Avontuurlijke safari's en paradijselijke stranden

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek bijzondere natuurgebieden in Kenia
  • Ga op zoek naar diverse wilde diersoorten
  • Excursies onder leiding van ervaren gidsen en rangers
  • Verblijf in exclusieve accommodaties
  • De perfecte combinatie van safari en strand
  • Retourvlucht met KLM

Deze unieke reis is de ideale combinatie van avontuurlijke safari’s en een ontspannen verblijf aan het paradijselijke strand van Kenia. U verkent diverse wildgebieden in het midden en noorden van het land alvorens u richting de kust vertrekt voor een aantal dagen rust.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Nairobi

Uw geweldige reis begint vandaag met een vlucht van Schiphol naar Nairobi. U vliegt met KLM en komt dezelfde dag nog aan in de hoofdstad van Kenia. Op de luchthaven wordt u opgehaald en met een privétransfer naar uw hotel gebracht, waar u tijd heeft om te ontspannen en de eerste indrukken op u in te laten werken.  

Dag 2: Nairobi - Lewa Conservancy

Na een ontspannen ontbijt in uw accommodatie vertrekt u wederom naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Lewa. Eenmaal in de lucht geniet u van adembenemende uitzichten over de uitgestrekte Keniaanse landschappen. De vlucht duurt ongeveer een uur en als u van boord gaat staat er wederom een transfer voor u klaar om u naar uw volgende accommodatie te brengen. U verblijft de komende nachten nabij het Lewa Conservancy, waar u onder leiding van ervaren rangers diverse activiteiten kunt ondernemen. Bij aankomst heeft u bijvoorbeeld direct de mogelijkheid om te vertrekken voor een avontuurlijke Game Drive om de eerste wilde dieren van deze reis te spotten.

Dag 3 - 4: Lewa Conservancy

De komende twee dagen kunt u deelnemen aan de vele activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd. U maakt zowel overdag als bij zonsondergang game drives door het uitzonderlijke Lewa Conservancy. Lewa Wildlife Conservancy beslaat 65.000 hectare aan ongerepte Afrikaanse wildernis. Met dramatische uitzichten over de witte toppen van Mount Kenya in het zuiden en dorre landschappen in het noorden, toont Lewa een reeks diverse habitatten van hooglandbossen, open graslanden, heldere bergbronnen en acaciabossen. Er leven in dit gebied meer dan 70 verschillende diersoorten die over de graslanden aan de voet van Mount Kenya zwerven. Naast game drives kunt u ook deelnemen aan avontuurlijke wandelingen over het reservaat om zo nog dichterbij de natuur te komen. Om kennis te maken met de lokale cultuur heeft u de mogelijkheid om een nabijgelegen Samburu-dorp te bezoeken, waar u kennis maakt met unieke gebruiken en eeuwenoude tradities.

Dag 5: Lewa – Laikipia

U wordt in de ochtend opgehaald voor uw privétransfer naar Lewa Airport, vanwaar u naar Ol Malo vliegt. De accommodatie ligt op steenworp afstand van de landingsbaan waardoor u direct na uw vlucht gebruik maakt van de exclusieve faciliteiten van de lodge. Ol Malo ligt in het hart van Samburuland een veelzijdig landschap vol ruige bergen, uitgestrekte grasvelden en een enorme diversiteit aan flora en fauna. In de lodge neemt u een duik in het zwembad vanwaar u uitkijkt over de savannevlaktes en als u gelukt heeft, spot u misschien wel enkele olifanten. Als de zon langzaam ondergaat maakt u onder leiding van een gids een game drive door het uitzonderlijke gebied om op zoek te gaan naar wilde dieren die zich na zonsondergang pas laten zien. Sluit deze indrukwekkende dag af met een drankje op het terras in flikkerend kaarslicht.  

Dag 6 -7: Laikipia

Vanuit de lodge worden diverse avontuurlijke excursies georganiseerd. Zo maakt u dagelijks game drives over de omliggende vlaktes waar u onder andere olifanten, zebra's, giraffen en verschillende katachtigen tegenkomt. Daarnaast kunt u ook op de rug van een paard de savannevlaktes trotseren, een bijzondere ervaring omdat u door het paard dichterbij de natuur komt. Ontspan tussendoor bij de accommodatie en neem een duik in het zwembad, geniet van een massage in de openlucht en laat uw smaakpapillen verwennen tijdens een heerlijke lunch. De lodge biedt ook een van de meest exclusieve manieren om de regio van Laikipia te ontdekken, namelijk een helikoptervlucht. Stap aan boord en bekijk de kuddes olifanten vanaf een uniek perspectief terwijl uw gids en piloot u uitleg geeft over de landschappen onder u.  

Dag 8: Ol Malo - Turkanameer

Na een ontbijt in de accommodatie neemt u afscheid van Ol Malo en vliegt u naar het betoverende Turkanameer. Dit enorme meer ligt in het noorden van Kenia, in de spectaculaire Grote Slenk en is het meest zoute van alle grote meren van Afrika. In de omgeving liggen drie nationale parken die door migrerende vogels als tussenstop worden gebruikt, voor vogelliefhebbers is deze regio dus een waar paradijs! U wordt bij de landingsbaan opgehaald en richting Koros Camp gebracht, waar een avontuurlijke excursie op u wacht. In de middag gaat u namelijk op een avontuurlijke quadtocht door de ruige wildernis van Kenia. De ervaren gids zal vooroprijden en u onderweg uitleg geven over het bijzondere ecosysteem van het meer en de omliggende flora. 

Dag 9: Turkanameer

Vandaag heeft u nog een hele dag om de bijzondere omgeving van het Turkanameer te ontdekken. In de ochtend vertrekt u vanuit de accommodatie richting het meer voor een exclusieve excursie. Eenmaal aangekomen bij de oevers staat er een heerlijke ontbijtpicknick voor u klaar. Geniet van de lokale lekkernijen terwijl u uitkijkt over het oneindig lijkende water. Terug in het kamp heeft u wat vrije tijd die u bijvoorbeeld aan het zwembad of op het terras kunt invullen. Na een late lunch in het kamp vertrekt u samen met een gids op een game drive. De zon zakt langzaam achter de horizon terwijl u de kleuren van het adembenemende landschap ziet veranderen van feloranje naar dieprood.  

Dag 10: Turkanameer - Diani Beach

Deze ochtend wordt u vroeg gewekt voor een ochtendwandeling rond het kamp, op zoek naar bijzondere planten en wilde dieren. Uw gids zal u onderweg uitleg geven over de unieke natuur in deze regio en de ontwakende vogels zingen u vanuit de bomen vrolijk toe. Terug in het kamp staat er een smakelijk ontbijt voor u klaar waarna u uw spullen pakt en richting het vliegveld vertrekt. Vanaf hier vliegt u via Nairobi naar Diani Beach, een paradijselijke bestemming aan de kust van Kenia. 

Dag 11 - 13: Diani Beach

Na de vele indrukwekkende avonturen staan de komende dagen in het teken van volledige ontspanning en rust. U verblijft in een exclusieve lodge, direct aan de parelwitte kust van Diani Beach. Het heldere water van de Indische Oceaan ligt luttele stappen van uw verblijf en de uitstekende faciliteiten van de accommodatie garanderen een zorgeloze tijd in deze serene omgeving. Luier op een van de beschutte ligbedden, snorkel tussen de kleurrijke vissen of volg een yogales bij zonsopkomst. Toch op zoek naar avontuur? De lodge organiseert onder andere boottochten over de oceaan en paardrijtochten over het hagelwitte strand, zo is er voor iedereen iets te beleven. 

Dag 14 - 15: Diani Beach - Amsterdam

Na een aantal dagen vol ontspanning en rust is er helaas een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U wordt naar het vliegveld van Mombasa gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Nederland. De volgende dag landt u op Schiphol met een koffer vol geweldige herinneringen waar u thuis nog vaak aan terug zal denken.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, maaltijden, genoemde activiteiten, transfers en lokale vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Laikipia een van de weinige plekken in Afrika is waar de aantallen wild juist toenemen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl