Natuurrijk Madagascar

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandel door natuurparken, als Andasibe-Mantadia National Park
  • Ga op zoek naar de grootste maki van Madagaskar
  • Fotografeer de fascinerende Allée des Baobabs
  • Ontdek het maanlandschap van Isalo National Park
  • Maak kennis met een primitief volk in privéreservaat Anja
  • Sluit uw rondreis af in het vissersdorpje Anakao

Laat u verrassen door de afwisselende natuur, de endemische fauna en de sfeervolle steden. Tijdens deze rondreis maakt u in 15 dagen kennis met het unieke Madagascar.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Antananarivo

Vanuit Amsterdam vliegt u zuidwaarts naar het natuurrijke Madagaskar. Op het vliegveld in hoofdstad Antananarivo wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Antananarivo – Andasibe

Verlaat de hoofdstad en rijdt richting de oostkust van het eiland. Onderweg maakt u kennis met het echte Madagaskar wanneer u traditionele dorpjes en eindeloze rijstvelden passeert. U maakt een tussenstop bij het privénatuurreservaat Madagascar Exotic en bereikt uiteindelijk Andasibe. In de avond maakt u een speciale wandeling door natuurgebied Mitsinjo Nocturn, waarbij u in het donker op zoek gaat naar, onder andere, maki’s, kikkers en kameleons.

Dag 3: Andasibe

Andasibe staat bekend om het beschermde natuurgebied van oerbossen en vandaag bezoekt u het oerbos van Mantadia. U wandelt door smaragdgroene bossen, over steile hellingen en langs diverse plantsoorten. Ook vormt Mantadia het leefgebied voor endemische dieren, zoals maki’s. Maak opnieuw een bijzondere avondwandeling in natuurreservaat VOIMMA en ga op zoek naar maki’s, diverse reptielen en bizarre insecten, zoals de Trachelophorus Giraffa.

Dag 4: Andasibe – Antananarivo

In de vroege ochtend vertrekt u naar het natuurgebied Analamazaotra, waar u op zoek gaat naar de grootste maki van Madagaskar, de beroemde ‘Indri Indri.’ Vervolgens maakt u een wandeltocht door natuurreservaat Vakona, waar u maki’s van zo dichtbij zult zien dat u ze gemakkelijk kunt fotograferen. Een prachtig souvenir als aandenken aan uw Madagaskarreis. Na dit unieke spektakel reist u terug naar de hooglanden waarin Antananarivo zich bevindt en ervaart u het enorme verschil in hoogte tussen de twee regio’s.

Dag 5: Antananarivo – Morondava

Vanuit Antananarivo vliegt u naar Morondava. Nabij Morondava, langs de Route nationale 8, vindt u Allée des Baobabs. Deze groep baobabbomen zorgt voor een opvallend landschap langs de snelweg en trekt jaarlijks grote groepen reizigers van over de hele wereld. Een bezoek aan dit opvallende natuurverschijnsel is dus eigenlijk onvermijdelijk.

Dag 6: Morondava

Vandaag bezoekt u het bos van natuurreservaat Kirindy. Dit bos behoort tot de meest bedreigde ecosystemen van Madagaskar, de droge loofbossen. U ontdekt endemische plantensoorten en spot wilde dieren in deze bijzondere natuuromgeving. Net voordat de zon ondergaat begeeft u zich naar de wereldberoemde Allée des Baobabs om de spectaculaire zonsondergang te beleven boven de inheemse bomen.

Dag 7: Morondava – Antsirabe

U reist verder naar Antsirabe. Onderweg passeert u heuvelachtige landschappen, eindeloze rijstvelden en traditionele dorpjes en worden er voldoende tussenstops gemaakt voor schitterende fotomomenten. In de middag bereikt u Antsirabe dat voornamelijk bekend staat om de Pousse-Pousse, de Madagaskarvariant van de Aziatische riksja. Daarnaast beschikt Antsirabe over talrijke workshops waarbij lokale producten gerecycled en getransformeerd worden in prachtige kunstwerken. Laat u fascineren over de vakkundigheid van deze ambachtslieden tijdens uw verblijf in de stad.

Dag 8: Antsirabe – Fianarantsoa

De reis gaat verder naar Ambositra, de hoofdstad van handwerkkunst. Dit stadje staat bekend om het beroemde houtsnijwerk Zafimaniry Art en u zult dan ook verschillende handwerkworkshops bezoeken. Na een sfeervolle lunch met plaatselijke muziek wordt de reis vervolgd naar het regenwoud Ranomafana. Hier brengt u een bezoek aan een theeplantage en leert u meer over het productieproces van thee. U overnacht in Fianarantsoa. Dit stadje beschikt over een rijkdom aan oude architectuur en laat u daarmee de kolonisatie en evangelisatie van Madagaskar herbeleven.

Dag 9: Fianarantsoa – Ranohira

Uw dag begint met een stadstour door de oude straten van Fianarantsoa. Na deze tocht wordt uw reis vervolgd richting het zuiden van Madagaskar met droge bossen en semi-woestijnlandschappen. Inwoners van dit gebied zijn gespecialiseerd in de productie van zijde en wenskaarten gemaakt van Antemoro papier. U brengt een bezoek aan een van de traditionele molens in Ambalavao waar dit papier op eeuwenoude wijze geproduceerd wordt. Ook brengt u een bezoek aan privéreservaat Anja en maakt u kennis met de leefwijzen van primitieve volkeren. Daarna reist u verder naar uw hotel nabij de rotsformaties van Isalo National Park.

Dag 10: Ranohira

Isalo National Park heeft een maanlandschap met grillige rots massieven. Uw gids leidt u door diepe kloven en langs natuurlijke bronnen met watervallen waar u kunt zwemmen. De dag wordt afgesloten met een fraaie zonsondergang door het Raam van Isalo, een natuurlijk raam dat omgeven wordt door een spectaculair uitzicht.

Dag 11: Ranohira (Isalo) – Toliara

Een prachtige rit langs talrijke dorpjes en droge loofbossen brengt u naar Zombitse-Vohibasia National Park. Dit nationale park bestaat uit het belangrijkste overgebleven droge loofbos van Madagaskar en vormt de overgang tussen de droge en vochtige bossen van het land waardoor u een rijke natuur zult aantreffen. Via verschillende paden kunt u het park te voet bewandelen en de diversiteit van dit natuurreservaat verkennen.

Dag 12: Toliara – Anakao

U reist per speedboot verder richting Anakao. Onderweg ziet u zowel walvissen en dolfijnen als een diversiteit aan vissen. Eenmaal aangekomen bij uw hotel op het strand van Anakao wordt u naar uw hotel gebracht. Anakao is een vissersdorpje dat alleen per boot bereikbaar is. Hier vergeet u de drukte even en kunt u zich laten verleiden door de rust en schoonheid van witte zandstranden en turquoise wateren.

Dag 13: Anakao

Vandaag maakt u een zeiltocht naar het onbewoonde eilandje Nosy Ve. Het vormt een heilige plaats voor de mensen van Anakao. Daarnaast is het een prettige snorkelplek en vindt u er een prachtig strand. In de middag zeilt u terug naar Anakao en kunt u de rest van de dag in- en rondom het vissersdorpje doorbrengen.

Dag 14: Anakao

Geniet van uw vrije dag in het rustige vissersdorpje en kom nog even helemaal tot rust alvorens u weer terugreist naar de hoofdstad.

Dag 15: Anakao – Antananarivo – Amsterdam

U wordt teruggebracht naar Toliara en reist vervolgens weer terug naar Antananarivo. Vanuit Antananarivo reist u weer terug naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, airport transfers, overnachtingen, vervoer per 4WD of minibus, chauffeur, gids en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Op de plek van Allée des Baobabs ooit een dicht tropisch bos stond? De bossen werden echter gekapt door de plaatselijke bevolking voor landbouwdoeleinden. Uit respect bleven enkel de baobabbomen bewaard.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl