Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Exclusieve Bushtops Safari in Kenia en Tanzania

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in bijzondere Bushtops
  • Spot de 'Big Five'!
  • Gamedrives door Serengeti en Masai Mara
  • Vlieg naar de verschillende bushtops
  • Geniet van de vele activiteiten
  • Bewonder de indrukwekkende migratie

Ontdek de Bushtops in Kenia en Tanzania, de exclusieve safaritenten liggen midden in de natuur waardoor u getuige kunt zijn van de indrukwekkende 'Grote Trek' van de gnoe's en zebra's. Verken het Masai Mara Game Reserve en vlieg vervolgens naar uw tentenkamp in het noordelijke deel van Serengeti en sluit de reis af in de vlakke landschappen van centraal-Serengeti.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Nairobi

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door een lokale vertegenwoordiger van Experience Travel. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht waar u deze avond overnacht alvorens uw echte avontuur gaat beginnen. U verblijft tijdens de reis in zogenoemde Bushtop Camps, dit zijn luxueuze tentenkampen in schitterende natuurgebieden waarbij u direct in contact staat met de natuur en de dieren. Vanuit een safari tent ervaart u het beide landen nu nog intenser en bent u verzekerd van de ultieme ‘Out of Africa Experience’.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara Game Reserve

U wordt in de ochtend opgehaald voor uw privétransfer naar Wilson airport vanwaar u naar Masai Mara vliegt. Het Masai Mara Game Reserve ligt in het zuidwesten van Kenia en is tevens het bekendste park van Kenia. U maakt na aankomst gebruik van de activiteiten vanuit de lodge. Het park heeft alles in huis voor een onvergetelijke safari. Een typisch Afrikaans landschap met uitgestrekte graslanden, acaciabossen, rivieren en moerassen. Dieren als olifanten, giraffen, gazellen, impala's, topi's, buffels en wildebeesten behoren tot de bewoners van het park. Daarnaast is dit het thuis van vele katachtige. De cheeta laat zich vaak als eerste aan u zien, daarnaast heeft u een grote kans om leeuwen te spotten. Voor het luipaard zult u meer moeite moeten doen. Dit dier bevindt zich overdag vaak slapend in een boom en wordt 's nachts pas actief.

Dag 3: Masai Mara Game Reserve

Vandaag neemt u deel aan verschillende activiteiten die georganiseerd worden vanuit de lodge. U maakt zowel overdag als in de avond een game drive door dit schitterende park om op zoek te gaan naar de big five. U gaat tevens samen met een gids een bijzondere wandeling maken door de omgeving, een unieke manier om dieren in het wild te zien. U heeft in de Masai Mara kans om getuige te zijn van een van de indrukwekkendste natuurspektakels ter wereld; de migratie van de gnoes en zebra's*. Deze dieren trekken gezamenlijk in grote kuddes vanuit de Serengeti in Noord-Tanzania naar de Masai Mara, op zoek naar vers grasland. Ze komen doorgaans in augustus in de Masai Mara aan. Als de graslanden rond november weer beginnen uit te drogen keren de dieren terug naar de Serengeti. Wanneer u een game drive maakt, kan het zelfs voorkomen dat u dwars door deze grote kuddes heenrijdt.

Dag 4: Masai Mara Game Reserve - Serengeti Nationaal Park

U valt van de ene natuurtraktatie in de andere, want de savanne van Serengeti lonkt. U wordt in de ochtend naar de airstrip gebracht waarbij u onderweg nog geniet van een gamedrive door het schitterende gebied. U vliegt, via Migori, naar Kotagende vanwaar u wordt opgehaald en naar uw bushtop wordt gebracht in het Serengeti National Park.  Het park is al meerdere keren het decor geweest voor en vele natuurfilms, zoals 'The Leopard Son' en 'The Serengeti Symphony'. Dit wereldberoemde wildpark heeft haar voorname status meer dan verdiend. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen en in het noorden vindt u velen bossen. U verblijft de komende twee nachten in het noorden van Serengeti.

Dag 5: Serengeti Nationaal Park

De oneindige vlaktes zijn een walhalla voor dierenliefhebbers. In de Serengeti vindt, net als in Masai Mara, een van de meest indrukwekkende wildmigraties plaats. Hoewel de kans niet groot is dat u de beroemde rivieroversteek echt zult meemaken, is het aangezicht van de immense kuddes al imponerend genoeg. U onderneemt vandaag onder begeleiding diverse game drives om de big five te spotten. Uw gids en chauffeur vertelt u over de flora en fauna in het gebied en weet vaak de beste plaatsen om de wilde dieren te spotten. Naast de uitgestrekte vlaktes staat het park bekend om de 'kopjes'. Dit zijn grote rotsblokken die boven het landschap uitsteken. Leeuwen en luipaarden gebruiken deze uitkijkpunten om hun potentiële prooi goed in de gaten te kunnen houden.

Dag 6: Serengeti Nationaal Park

Vandaag vliegt u naar Seronera in het centrale gedeelte van het Serengeti National Park. Na aankomst wordt u opgehaald en naar het kamp gebracht waar u geniet van een lunch. In de middag maakt u in gezelschap een gamedrive. Samen met de ranger kiest u de plekken uit die u graag wilt ontdekken in het park. Na deze intensieve dag kunt u ontspannen in uw luxe bushtop maar u kunt er ook voor kiezen om u te laten verwennen tijdens een welverdiende massage. Geniet in de avond van een overheerlijk viergangendiner dat bestaat uit een combinatie van intercontinentale en lokale specialiteiten. Complementeer uw gerecht met een uitstekend glas wijn of een glaasje champagne.

Dag 7: Serengeti Nationaal Park

U kunt vandaag uw dag naar eigen wens indelen. Wilt u relaxen in het kamp en genieten van het schitterende en onbeschrijfelijke uitzicht? Of gaat u liever in de vroege ochtend op pad om de actieve dieren bij zonsopgang te aanschouwen? Het is allemaal mogelijk vanuit uw luxueuze tentenkamp. U kunt ook de gehele dag op safari midden in de bush en onderweg genieten van een picknick lunch op een bijzondere locatie. Optioneel kunt u een ballonvlucht maken om het schitterende landschap, en misschien wel de migratie, van bovenaf te bewonderen. Waar u ook voor kiest, er wordt er altijd voor gezorgd dat u onvergetelijke en memorabele momenten beleeft!

Dag 8: Serengeti Nationaal Park - Arusha

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Arusha vliegt. Na aankomst wordt u per naar de lodge gebracht waar de lunch voor u klaar staat. Arusha is het perfecte eindpunt na uw avontuur door de Afrikaanse bush. De stad is gelegen aan de voet van Mount Meru en staat bekend als de safarihoofdstad van Tanzania. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om bij te komen van uw indrukwekkende reis alvorens u terug naar huis gaat.

Dag 9-10: Arusha - Amsterdam

Helaas is uw bijzondere reis naar de bush van Kenia en Tanzania tot een einde gekomen. U wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam vliegt. U landt de volgende dag op Schiphol met een koffer vol nieuwe en bijzondere ervaringen.

*Zoals u zult begrijpen, kunnen wij niet garanderen dat u de migratie daadwerkelijk kunt ervaren. Het gaat hier om een bijzonder natuurverschijnsel dat ieder jaar anders verloopt afhankelijk van het verloop van de lange regens in april en mei.


Karen Gables

Ten zuidwesten van Nairobi ligt het rustige Karen Gables. In deze lodge, opgetrokken in Kaaps-Hollandse stijl, verblijft u in complete rust, weg van grote wegen en drukke steden, met genoeg idyllische plekjes om u even terug te trekken. De kamers en suites voelen licht aan door de hoge plafonds en de grote ramen, vanwaar u een uitzicht heeft over de omliggende groene tuinen. Er...


Mara Bushtops

In het Masai Mara Game Reserve vindt jaarlijks een groot spektakel plaats tijdens de migratie van de wildebeesten vanuit de Serengeti. In het hart van dit gebied, aan de oever van de Olare Oruk River, liggen de safaritenten van Mara Bushtops. Dit ecologische seizoenskamp is milieuvriendelijk en maakt gebruik van zonne-energie, toiletten op gefilterd rivierwater en traditionele ...


Serengeti Bushtops

Dit luxueuze onderkomen is meer dan een safarikamp. U verblijft in een ruime suite onder een canvas dak die voorzien is van een moderne, Afrikaanse stijl. Op uw privéterras kunt u ontspannen in uw eigen jacuzzi terwijl u geniet van het Afrikaanse landschap. Uw badkamer is voorzien van een half open douche zodat u kunt douchen in de buitenlucht terwijl u luistert naar het geflui...


Roving Bushtops Camp

Een compacte trailer vormt de basis van Roving Bushtops, een volledig functionele, zeer exclusief tentkamp die de stoutste verwachtingen overtreft. Een king-size bed, hot tub en ‘flushable’ toilet zijn slechts enkele voorbeelden van uw faciliteiten. Vanuit uw stijlvolle tent geniet u van directe toegang tot dieren in het wild en de Afrikaanse bush. De mobiele safaritenten worde...


Arusha Coffee Lodge

Verblijf op een van de grootste koffieplantages van Tanzania bij Arusha Coffee Lodge. In dit bijzondere verblijf heeft de koffieboon zelfs zijn weg gevonden tot in het interieur van de kamers en suites. Deze zijn voorzien van een balkon of terras en doorgaans een zithoek met een eigen openhaard. De lodge ligt in Arusha aan de voet van de Mount Meru en is voorzien van een tuin m...


Masai Mara vanuit de lucht

Zie de uitgestrektheid van de Masai Mara vanuit de lucht, tijdens een ballonvaart. U zweeft boven de open, boomloze vlaktes en heeft zo een uitstekend zicht op de vele dieren die in het gebied leven...


Ontmoet de kleurrijke volkeren

Kenia is het thuis van de traditionele volken Maasai en Samburu. Al eeuwenlang leven zij een semi-nomaden bestaan...


Op zoek naar het wild in Kenia

Een gamedrive per safari-voertuig is de manier om snel vele dieren te zien die in Kenia leven. Ook kunt u makkelijk een grotere afstand overbruggen om dat ene bijzondere dier te spotten...


Wandelsafari in Kenia

Een wandelsafari bij Amboseli of de Maasai Mara is een unieke manier om meer te leren over de ecosystemen en het wildlife van deze Afrikaanse wildparken...


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Serengeti in de taal Masai ‘wijde plek' betekent en dat het ecosysteem van Serengeti NP tot het oudste ecosysteem ter wereld behoort?

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl