Aantrekkelijk Madagascar

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek Ranomafana National Park
  • Ontdek de unieke flora en fauna
  • Maak in korte tijd kennis met Madagascar
  • Inclusief een citytour in Fianarantsoa
  • Wandelen in het Isola National Park
  • Nachtbezoek in het VOIMMA reserve

Tijdens deze 13-daagse reis doet u in een korte tijd heel veel indrukken op. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten, de mooiste nationale parken en lokale dorpjes. Ontdek de prachtige flora en fauna op het eiland. Maak nachtwandelingen, ga op zoek naar lemuren in het regenwoud en laat de natuur u verbazen tijdens de route door de hooglanden.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Antananarivo

U vliegt met de Air France naar het eiland Madagascar. Zodra u aankomt wordt u verwelkomt door onze lokale partner. U wordt naar de auto gebracht voor uw transfer naar het hotel.

Dag 2: Antananarivo - Andasibe

U begint uw reis richting het oostelijke deel van het eiland. U verlaat het drukke en kleurrijke Antananarivo en rijdt via de Route Nationale 2 naar de oostkust, naar uw accommodatie in Andasibe. Onderweg komt u verschillende landschappen tegen; van hoogland, door kleine traditionele dorpjes, naar heuvels en rijstvelden. Onderweg bezoekt u de vlinder- en natuurboerderij Peyrieras. Dit is klein, particulier beheerd reservaat tussen de steden Manjakandriana en Moramanga. Het werd gesticht en is eigendom van de Franse entomoloog en natuurkenner André Peyriéras. De collectie bevat veel reptielen (kameleons, leguanen, gekko's, kikkers), vleermuizen, krokodillen en natuurlijk vlinders (afhankelijk van het seizoen). Bij het vallen van de avond wordt u opgehaald voor een nachtwandeling in het VOIMMA-reservaat. Opgericht in 2012 door dorpsbewoners fungeert het VOIMMA-reservaat als alternatief voor de door de overheid geleid nationaal park in de buurt. De lokale bevolking wilde zelf controle houden op het stukje land en hun steentje bijdragen aan het eco-toerisme in dit gebied. Voor reptielen en amfibieënliefhebbers biedt het reservaat talloze kikkers en verschillende verbazingwekkende kameleons. Dit is tevens de plek om de unieke bladstaartgekko te vinden.

Dag 3: Andasibe

U heeft een vroege start en rond 07.30 uur vertrekt u naar het Analamazaotra reservaat. Tijdens een wandeling van circa 2 tot 3 uur, gaat u op zoek naar de grootste lemur van Madagascar; de beroemde 'Indri Indri'. Maar u zult onderweg ook andere soorten lemuren, vogels, kameleons en indrukwekkende planten tegenkomen. In de middag bezoekt u het immense landgoed Vakona. Dit is een eiland omringd door zoet water waar verschillende soorten maki's leven; de gewone bruine maki's, bamboemaki's en reuzenmaki's. Dit wordt een zeldzame gelegenheid om dichterbij te komen en interactief te zijn met deze primaten. De talrijke krokodillen, die vroeger bij een voormalige boerderij hoorden, zijn ook te vinden in een van de meertjes van het landgoed.

Dag 4: Andasibe - Antanarivo

Onder begeleiding van een gids bezoekt u de smalle straatjes van het kleurrijke dorpje Andasibe. Vervolgens verlaat u de regio rondom Andasibe en begint aan de klim naar de hooglanden. De terugkeer richting de hooglanden zal u een indrukwekkend perspectief geven over het hoogteverschil tussen de twee regio's. Deze hoogte wordt benut door de waterkrachtcentrale waar u ook langs komt. U overnacht nogmaals in Antanarivo. 

Dag 5: Antanarivo - Antsirabe

Vanaf de hoofdstad Antananarivo nemen we de afslag naar de National Road 7. Het begin van deze schilderachtige route geeft u het eerste voorproefje van Madagaskar; rijstvelden, bergen, typische dorpjes en talrijke fruit- en groentestalletjes laten u zien dat het een zeer vruchtbare regio is. Neem de tijd om eens te kijken bij een van de stalletjes en maak contact met de lokale bevolking. Tegen de tijd dat u aankomt in Antsirabe zit u inmiddels op circa 1500 meter hoogte. Vanwege deze hoogte is het klimaat in de regio erg koel en kunnen de temperaturen in de winter wel dalen tot het vriespunt.

Dag 6: Antsirabe – Ranomafana

Na een goed ontbijt in het hotel heeft u de mogelijkheid om wat naburige dorpjes te bezoeken alvorens u de reis door de hooglanden naar Ambositra voortzet. Deze plaats wordt beschouwd als het ambachtelijke centrum van de ‘Zafimaniry Art’. De Zafimaniry stam staat bekend om haar houtbewerkers die prachtige standbeelden, meubels en souvenirs maken. Het paleis van de Betsileo koningen is hiervan een mooi voorbeeld, het is volledig versierd met houtsnijwerk. Na de lunch in Ambositra vertrekt u richting het regenwoud van Ranomafana. Tijdens de nachtwandeling stuit u misschien wel op de Fosa (kleine poema) en de Microcebe, de kleinste maki ter wereld.

Dag 7: Ranomafana – Fianarantsoa

Vandaag bezoekt u wederom het indrukwekkende tropisch regenwoud Ranomafana. Met meer dan 41.600 hectares is het park de thuisbasis van verschillende, zeldzame soorten flora en fauna inclusief de gouden bamboemaki, de grotere bamboelemuur, de zwart-witte buffelmaki en meer dan 120 soorten kikkers. Het park werd in 1991 opgericht met als doel het beschermen van de unieke biodiversiteit van het lokale ecosysteem en het verminderen van de menselijke druk op het beschermde gebied. Na het bezoek reist u verder naar de oude stad Fianarantsoa. Met de traditionele architectuur weerspiegelt deze stad de verschillende stadia van de kolonisatie. Het is een cultureel en intellectueel centrum voor het hele eiland en de thuisbasis van enkele van de oudste protestantse en Lutherse kathedralen op het eiland. De stad staat ook bekend als wijnstad vanwege de vele wijnindustrieën in de stad. Een stadstour laat u onder meer het oude centrum zien met de schilderachtige, geplaveide straatjes en het paleis dat bovenop de heuvel ligt.

Dag 8: Fianarantsoa – Ranohira

Na het ontbijt maakt u nog een korte tour door de oude binnenstad van Fianarantsoa. Hierna vervolgt u de reis met de majestueuze Andringitra op de achtergrond. We verlaten de hooglanden van Madagascar en betreden een nieuw microklimaat: die van de droge struiken en de semi-woestijn van Zuid-Madagaskar. De eerste stop is in het kleine stadje Ambalavao. Hier leert u in de Paper Factory Antemoro hoe papier gemaakt wordt van planten en bloemen. Dit papier wordt tegenwoordig over de gehele wereld geëxporteerd om prachtige wenskaarten van te maken.

Dag 9: Ranohira

Begeleid door uw park ranger, maakt u vandaag kennis met het Isalo National Park. U wandelt door canyons, over maanlandschappen en langs oases om verschillende watervallen te bewonderen. Deze natuur en omgeving werd gevormd tijdens het Jurassic tijdperk en heeft een unieke flora die zich heeft aangepast aan de huidige omstandigheden. Er zijn 77 vogelsoorten in Isalo, waaronder de zeldzame en beroemde Benson-rotslijster. U zult op uw wandeling ook verschillende soorten maki's zien, waaronder de wereldberoemde ringstaartmaki. U heeft de mogelijkheid tijdens de wandeling te zwemmen in natuurlijke waterbronnen.

Dag 10: Ranohira - Toliara

Een mooie rit vandaag langs de kust, door verschillende dorpjes die zijn ontstaan tijdens de saffierkoorts. Via een droog, uitgestorven bos bereikt u ook de eerste baobab bomen. U bezoekt het National Park Zombitse-Vohibasia, dat fungeert als een overgangszone tussen de droge en vochtige bossen op Madagascar. Het park heeft hierdoor een rijke flora. Baobabs en verschillende orchideeën komen hier vooral veel voor. Het aantal diersoorten dat hier leeft is ook opmerkelijk; verschillende kleine zoogdieren, diverse lemurs en maki’s. Vogels zijn ook een hoogtepunt in het park. Er zijn 85 vogelsoorten, waarvan de meeste endemisch zijn, zoals de zeldzame Appert's greenbul, die alleen in dit bos leeft. Op slechts 12 km van Toliara ligt het Antsokay Arboretum dat we ook een bezoek brengen. Het museum werd rond 1980 opgericht. De rondleiding over het botanische pad zal uw ogen openen voor de vindingrijkheid van een gevarieerde flora die zich heeft aangepast, soms op buitengewone manieren, aan de hitte en droogte van deze regio. Er wordt ook uitleg gegeven over de relatie tussen de mensen en het plantenrijk, door het gebruik van medicinale planten.

Dag 11: Toliara - Antananarivo

Vandaag heeft u een reisdag terug naar de hoofdstad Antananarivo. U legt dit traject af per vliegtuig. Nog een laatste nachtje in de hoofdstad in dezelfde accommodatie als bij de start van uw reis.

Dag 12-13: Antananarivo - Amsterdam

In de ochtend wordt u nog meegenomen voor een bezoek aan de lokale markt. Afhankelijk van het souvenirtje dat u zoekt wordt u naar het juiste gedeelte van de markt gebracht. De ambachtelijke markt 'The Marche Dique' wordt de grootste beschouwd voor lokaal handwerk in Antananarivo. Deze bruisende markt verkoopt alles, van borduurartikelen tot houtsnijwerk. Je kunt ook creaties vinden van soepel leer en het speciale Antaimoro papier. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland, waar u de volgende dag zult landen op Amsterdam Schiphol Airport.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw Air France retourvlucht Amsterdam - Antananarivo, binnenlandse vlucht, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.

Wist u dat

Madagascar na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo het grootste eiland ter wereld is?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl