Ontdek het noorden van Malawi

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek het noorden van Malawi
  • Ontspannen aan Lake Malawi
  • Wildspotten in Nkhotakota National Park
  • Gastvrije bevolking
  • Barefoot luxury in Nkwichi Lodge
  • Wandelen in Nyika National Park

Verken het noorden van Malawi tijdens deze 15-daagse rondreis. Na een korte kennismaking met de hoofdstad Lilongwe, reist u naar het oudste natuurpark van Malawi, Nhkotakota, waar u op safari gaat. U verblijft aan Lake Malawi voordat u de natuurschoon van Nyika National Park ontdekt. Uw reis sluit u af aan de tropische oostkust van Lake Malawi.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Lilongwe

Vandaag vliegt u met KLM/KQ van Amsterdam via Nairobi naar Lilongwe. Bij aankomst op de luchthaven van Lilongwe op dag twee wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht.

Dag 3: Lilongwe – Nkhotakota National Park

Vandaag rijdt u met uw privé chauffeur van Lilongwe naar Nkhotakota National Park, het grootste en oudste park van Malawi. Het park ligt aan de voet van de Chipata Mountain. Door het beboste park stromen verschillende rivieren. Het is genieten in dit ongerepte natuurgebied waar nog weinig toeristen komen.

Dag 4-5: Nkhotakota National Park

Het park kent een moeilijk verleden. Na jarenlange stroperij bleef er weinig wild over in het park. In 2015 kwam het park onder beheer van Afican Parks en werd ’s werelds grootste wild verhuizing op touw gezet. Dankzij de schenking van olifanten en ander wild uit de parken Liwonde en Majete, aanpassingen in de regelgeving en de aanwezigheid van rangers is de wildpopulatie weer aan het toenemen. Ook leven er talrijke vogelsoorten in het park waaronder ijsvogels, adelaars, reigers en neushoornvogels. Vanuit uw lodge en onder begeleiding van een gids maakt u safari tochten in het park, maakt u mooie kanotochten en neemt een gids u te voet mee de wildernis in.

Dag 6: Nkhotakota National Park - Chintheche

Langs de oever van Lake Malawi rijdt u verder noordwaarts. U overnacht in de Chintheche Inn, gelegen aan Lake Malawi, met een wit zandstrand en kristalhelder water. In de omgeving vindt u ongerepte stranden, tropische begroeiing en vissersdorpjes.

Dag 7: Chintheche – Nyika National Park

U vervolgt uw weg naar Nyika National Park. Het grootste nationale park van Malawi staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het park ligt hoog op een plateau en biedt een adembenemend uitzicht. Een glooiend landschap met graslanden, rivieren en watervallen kenmerken het park.

Dag 8-9: Nyika National Park

Nyika is bij uitstek geschikt voor wandelen en mountainbiken of tochten per 4WD. De grasvlaktes trekken diverse soorten antilopen aan, net zoals zebra’s. Olifanten en buffels begeven zich in de noordelijke regio van het park. Tijdens het regenseizoen staat het glooiende landschap vol met bloeiende orchideeën. Ook is het park een waar vogelparadijs. Er leven meer dan 400 soorten in het park waaronder de kraanvogel. Tijdens uw verblijf in de Chelinda Lodge zijn zijn begeleide wandelingen en tochten in een jeep inbegrepen.

Dag 10: Nyika National Park – Likoma Island - Manda Wilderness

Vandaag neemt u afscheid van uw gids en vliegt u naar Likoma Island. Aansluitend wordt u per boot naar uw lodge gebracht aan de oostkust van het meer. De lodge ligt in een prachtige tropische en ongerepte omgeving. De perfecte locatie om te kayakken, snorkelen, duiken of te ontspannen op het strand. De niet-gemotoriseerde watersporten zijn inbegrepen.

Dag 11-13: Likoma Island

Deze dagen staan in het teken van ontspanning. Geniet van dit afgelegen paradijs in een onaangetaste wilderness met witte zandstranden, turquoise water en een tropsiche jungle. Door de open kamers voelt u zich al snel een met Moeder Aarde. Lunch onder een 2000 jaar oude baobab boom, snorkel met de cichlide vissen, geniet van een sundowner na een middagwandeling en laat u verwennen door de altijd lachende medewerkers!

Dag 14-15: Manda Wilderness - Likoma Island – Lilongwe - Amsterdam

Uw kennismaking met Malawi komt tot een einde. Met een binnenlandse vlucht keert u terug naar de luchthaven van Lilongwe en vliegt u vervolgens terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten van Nyika naar Likoma Island en van Likoma Iland naar Lilongwe, vervoer met privé chauffeur, overnachtingen, alle maaltijden (alleen Lilongwe is o.b.v. logies en ontbijt) en activiteiten zoals beschreven in het programma inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Malawi bekend staat om eeuwenoude rotstekeningen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl