Ongerept Noord-Madagascar

Hoogtepunten van deze reis

  • Inclusief binnenlandse vluchten
  • Verken de tropische bossen in het noorden
  • Verblijf op het prachtige, vulkanische eiland Nosy Komba
  • Speuren naar de rode vari's
  • Boottocht naar de Masoala Forest Lodge
  • Ontdek ook de bijzondere onderwaterwereld

Maak kennis met het indrukwekkende en ongerepte noorden van Madagascar. Verblijf op twee locaties en verspil geen tijd door tussen de accommodaties te vliegen. Ga op pas voor de rode vari's, kameleons en de bijzondere Aye- Aye. Op Nosy Komba heeft u naast de wandelsafari's ook tijd om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en tropische vissen!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Antananarivo

U vliegt met Air France naar het prachtige rode eiland, Madagascar. U komt hier laat op de dag aan en wordt opgewacht door onze lokale partner. U wordt vanaf de luchthaven naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2: Antananarivo – Maroantsetra – Masoala Forest Lodge

Nadat u uitgerust wakker bent en heeft ontbeten wordt u weer opgehaald voor de vlucht naar Maroantsetra. U wordt naar de privécharterterminal gebracht zodat u aan uw privévlucht kunt beginnen. Bij aankomst op de luchthaven in Maroantsetra wordt u verwelkomd en per boot over de Antongil Bay naar de Masoala Forest Lodge gebracht. Deze tocht duurt een paar uur en is tevens een goede mogelijkheid om onderweg dolfijnen en walvissen te spotten! 's Middags ontdek u de stranden en het bos rond de lodge met een begeleide wandeling. Dit is uw kans om de witkopmaki te zien. Na de wandeling keert u terug naar de lodge voor een sundowner.

Dag 3: Masoala Forest Lodge

Geniet van uw ontbijt op de veranda met uitzicht op zee. Na een korte briefing met de gids, gaat u vandaag een wandeling maken door het bos om op zoek te gaan naar de rode vari’s, de dwergkameleons en andere endemische fauna en flora van het gebied. Terug in het kamp staat er een heerlijke lunch klaar. De middag kunt u kiezen hoe u deze invult. Aanraders zijn snorkelen bij de koraalriffen of met een zee-kajak naar het uitkijkpunt bij "Secret Cove". Erg mooi om deze tocht bij zonsondergang te maken en de schildpadden en dolfijnen te ontmoeten.

Dag 4: Masoala Forest Lodge

Na het ontbijt verkent u een ander deel van het primaire bos om vogels en zoogdieren te zoeken. Bij de Tampolo-waterval is het na een paar uur wandelen, heerlijk genieten van het frisse water. U heeft hier tevens de mogelijkheid te zwemmen. Over het water in een traditionele dugout vaart u weer terug naar de lodge voor de lunch. De rest van de dag kunt u zelf invullen. Bij het vallen van de avond heeft u een nachtwandeling in het bos om de nachtdieren zoals de bladstaartgekko te ontdekken. Misschien heeft u geluk en laten de dwerg lemur en de Aye-Aye zich ook zien.

Dag 5: Maroantsetra - Antananarivo

U stapt weer aan boord van de boot terug naar Maroantsetra met een tussenstop bij Nosy Mangabe. Nosy Mangabe is een klein eiland op 2 km van de kust van Maroantsetra. Het wordt beschouwd als onderdeel van het Masoala National Park. Het is een stukje tropisch regenwoud dat de bedreigde Aye Aye en andere fauna beschermt. Hier kunt u ook boa’s en schildpadden tegenkomen. Na een heerlijke picknick op het strand vaart u weer verder naar Maroantsetra. U heeft een privévlucht terug naar de hoofdstad, Antananarivo.

Dag 6: Antananarivo – Nosy Komba

Vandaag wordt u met een binnenlandse vlucht naar Nosy Be gevlogen. Nosy Be is het hoofdeiland van een archipel van kleine eilanden gelegen langs de noordwestkust van Madagaskar. Bij aankomst ontmoet u onze lokale gids. De kleinere eilanden zijn Nosy Komba, Nosy Fanihy, Nosy Sakatia, Nosy Iranja, Nosy Tanikely en de eilandjes van Mitsio en Radama. Nosy Be is bedekt met suikerrietvelden, en koffie, maar ook sesam, rijst, maïs, zoete aardappelen en cassave groeit hier goed. Vanuit Nosy Be vaart u met een bootje naar het kleine Nosy Komba. Hier verblijft u in de Tsara Komba Lodge. Deze luxe 4-sterrenlodge heeft een zeldzame en authentieke charme, in perfecte harmonie met de natuur en met de biodiversiteit van het gebied. Het combineert een stijlvolle en exclusieve sfeer, een uitstekende Slow Food-keuken en services op maat in een atmosfeer gedomineerd door een inzet voor comfortabele luxe en ecologie.

Dag 7-9: Nosy Komba

De komende dagen verblijft u op Nosy Komba. Nosy Komba is een geweldig eiland om te verkennen. Het is eigenlijk een voormalige vulkaan die vandaag wordt bedekt door een prachtig oerbos waar allerlei soorten bomen, planten en bloemen te vinden zijn. De rust en schoonheid van de natuur op het eiland maken het een zeer aantrekkelijke plek om te zijn. De top van het eiland ligt op een hoogte van 622 meter, bedekt met dichte tropische bossen. Het is omgeven door vulkanisch gesteente en beschermt de kusten tegen ruige wateren. Nosy Komba staat bekend om zijn vele kleine en bewoonde stranden, evenals om het smaragd kleurige water. Hier komt u de ondeugende zwarte maki's tegen, de langzame maar toch levendige kameleons en niet te vergeten een aantal buitengewoon mooie vogels en vlinders. Op slechts enkele minuten van de lodge kunt u goed de diepten van de oceaan en haar pure schoonheid bewonderen. Met een duik- of snorkelbril kunnen liefhebbers de hele dag in het water liggen. Natuurliefhebbers kunnen kiezen tussen verschillende uitstapjes, die hen naar de Mitsio-archipel, de Baie des Russes (Russische Baai), Kisimany of Mamoko brengen om een aantal fantastische bezienswaardigheden te zien. En als u van vissen houdt dan zult u hier verwend worden met alle keuzes, zoals sportvissen, troll fishing, bottom fishing of popper fishing. Wat uw favoriete type visserij ook is, de gidsen staan voor u klaar om u naar de beste plekken te brengen! Geniet van het verkennen van de nabijgelegen stranden of een bezoek aan het dorp Ampangorina, waar de vrouwen tafelkleden borduren en de mannen houtsnijwerk maken.

Dag 10: Nosy Komba – Antananarivo

U reist vandaag weer terug naar de hoofdstad voor een laatste nacht op dit bijzondere eiland. Eerst per boot, daarna een binnenlandse vlucht. U verblijft in dezelfde accommodatie als de eerste nacht en heeft vandaag nog wat tijd om Antananarivo en de omgeving te ontdekken.

Dag 11-12: Antananarivo - Amsterdam

De gids neemt u deze ochtend nog mee naar de markt om een leuke souvenir te kunnen kopen voor thuis. Spendeer nog een dag in de stad op eigen gelegenheid, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw nachtvlucht terug naar huis. U arriveert de volgende dag met Air France op Amsterdam Schiphol Airport.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, airport transfers, overnachtingen, vervoer per 4WD of minibus, chauffeur, gids en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Op Nosy Komba de zeldzame Macaco lemur kunt zien? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl