Kenia en Tanzania: de perfecte combinatie van safari en strand

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in exclusieve tentenkampen
  • Het beste van Oost-Afrika
  • Uitgestrekte vlaktes in Serengeti Nationaal Park
  • Spot de cheetah in Masai Mara
  • Onbekend Ruaha National Park
  • Perfecte afsluiter op het tropische Zanzibar

Beleef de hoogtepunten van Oost-Afrika tijdens een ultieme combinatie van safari en strand. Start uw reis in de Masai Mara in Kenia en ontdek de beroemde Serengeti in Tanzania, bekend om haar uitgestrekte vlaktes. Vlieg naar het minder bekende Ruaha NP en ontspan tot slot op de witte zandstranden van het tropische Zanzibar.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Nairobi

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar de hoofdstad van Kenia: Nairobi. U arriveert in de avond op de luchthaven waar u wordt ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht. U overnacht nabij de luchthaven om bij te komen van de lange reis alvorens uw avontuur door Kenia en Tanzania gaat beginnen.

Dag 2: Nairobi – Masai Mara

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u in circa één uur naar Masai Mara vliegt. Bij aankomst op de airstrip wordt u ontvangen door de gids van uw verblijf om u naar uw tentenkamp te brengen. Onderweg maakt u kennis met de uitgestrekte vlaktes en vangt u een glimp op van de wilde dieren. In de middag maakt u uw eerste game drive in het Naboisho natuurreservaat. Mocht u op een bijzondere manier kennis willen maken met de schoonheid van de Maasai Mara, dan raden wij een ballonsafari aan. U ziet de dieren onder u wegrennen over de uitgestrekte vlaktes.

Dag 3-4: Masai Mara

Geniet deze dagen van ochtend- en middagsafari’s in het Masai Mara Game Reserve vanuit uw accommodatie. Het Maasai Mara National Reserve is het bekendste park van Kenia. Een typisch Afrikaans landschap met uitgestrekte graslanden, acaciabossen, rivieren en moerassen. Dieren als olifanten, giraffen, gazellen, impala's, topi's, buffels en wildebeesten behoren tot de bewoners van het park. Daarnaast is dit het thuis van vele katachtige, waaronder de cheetah. U gaat samen op pad met een gids die de wilde dieren spot en u meer verteld over het gebied en de vele diersoorten die hier leven. U brengt tevens een bezoek aan een lokaal dorp waar u een uniek kijkje krijgt in de Maasai-cultuur.

Dag 5: Masai Mara – Serengeti National Park

In de ochtend wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar het Serengeti National Park in Tanzania. U vliegt eerst naar Migori waar u de landgrens van Tanzania passeert. Vervolgens vliegt u vanuit Tarime naar Serengeti waar een smaakvolle lunch op u staat te wachten. Na de lunch kunt u uitrusten alvorens u in de namiddag samen met een deskundige gids de uitgestrekte savanne van het Serengeti NP gaat verkennen. Het Serengeti National Park is met haar oneindige grasvlaktes het beroemdste park van Tanzania en is een hoogtepunt van uw reis.

Dag 6-7: Serengeti National Park

De komende dagen maakt u kennis met dit bijzondere park. Onder begeleiding van uw chauffeur/gids onderneemt u diverse game drives. Hij spot het wild vaak eerder dan u en weet veel over de flora en fauna te vertellen. Naast de uitgestrekte vlaktes staat het park bekend om de 'kopjes'. Dit zijn grote rotsblokken die boven het landschap uitsteken. Leeuwen en luipaarden gebruiken deze uitkijkpunten om hun potentiële prooi goed in de gaten te kunnen houden. U heeft dan ook veel kans om katachtige te spotten.

Dag 8-9: Serengeti National Park – Ruaha National Park

U verruilt de oneindige grasvlaktes van het beroemdste park van Tanzania voor het afwisselende landschap van het Ruaha National Park. Per binnenlandse vlucht reist u vanuit Serengeti met een tussenovernachting in Dar es Salaam naar Ruaha waar u wordt ontvangen door een vertegenwoordiger van uw onderkomen. Op weg naar uw accommodatie geniet u al van de prachtige natuur. Met een beetje geluk spot u zelfs al wilde dieren. In de middag gaat u het park verkennen middels een game drive en geniet u van de onvergetelijke zonsondergang.

Dag 10-11: Ruaha National Park

De komende dagen staan volledig in het teken van het leren kennen van dit nationale park. Ruaha maakt deel uit van een groter ecosysteem waartoe ook de nabijgelegen Rungwa en Kisigi wildreservaten behoren. Uniek is dat in het park flora en fauna van zowel Zuidelijk als Oost-Afrika samen komen. Hierdoor treft u bijzondere landschappen en diersoorten aan. U gaat in de vroege ochtend en in de late middag op safari omdat het wild dan het meest actief is. U maakt ook wandelsafari’s om de kleinere details op te zoeken en te leren hoe u wilde dieren kunt volgen aan de hand van voetstappen.

Dag 12: Ruaha National Park – Zanzibar

Na de vele safari-activiteiten in de beroemdste parken van Kenia en Tanzania is het tijd voor ontspanning. U laat het Ruaha National Park achter u en vliegt met een binnenlandse vluchten naar Zanzibar. Eenmaal aangekomen op het tropische eiland Zanzibar wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht in het noorden van het eiland. De rest van de middag brengt u geheel ontspannen door aan het strand of in uw eigen hangmat.

Dag 13-15: Zanzibar

Ontspannen op het paradijselijke Zanzibar is een perfecte afsluiter van een onvergetelijke safari door Kenia en Tanzania. Zwem in de warme Indische Oceaan, neem een duik in het zwembad, proef heerlijke cocktails bij de bar aan het strand en geniet in de avond van de lokale keuken die bekend staat om de vele specerijen. Optioneel kunt u snorkelen bij het rif voor de kust van het eiland, per kayak op zoek gaan naar schildpadden of zeilen met een dhow om dolfijnen te bewonderen.

Dag 16-17: Zanzibar – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw reis door Kenia en Tanzania. U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hiervandaan vliegt u, via Dar es Salaam, terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Serengeti National Park een van de oudste ecosystemen ter wereld heeft?

Lokale bevolking - Masai Mara
Acacia Boom - Tanzania
Kokosnoot - Strand - Zanzibar - Tanzania
Olifanten - Tanzania - Safari
Kenia - Masai Mara - Zebra
Boot - Zonsondergang - Zee - Zanzibar
Lokale bevolking - Masai Mara
Acacia Boom - Tanzania
Kokosnoot - Strand - Zanzibar - Tanzania
Olifanten - Tanzania - Safari
Kenia - Masai Mara - Zebra
Boot - Zonsondergang - Zee - Zanzibar

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl