van het enorm uitgestrekte Namib-Naukluft National Park. Het is een duinpan, zelden gevuld met water. Het woestijnlandschap van Sossusvlei heeft de hoogste abrikooskleurige zandduinen ter wereld. De komende twee nachten overnacht u vlakbij de ingang van dit park.

Dag 4: Sossusvlei

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het natuurschoon van de Sossusvlei in het Namib-Naukluft Park te ontdekken, een van de oudste woestijnen ter wereld. In Sossusvlei komt het zand tot een hoogte van wel 300 meter boven het omringende landschap. Tip: bij zonsopkomst kleurt het licht de duinen en het zand dieprood. Vanaf de top van ‘Duin 45’ is het uitzicht over dit mooie duinlandschap overweldigend. Tussen de zandduinen ligt het verstilde Dodevlei. Hier zijn het de zwartverkoolde bomen die de aandacht trekken op de witte zoutbodems en met oranje zandmuren op de achtergrond. Dit alles zorgt voor prachtige contrasten. Nabij Sossusvlei ligt de kleine maar indrukwekkende Sesriem Canyon. Hier kunt u een wandeling maken, en doe dat vanwege de warmte bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag. De 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof is op natuurlijke wijze ontstaan door de Tsauchab rivier die gedurende vele jaren de rotsen heeft weggesleten.

Dag 5: Sossusvlei - Swakopmund

U rijdt verder richting het strandstadje Swakopmund. Na een aantal dagen te hebben doorgebracht in het warme binnenland is Swakopmund een heerlijke plek om af te koelen en op het strand ‘uit te waaien’. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit stadje Duitse roots. In Swakopmund zijn nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Het is een ideale plaats voor actieve bezigheden zoals quadbike tochten‚ sandboarden‚ vissen‚ pleziervluchten over de kust‚ een pelsrobben- en dolfijnentour. Of kies voor een tocht door de duinen op zoek naar de Little Five van de woestijn.

Dag 6: Swakopmund

Een vrije dag om te genieten van de ontspannen sfeer in Swakopmund, de stad tussen woestijn en oceaan. U kunt vandaag de kleine‚ maar aantrekkelijke dagelijkse markt bezoeken waar beginnende kunstenaars en souvenirverkopers hun waar aanbieden. Als u even de tijd neemt om er rond te snuffelen kunt u er leuke en soms ook waardevolle artikelen tegen een gunstige prijs kopen. Of wat dacht u van een kopje koffie met een overheerlijke Apfelstrudel in een echte Duitse Konditorei?

Dag 7: Swakopmund - Damaraland

U rijdt de binnenlanden van Namibië in en gaat naar de rotswoestijn van Damaraland, hét leefgebied van de woestijnolifant. Een schitterende tocht waarbij het kan gebeuren dat u moet wachten op overstekende springbokken, bergzebra’s of struisvogels. Bijna dagelijks kruisen kuddes olifanten de rivierbedding op zoek naar water en voedsel. U heeft hier echt het gevoel om de enige op deze mooie wereld te zijn! Sla ook de beroemde rotsschilderingen van de Bosjesmannen bij Twyfelfontein niet over. Of ga op avontuur en beklim de vulkanische Brandberg. Dit massief domineert het gebied en heeft de hoogste bergtop van Namibië. Ook hier zijn rotstekeningen te vinden.

Dag 8: Damaraland - Etosha National Park

U verlaat Damaraland en rijdt over meestal gravelwegen en enkele geasfalteerde stukken naar Etosha National Park, het meest bekende wildpark van Namibië. Het park dankt haar unieke landschap aan de Etosha Pan, een zoutvlakte die een derde van het totale oppervlakte beslaat. Eromheen ligt veel bushveld. U komt de komende dagen veel diersoorten tegen en in de droge periode trekken grote groepen naar de waterdrinkplaatsen. Ga op ontdekking en ervaar waarom het park tot de crème de la crème van Afrikaanse wildparken hoort. U overnacht de komende twee nachten in Okaukuejo in het zuiden van dit park.

Dag 9: Etosha National Park

Vandaag komt u wellicht oog in oog te staan met een aantal dieren uit de Big Five. In Etosha leven vrijwel alle dieren die ook elders in Afrika voorkomen. U kunt met uw eigen auto door dit ruige en ongerepte natuurgebied op safari gaan of u kiest voor een gamedrive met een ervaren gids. De waterdrinkplaats is dé plek waar u kuddes olifanten, springbokken, koedoes, gemsbokken en zelfs leeuwen met uw camera kunt vastleggen. Soms heeft u even geduld nodig, maar het wachten wordt bovendien vaak beloond met een prachtig uitzicht. Het is ook bijzonder om vanuit een verzonken observatiepost naar het wild te kijken want hierbij staat u op gelijke ooghoogte met de wilde dieren. Dit alles is een waar paradijs voor fotografen.

Dag 10: Etosha National Park - Okonjima Game Reserve

U verlaat het nationale park en gaat via de wonderlijke landschappen op weg naar de omgeving van Otjiwarongo met het Okonjima Natuurreservaat als eindbestemming. Tip: onderweg komt u langs Outjo en even buiten dit stadje bevindt zich de Gamkarab grot. Hier ziet u stalagmieten en stalactieten en een ondergronds meer. Ziet u een groot bord met de afbeelding van een luipaard dan weet u dat uw overnachtingsplek is bereikt. Het Okonjima Natuurreservaat is de thuishaven van de AfriCat Foundation en die vangt een aantal katachtige dieren op.

Dag 11: Okonjima Game Reserve

Vandaag kunt in het informatiecentrum van AfriCat Foundation alles leren over de rehabilitatie van katachtigen. Ook krijgt u alle gelegenheid om deze roofdieren in het aangrenzende natuurgebied in hun natuurlijke omgeving te spotten. U kunt hier de beste cheeta- en luipaardsafari van heel Namibië maken waarbij er een grote kans is op een ontmoeting met deze dieren.

Dag 12: Okonjima Game Reserve - Windhoek

Een laatste reisdag waarop u terugrijdt naar de omgeving van Windhoek. U kunt aan het eind van de dag het centrum van de hoofdstad van Namibië verkennen. Het centrum van deze grootste stad van het land is een aparte mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. U overnacht in het GocheGanas Natuurreservaat dat ten zuiden van Windhoek ligt.

Dag 13-14: Windhoek - Amsterdam

Helaas is uw rondreis door Namibië tot een einde gekomen. U levert uw auto in op de luchthaven van Windhoek. U vliegt vanaf Windhoek weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur en overnachtingen met diverse maaltijden inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Namibië één van de twee landen in de wereld is waar de woestijnolifanten leven?

Zondondergang - Namibie
Namibie - Sossusvlei - Dode boom
Windhoek - Kerk en Monument
Chaatah - Namibie
Namib Dessert - Namibie
Zondondergang - Namibie
Namibie - Sossusvlei - Dode boom
Windhoek - Kerk en Monument
Chaatah - Namibie
Namib Dessert - Namibie

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl