Wildernis in het noorden

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in uitstekende accommodaties
  • Vlieg comfortabel van locatie naar locatie
  • Excursies onder leiding van lokale gidsen
  • Maak kennis met lokale gemeenschappen
  • Ontdek verschillende natuurreservaten
  • Bezoek het enorme Turkanameer

Ontdek de noordelijke natuurreservaten van dé safaribestemming van Afrika: Kenia. U verblijft in exclusieve accommodaties op spectaculaire plekken, omgeven door niets dan de ongerepte natuur van Kenia. Spot de ‘Big Five’ in het Lewa Wildlife Conservancy en vlieg vervolgens naar Namunyak en het Turkanameer.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam-Nairobi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, waar u tijd heeft voor ontspanning na de lange vlucht. Geniet van een comfortabele nachtrust om u voor te bereiden op de geweldige avonturen die u staan te wachten deze reis.  

Dag 2: Nairobi-Lewa

Uw eerste ochtend in Kenia begint goed met een heerlijk ontbijt in het hotel, waarna u zich klaarmaakt voor vertrek. Deze ochtend vliegt u namelijk in een uur naar Lewa Airport, nabij het Lewa Wildlife Conservancy. Onderweg geniet u van de adembenemende uitzichten over de landschappen van Kenia die ver onder u liggen. U verblijft de komende nachten in Lewa Wilderness, een exclusieve lodge die wordt omringd door glooiende valleien en uitgestrekte savannevelden. Bij aankomst kunt u direct op ontdekkingsreis door het reservaat tijdens een wandelsafari of een jeepsafari onder leiding van een ervaren ranger, een perfecte eerste kennismaking met de uitzonderlijke natuur van het land. Sluit de dag af met een verkoelend drankje op het terras terwijl de zon langzaam achter de heuvels verdwijnt. 

Dag 3-4: Lewa

Het Lewa Wildlife Conservancy heeft alles in huis voor de ultieme safaribeleving, zonder de drukte van vele jeeps en andere reizigers in de buurt. Er mogen in het gebied van de lodge namelijk maar drie voertuigen tegelijkertijd het terrein op, waardoor u gegarandeerd een exclusieve ervaring heeft. Het is ook mogelijk om onder leiding van een ervaren ranger een wandeling door het gebied te maken of om de natuur vanaf de rug van een paard of kameel te ontdekken.  
U heeft in dit gebied een zeer goede kans om de "Big Five" te spotten en daarnaast is Lewa een van de weinige natuurreservaten waar u bijna gegarandeerd de bedreigde zwarte en witte neushoorns zult zien tijdens een safari. Met de witte toppen van Mount Kenya op de achtergrond en de diversiteit aan landschappen van open vlaktes, glooiende heuvels, valleien, steile hellingen en rivieren, is Lewa een magische plek voor de ultieme Keniaanse safaribeleving. 

Dag 5: Lewa-Namunyak

Een nieuw avontuur staat u alweer te wachten en deze ochtend wordt u naar de airstrip gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Namunyak, een natuurreservaat iets ten noorden van Lewa. U verblijft de komende nachten in Sarara Camp, een afgelegen, sereen landgoed omringd door ongerepte natuur, waar u uzelf volledig kunt overgeven aan de ongeëvenaarde rust. Sarara Camp staat bekend om de vele olifanten, die regelmatig een bezoek brengen aan het zwembad waardoor u de kans heeft om deze indrukwekkende dieren van dichtbij te bekijken. De waterpoel en wandelpaden van het kamp worden bezocht door een scala aan wilde dieren, waaronder olifanten, netgiraffes, buffels, koedoes, impala's, luipaarden en wilde honden. Als de zon langzaam zakt, geniet u van een uitstekend diner onder de schitterende sterrenhemel, met de glooiende groene heuvels als adembenemend decor.  

Dag 6-7: Namunyak

Op dag 6 en 7 van uw reis neemt u deel aan diverse avontuurlijke activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd. Begin de dag goed en vertrek samen met een ranger te voet het park in. Te voet komt u dichter bij de natuur en zullen de vele details in de flora en fauna u betoveren. U maakt daarnaast zowel overdag als in de avond een game drive, onder leiding van een ervaren Samburu gids. Deze lokale gids vertelt u onderweg boeiende verhalen over de regio en laat u de meest prachtige locaties van het gebied zien. Houd uw camera gereed, er kan zomaar een zebra of een giraffe achter de bomen verschijnen. Op het heetst van de dag keert u terug naar het kamp waar u verkoeling vindt in het zwembad of uzelf trakteert op een ontspannen massage in de openlucht. Om de omgeving echt te leren kennen bezoekt u eventueel een lokaal Samburu-dorp, waar u kennis maakt met eeuwenoude tradities en gebruiken van deze gemeenschap.  

Dag 8: Namunyak-Koros Camp

Na het ontbijt laat u Sarara Camp achter u en vertrekt naar de airstrip voor een vlucht naar Koros Camp. Deze authentieke accommodatie ligt nabij het enorme Turkanameer, in het zuiden van Kenia. Bij aankomst valt u direct in het volgende avontuur: een quadtocht door de ruige, Keniaanse landschappen rond het kamp. De zanderige rivierbeddingen bieden de ultieme grond om dit oude land en de cultuur van de inwoners te verkennen. U hoeft geen ervaren motorrijder te zijn om te genieten van de vrijheid, de opwinding en de ongeëvenaarde toegang tot afgelegen gebieden die alleen per quad mogelijk zijn. Na deze spannende excursie komt u tot rust in uw eigen tent of in het zwembad, vanwaar u uitkijkt over de uitgestrekte vlaktes. Vogelliefhebbers opgelet! In de acaciabomen rond het kamp zijn enorm veel verschillende vogelsoorten te zien en vooral te horen. 's Avonds staat er een compleet diner voor u klaar waarna u geniet van een comfortabele nachtrust in uw eigen vertrek.  

Dag 9-10: Koros Camp

Uw verblijf in Koros Camp staat volledig in het teken van game drives door de veelzijdige regio. Een ervaren ranger neemt u mee naar het Turkanameer, wat het grootste permanente woestijnmeer ter wereld is. Aan de oevers heeft u een grote kans om krokodillen te spotten, hier leeft namelijk de grootste populatie van deze oerdieren ter wereld, houd uw ogen dus goed open. Door het jadegroene water en de kale, droge woestijnlandschappen eromheen lijkt het net of u even op een andere planeet terecht bent gekomen, een bijzondere beleving. Het is spectaculair om te zien hoe de dorre woestijngebieden overgaan in weelderige graslanden en dichtbeboste landschappen, waar vogels u vanuit de hoge bomen toefluiten. Sluit deze laatste dagen van uw reis af met een heerlijk diner onder de open hemel en een lekkere cocktail op het terras.  

Dag 11-12: Koros Camp-Amsterdam

Geniet nog een laatste ochtend van de eerste zonnestralen die de vlaktes oplichten en de warme bries die door het kamp waait. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Thuis kijkt u terug op alle fantastische belevingen die u niet snel zult vergeten.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Turkanameer zijn groene kleur te danken heeft aan het enorme aantal algen dat vlak onder de wateroppervlakte leeft? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl