Zuid-Afrika & Botswana in vogelvlucht!

Hoogtepunten van deze reis

  • Samenstelling van unieke en ongerepte safarigebieden in Zuid-Afrika en Botswana
  • Ontdek Mala Mala Privé Game Reserve, grenzend aan het Kruger National Park
  • Laat u vervoeren per vliegtuig tussen deze drie iconische regio’s in Zuidelijk Afrika
  • Verblijf in Mashatu Game reserve in de Tuli Block regio van Botswana, puur en onaangetast
  • Maak een paardrijdtocht of safari per mountainbike, in Mashatu Game Reserve
  • Bezoek het ‘Living with Elephants’ project vanuit uw lodge

Waarom combineert u niet ‘the best of both’ als u afreist naar Zuidelijk Afrika? Deze reis bestaat uit drie uitzonderlijk goede safari locaties; Mala Mala Game Reserve, een privé game reserve grenzend aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika, Mashatu Game Reserve, één van de grootste game reserves in Zuidelijk Afrika en bovendien de unieke en wereldberoemde Okavango Delta!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg. Na aankomst verblijft u op de luchthaven van Johannesburg.

Dag 2: Johannesburg – Mala Mala Game Reserve

Na het ontbijt vliegt u met een (shuttle) vlucht naar de Airstrip van Mala Mala Game Reserve. Vanaf de kleine airstrip is het slechts tien minuten rijden naar Mala Mala Sable Camp waar u de komende drie nachten verblijft. In 1927 werd dit Game Reserve al gesticht. De prachtige locatie tussen het Kruger National Park en Sabi Sands Game Reserve, maken dit Game Reserve zeker uw bezoek waard. Na aankomst zal de eerste safari met open 4x4 terreinwagen van start gaan. De kans is zeer groot dat u de eerste katachtigen zult spotten!

Dag 3: Mala Mala Game Reserve

Deze morgen gaat u vroeg uit de veren omdat de eerste Morning Game Drive op het programma staat. Bij zonsopkomst gaat u al op pad met uw ervaren gids die u alles zal bijbrengen over de Afrikaanse Bush. In de middag heeft u tijd voor wat ontspanning. MalaMala Sable Camp heeft vijf ruime suites en iedere suite beschikt over een eigen terras met uitzicht over de schitterende natuur. Alle kamers in Afrikaanse sfeer en beschikken over een eigen lounge, badkamer met binnen en buitendouche.

Dag 4: Mala Mala Game Reserve

Voor de afwisseling kunt u vandaag kiezen voor een wandelsafari. Alleen het horen van uw eigen voetstappen en de geluiden van de omringende natuur zorgen voor een totaal andere safari- ervaring. U kunt uiteraard zelf kiezen aan welke activiteiten u wel/ niet deelneemt. Na één van de activiteiten staat er een culinaire maaltijd voor u klaar. Onder de Afrikaanse sterrenhemel smaken sommige gerechten nóg lekkerder.

Dag 5: Mala Mala Game Reserve – Mashatu Game Reserve

Per korte transfer wordt u naar de Mala Mala Airstrip gebracht. U verlaat Zuid-Afrika en per charter flight arriveert u in Mashatu Game Reserve. Met ruim 29,000 hectare grond is Mashatu Game Reserve één van de grootste game reserves van Zuidelijk Afrika. Een waar paradijs voor de natuur- en safari liefhebber. Na aankomst kunt u meteen de eerste Game Drive in een open safari-voertuig maken. Meer dan twee voertuigen op dezelfde locatie is niet toegestaan in Mashatu. Daardoor is elke gamedrive honderd procent puur en exclusief. Vanuit één van de ‘hides’ (verscholen onderkomens) kunt u prachtige foto’s maken van de wilde dieren bij de drinkplaatsen.

Dag 6: Mashatu Game Reserve

Het afwisselende aan Mashatu Game Reserve is dat u hier ook een paardrijdtocht of een tocht per mountainbike kunt ondernemen! Geheel naar eigen wens deelt u deze dag met verschillende safari-activiteiten in. De Baobabbomen, savannes, heuvels en rivieren bieden veel contrast binnen de Tuli Block regio. De ochtendmist en de fijne stofdeeltjes in de lucht zorgen voor de prachtigste foto’s!

Dag 7: Mashatu Game Reserve

Er leven in Mashatu veel katachtige, diverse soorten apen, wildebeesten, koedoes, hyena’s en ontelbaar veel vogelsoorten. Waarschijnlijk zult u al veel wild hebben gespot de laatste dagen. Na de safari kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad. Vanuit de lodge heeft u een mooi uitzicht op de drinkplaats waar regelmatig wild verschijnt. Mashatu is verscholen onder hoge bomen en is volledig zelfvoorzienend.

Dag 8: Mashatu Game Reserve – Okavango Delta

Vandaag neemt u afscheid van deze fijne plaats en zult u zich per binnenlandse vlucht verplaatsen naar de Okavango Delta. Deze delta is van wereldklasse qua flora en fauna. De Okavango rivier ontspringt in de hooglanden van Angola. Na de regens in deze hooglanden, stroomt het water Botswana binnen over een vlak terrein. Door de vlakke en zanderige ondergrond vertakt deze waterstroom zich in talloze riviertjes en waterpoelen. Het water stoomt zeer traag zuidwaarts en is de levensader van dit fenomenale natuurgebied.

Dag 9: Okavango Delta

U verblijft in een luxe lodge te midden van de Delta. Sanctuary Baines heeft maar vijf suites, uw laatste verblijf is daarom zeer kleinschalig en intiem. Vanuit de lodge onderneemt u verschillende safariactiviteiten zoals mokorotochten (u vaart met een traditionele houten boot door de Delta), gemotoriseerde boottochten, game drives (safari’s met ervaren gidsen), wandelsafari’s en tegen additionele kosten is het tevens mogelijk een helikoptervlucht boven de beroemde Delta te maken! De verschillende wateractiviteiten zijn wel afhankelijk van de waterstand.

Dag 10: Okavango Delta

Een nieuwe frisse en tevens de laatste dag, in deze droomplaats in Afrika. Wellicht spot u vandaag de zeldzame Litschiewaterbok of Sitatoenga antilopen. Geniet vooral nog even van de culinaire hoostandjes die er in de lodge worden bereid. Het is ongelofelijk welke heerlijkheden er in ‘the middle of nowhere’  worden neergezet. Wellicht kiest u vandaag voor het maken van een wandelsafari. Deze brengt u nog dichter bij de natuur. Buiten een safari-voertuig bent u wat kwetsbaarder en dat maakt deze ervaring heel bijzonder. De nadruk ligt meer op bomen, bloemen, insecten en dergelijke. De zeer ervaren gidsen leren u er alles over.

Dag 11: Okavango Delta – Maun – Johannesburg

Na wederom een heerlijk ontbijt vliegt u per cessna-toestel terug naar Maun, de safarihoofdstad van Botswana. Vervolgens reist u naar Johannesburg. De KLM vlucht vertrekt tegen middennacht.

Dag 12: Amsterdam

U arriveert ’s ochtends op Schiphol. Er is een einde gekomen aan een volgelvlucht door Zuid-Afrika en Botswana, waar bij u de diversiteit van drie Game Reserves in Zuidelijk Afrika op een intense manier heeft mogen beleven en heeft kunnen genieten van drie prachtige lodges.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met alle maaltijden en safari activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Wist u dat Mashatu Game Reserve tussen de rivieren Limpopo en Shashe is gelegen en daardoor een unieke flora en fauna kent?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl