Familiereis Avontuurlijk Kenia

Hoogtepunten van deze reis

  • Ga op safari in het Borana Wildlife Conservancy
  • Ultieme natuur, safari en strand combinatie
  • Tal van avontuurlijke activiteiten
  • Verblijf in exclusieve accommodaties
  • Ontspan op paradijselijke stranden
  • Vlieg tussen verschillende regio's

De meest bijzondere dieren bekijken, samen op safari, ontspannen aan het tropische strand en bovenal samen op ontdekking.Dit zijn de elementen van deze onvergetelijke familiereis door Kenia. Samen met uw gezin maakt u kennis met de unieke flora en fauna van het land tijdens diverse safari's door het Borana Wildlife Conservancy.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam- Nairobi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Nairobi, waar u dezelfde dag arriveert. Als u uw koffers heeft verzameld wordt u met een privétransfer naar de accommodatie gebracht. Dit exclusieve hotel ligt in een rustige wijk buiten het centrum van de hoofdstad waardoor u zich volledig kunt ontspannen na de lange vlucht. Neem een duik in het zwembad of geniet van een diner in het restaurant alvorens u zichzelf terugtrekt in uw kamer voor een comfortabele nachtrust. 

Dag 2-7: Borana Wildlife Conservancy

Op dag twee wordt u vroeg in de ochtend naar Wilson Airport gebracht voor uw vlucht naar het Borana Wildlife Conservancy. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw volgende accommodatie gebracht, het stijlvolle Arijiju. Deze accommodatie ligt in de Keniaanse hooglanden en is hierdoor omgeven door dichte bossen en uitgestrekte velden. Maak tijdens uw verblijf vooral gebruik van de uitstekende faciliteiten: neem een duik in het zwembad, ontspan in het, door vuur verwarmde, bad of trakteer u zelf op een ontspannen massage. De komende dagen verkent u de unieke flora en fauna van het Borana Wildlife Conservancy. Dit beschermde gebied ligt aan de voet van Mount Kenia, op het Laikipia Plateau en zorgt voor een veilige omgeving voor enkele bedreigde diersoorten als zwarte en witte neushoorns, Grevy's zebra's en Somalische giraffen.  

Vanuit de accommodatie gaat u samen met een ranger op safari, dit kan per auto maar ook lopend of zelfs per paard. Onderweg vertelt uw ervaren gids u alles over de bijzondere diersoorten en de adembenemende natuur van dit enorme gebied. Vergeet uw camera niet mee te nemen! Onderweg heeft u namelijk de kans om onder andere leeuwen, cheeta's, buffels, olifanten en antilopen te spotten. Een wandeling brengt u dicht bij de ongerepte natuur, volg de paden die de antilopen dagelijks bewandelen en bekijk grazende olifanten vanaf een veilige afstand. Het Borana Wildlife Conservancy biedt een ultieme safaribeleving voor jong en oud waar u leert over het belang van veilige leefgebieden voor wilde dieren in Kenia.  

Op uw laatste dag laat u het Borana Wildlife Conservancy achter u en vliegt u via Nairobi naar Diani Beach. Vanaf aankomst geniet u direct van de paradijselijke omgeving van deze kustlijn, inclusief parelwitte stranden en wuivende palmbomen.  

Dag 8-11: Diani Beach

De komende dagen staan in het teken van ontspanning en plezier aan het strand. Geniet van de rust en het heerlijke zeewater waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken. Daarnaast organiseert het resort geweldige uitstapjes in de omgeving waardoor u verder kennis maakt met deze indrukwekkende omgeving. Stap bijvoorbeeld aan boord van een traditionele Swahili boot en snorkel vervolgens in een van de beste snorkelgebieden voor de kust van Diani. Zwem tussen kleurrijke vissen en misschien spot je zelfs een zeeschildpad in het heldere water. Leer meer over de unieke onderwaterwereld van Kenia tijdens een bezoek aan de interactieve tentoonstellingen van het Marine Education Centre. Voor de mooiste souvenirs bezoek je een van de marktjes in het centrum Diani Beach, hier verkopen lokale handelaars hun zelfgemaakte producten, een geweldige herinnering voor thuis. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning! In uw eigen villa geniet u van ultieme privacy en vindt u verkoeling in uw eigen zwembad. 's Avonds worden uw smaakpapillen verwent met een gepersonaliseerd diner op uw eigen terras vanwaar u de zon langzaam achter de horizon ziet verdwijnen.  

Dag 12-13: Mombasa- Amsterdam

Na een aantal dagen vol ontspanning en rust is er helaas een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis door Kenia. Vanaf de luchthaven van Mombasa vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. Thuis aangekomen geniet u na van de vele uitzonderlijke herinneringen die u samen heeft gemaakt. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, maaltijden, genoemde activiteiten, transfers en lokale vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Men in Kenia twee talen spreekt? Hier wordt zowel Engels als Swahili gesproken.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl