Op safari in Kenia: Laikipia & Mara

Hoogtepunten van deze reis

  • Grote aanwezigheid van luipaarden, cheetahs en leeuwen
  • Twee van de beste gebieden in Kenia
  • Unieke diersoorten: wilde hond, grévyzebra en oryx
  • Verblijf in een privéreservaat met uitzicht op Mount Kenya
  • Vlieg over het landschap van park naar park

U combineert twee van Kenia's meest opwindende en iconische bestemmingen per vliegtuig, Laikipia en Masai Mara. Een ideale reis of u nu voor het eerst op safari gaat of een doorgewinterde avonturier bent.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Nairobi

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Nairobi met KLM. Na aankomst, in de avond, wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende nacht nabij de luchthaven.

Dag 2: Nairobi - Loisaba

In de ochtend wordt u naar Wilson Airport gebracht en vliegt u de Afrikaanse wildernis in naar Loisaba. U verblijft de komende dagen in een uniek en bijzonder deel van Kenia. Loisaba is een wild- en natuurpark alsook een werkende ranch, gelegen in het noorden van Laikipia. De twee permanente rivieren en overvloedige permanente bronnen maken Loisaba het hele jaar door aantrekkelijk om dieren te spotten in hun natuurlijke omgeving.

Dag 3-4: Loisaba

U kunt genieten van alle geboden faciliteiten en nog belangrijker activiteiten van Loisaba Tented Camp. Uw kundige en enthousiaste ranger regelt graag gamedrives, wandelingen, paardrijtochten en mountainbike tochten voor en met u. Een bijzondere activiteit is een bezoek brengen aan het antistroperij team en hun speciaal getrainde speurhonden. 

Loisaba is een toevluchtsoord voor meer dan 260 vogel- en 50 zoogdiersoorten. Het is tevens een belangrijke leefomgeving en migratiecorridor voor meer dan 800 olifanten, grote kuddes buffels, en tientallen bedreigde grevyszebra's en grote kudu's. Aan katachtige ook zeker geen gebrek met meer dan drie leeuwentroepen en talloze luipaarden en cheetahs. De met uitsterven bedreigde wilde hond wordt regelmatig in Loisaba gespot.

Dag 5: Loisaba - Masai Mara

Het vliegtuig staat op u te wachten om u mee te nemen naar het zuiden naar het beroemde Masai Mara. Bij aankomst wordt u opgewacht op de landingsbaan en naar Sand River gebracht. Houdt uw omgeving goed in de gaten want onderweg naar uw lodge komt u wellicht dieren tegen. 

De lodge waar u verblijft is een van de eerste lodges die de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, gazelles en zebra's mogen ervaren. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de naburige vlaktes en heuvels in Tanzania. Ook buiten de periode van de zogenoemde grote trek zult u vele dieren zien. Terwijl zebras, giraffen en wilde zwijnen op hun gemak staan de grazen zullen de roofdieren hen al in hun vizier hebben en zult u wellicht hyenas, jackhalzen en leeuwen zien.

Dag 6-8: Masai Mara

Zowel in de ochtend als in de middag/avond kunt u mee gaan op game drives. Deze worden begeleid door zeer ervaren rangers die u graag vertellen over zowel de dieren alsook hun leefomgeving. Hoewel het meeste van uw aandacht misschien gericht is op de dieren op de grond, vergeet niet om  ook de boomtoppen en de lucht in de gaten te houden. Vogelsspotten is uitstekend in dit deel van Masai Mara.

Voor of na uw dagelijkse game drives kunt u ontspannen bij het zwembad of geniet simpelweg van uw uitzicht en omgeving. Een bezoek aan een lokaal Masai dorp is een bijzondere ervaring. De Masai zijn van nature namelijk geen jagers en leven juist heel erg samen met de dieren. En aan iedere dag komt een speciaal einde met een zonsondergang.

Dag 9-10: Masai Mara - Nairobi - Amsterdam

Na een laatste blik op de bush van Masai Mara vliegt u naar de luchthaven Wilson. Na aankomst wordt u naar de luchthaven van Nairobi gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, rechtstreeks per KLM. Hier komt u de volgende dag aan.


Data & prijzen


Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Loisaba Conservancy heeft in samenwerking met The Nature Conservancy een eigen toegewijd anti-stroperijteam, bestaande uit vier speurhonden. Gasten die in Loisaba verblijven, hebben de mogelijkheid om deel uit te maken van een trackingdemonstratie om ze in actie te zien.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl