Safari & Oceaan in Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • Ultieme combinatie van safari en het bounty strand van Mozambique
  • Ontdek de Chobe rivier tijdens een fotografie-bootsafari
  • Snorkelen bij zonsondergang
  • Verblijf in zeer afwisselende en exclusieve accommodaties
  • Aanschouw Benguerra Island vanuit de lucht
  • Spot een luipaard tijdens één van de game drives

Combineer één van de meest bijzondere safari bestemmingen van Afrika; de Okavango Delta met de hagelwitte stranden van Mozambique, de Bazaruto Archipel. Verblijf in deze exclusieve accommodaties, waar het u aan werkelijk niets zal ontbreken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg. Na aankomst wordt u welkom geheten door de lokale vertegenwoordiger en verblijf u een nacht op de luchthaven van Johannesburg alvorens u naar Botswana vliegt.

Dag 2: Johannesburg – Maun - Chobe National Park

In de ochtend vliegt u in een kleine twee uur naar Maun vanuit waar u met een kleiner vliegtuig doorvliegt naar de Savuti airstrip. 
De Chobe rivier loopt als een ader door het Chobe National Park en trekt veel wilde dieren aan. Dit 1200 vierkante kilometer grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. De komende drie nachten verblijft u in een bijzonder tentenkamp aan de rivierbedding van de Chobe Rivier. U verblijft dichtbij de natuur en zult Afrika beleven in ‘optima forma’. In de namiddag maakt u een game drive (safari in een open voertuig).

Dag 3: Chobe National Park

U ontwaakt deze ochtend door de geluiden van de Afrikaanse bush. Vandaag staat er een boottocht over de Chobe rivier op het programma. Vanaf het water is het zicht op de oevers met al het grazende wild, een onvergetelijke ervaring. Olifanten, bavianen en Afrikaanse buffels komen hun dorst lessen aan de rivier. Met deze speciale boot (dit is een fotografie safari!) maakt u de meest prachtige kiekjes van de gids en krijgt u bovendien een uitstekende uitleg over de werking van de camera.

Dag 4: Chobe National Park

Er is geen omheining en elke dag kunnen er weer andere wilde dieren worden gespot. De gidsen zijn zeer kundig en vertellen u honderd uit over de flora en fauna van het gebied. Heeft u interesse in een specifieke dier- of vogelsoort? Laat het de gids gerust weten, hij vertelt u er alles over.  Vandaag verkent u het park verder met een game drive. In het Camp worden ondertussen de meest culinaire gerechten voor u bereid. Vanavond geniet u nog even van de sterrenhemel en het kampvuur.

Dag 5: Chobe National Park - Okavango Delta

U vliegt per cessna-toestel naar de Okavago Delta. Indien gewenst kunnen wij regelen dat u per helikopter naar de lodge vliegt, een onvergetelijke ervaring! Als een vogel vliegt u over het landschap. Een pure wildernis, de grootste binnenlandse Delta ter wereld en het huis van ontelbaar veel vogels en wilde dieren. Olifanten zwemmen voorbij en gebruiken hun slurf als snorkel tussen het papyrusriet. De Litschiewaterbok en Sitatoenga zijn unieke antilopen in de Okavango Delta die wellicht wat lastiger te vinden zijn. Kleine eilandjes, kleurige waterlelies, kronkelende riviertjes en wuivende palmbomen vormen het unieke natuurschoon van deze UNESCO World Heritage site.

Dag 6: Okavango Delta

Leeuwen, luipaarden, cheeta's en kleinere katachtigen zoals de civetkat kunt u spotten tijdens een nacht- game drive. De Eagle Island Lodge ligt op een schitterende locatie in de Okavango Delta. Het voordeel van een privé concessie is dat de gidsen de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar zij willen en u hierdoor al het moois van de Delta kunnen laten zien. U heeft de mogelijkheid om een wandelsafari te maken of per mokoro (traditionele houten boot) de Delta te verkennen, mits de waterstand dit toe laat. Additioneel (tegen meerkosten) kunt u ook kiezen voor een helikoptertocht boven de Delta. Laat u vooral verassen door de schoonheid van de natuur tijdens de dagen op deze unieke plaats op de wereld.

Dag 7: Okavango Delta

In overleg met de gidsen van de lodge onderneemt u mogelijk nog safari’s. Tussen deze activiteiten door, kunt u genieten van uw plunge pool of buitendouche. Vanaf uw privédek heeft u een onvergetelijk uitzicht over graslanden, palmbomen en de glinstering van het Delta-water. Met een heerlijk diner onder de sterrenhemel geniet u van de laatste avond.

Dag 8: Okavango Delta - Johannesburg

U laat de Okavango Delta achter u en reist per cessna-toestel naar Maun waar u overstapt op de vlucht naar Johannesburg. U verblijft in een zeer goede accommodatie gelegen op de luchthaven waar u kunt dineren en nog even de Botswana-ervaringen kunt verwerken alvorens u de volgende dag doorvliegt naar uw volgende bestemming van deze reis: Mozambique.

Dag 9: Johannesburg – Vilanculos – Benguerra Island

U checkt in voor de vlucht naar Vilanculos, Mozambique. Binnen twee uur arriveert u op de luchthaven en wordt u ontvangen door onze lokale contactpersoon. Met een korte helikoptertransfer vliegt u naar Benguerra Island, onderdeel van de Bazaruto Archipel. De idyllische eilanden voor de kust van Mozambique bestaan uit vijf verschillende eilanden: Bazaruto‚ Benguerra‚ Magaruque‚ Santa Carolina en Bangué. Hiervan zijn de eerste drie eilanden de meest bekende eilanden. Doordat de archipel wat moeilijker te bereiken is, is het ontzettend goed bewaard gebleven.

Dag 10-13: Benguerra Island

Deze dagen staan in het teken van ontspanning en luxe. Uw cabana (huisje) heeft een eigen plunge pool en biedt uitzicht op het strand en de Indische oceaan. De ongerepte en beschermde koraalriffen rondom de eilanden zorgen ervoor dat de Bazaruto Archipel een waar duikparadijs is. Een boottocht met een traditionele Dhow is ook zeker een aangename afwisseling! Vanaf het water heeft u goed zicht op de eilandjes en de bounty stranden. Het maken van een paardrijdtocht langs het strand behoort ook tot de mogelijkheden. Laat u helemaal in de watten leggen deze dagen, zodat u als herboren weer terug keert naar Nederland.

Dag 14-15: Benguerra Island – Vilanculos – Amsterdam

Per korte helikoptervlucht keert u terug naar Vilanculos en vliegt u vervolgens naar Johannesburg. Hier heeft u nog even de tijd om wellicht wat souvenirs te kopen. Vervolgens vliegt u aan het einde van de avond met KLM terug naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol, waar er een einde komt aan uw 'Once in a lifetime experience’!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, ontmoeting op de luchthaven, de meeste maaltijden, overnachtingen en genoemde (safari-)activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wist u dat een helikoptertransfer niet alleen een zeer efficiënte manier is van vervoer maar ook een extra unieke beleving toevoegt aan uw reis?

Leeuw - Jeep - Safari - Afrika - Botswana
Safari Kamp - Afrika
Benguerra Island | Botswana | Diner op het strand
Chobe Under Canvas Botswana Restaurant
Vogel - Kleur - Afrika
Rivier - Kano - Afrika
Leeuw - Jeep - Safari - Afrika - Botswana
Safari Kamp - Afrika
Benguerra Island | Botswana | Diner op het strand
Chobe Under Canvas Botswana Restaurant
Vogel - Kleur - Afrika
Rivier - Kano - Afrika

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl