Iedere dag nieuwe ontdekkingen in de Okavango Delta

07 Mar 2023

Dionne van Vugt, Reisspecialist ExperienceTravel

De dag start vandaag vroeg. Met een kopje koffie komt een vriendelijke dame van het tented camp om 05.00 uur naar mijn tent voor de wake up call. De dame geeft me een ‘heads up’ dat nijlpaard 'James' nabij mijn tent staat, het nijlpaard blijkt zich veelvuldig rondom het kamp te laten zien. Meteen wordt me duidelijk wat voor vreemde geluiden ik vroeg in de ochtend rondom mijn tent had gehoord. Ik word naar de openbare tent van het kamp begeleid waarvandaan we vroeg op game drive vertrekken vandaag. Tijd om de unieke omgeving van de Okavango Delta te gaan verkennen!

Eerst maar eens even wat feitjes onder elkaar. Het hielp mij om een beter beeld te krijgen van hoe immens en tevens uniek dit gebied is. De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de gelijknamige rivier. Deze 1600 kilometer lange rivier ontspringt in het hoogland van Angola en mondt uit in de Kalahari. Hierdoor ontstaat een unieke plek op aarde; de enige binnenlandse delta ter wereld. Duke's Camp, waar ik momenteel verblijf, is gelegen in een concessie van 89.000 hectare in het noordelijke deel van de Okavango Delta grenzend aan Moremi en net boven de zeer bekende concessies van Vumbura en Duba Plains, de Mapula en Sekwana Concession (NG 12).

We gaan met een ervaren gids op pad. Hij lijkt aan te voelen waar het wildlife zich bevindt en weet ze daarnaast al van een enorme afstand te spotten. Als we wat dichterbij komen, vertelt hij over hun gewoontes en leefpatronen. Wat een prachtig ongerept gebied, we zien giraffes, olifanten, hyena's maar ook tal van vogelsoorten die we nog niet eerder gespot hebben. Onze ranger heeft yoghurt en fruit in zijn coolbox meegenomen en op een mooie plek in de bush ontbijten we terwijl de temperatuur langzaam wat aangenamer wordt. De temperatuurverschillen zijn deze dag erg groot, door de regen van afgelopen nacht was het 's ochtends erg fris (jas/vestje nodig). Echter als we rond het middaguur terugkomen bij Duke's Camp voor de lunch, is het ruim boven de 30 °C. We krijgen nog wat tijd om ons op te frissen en vervolgens trekken we er in de middag op uit om de Delta wederom te bewonderen, maar dit keer middels een mokoro tocht!

De eerste momenten aan boord van de mokoro voelen wat wiebelig, maar al snel heb ik door dat de kapitein, die tevens als gids fungeert, precies weet wat hij doet. We varen door een wirwar van rivierarmen, stroompjes en langs beboste eilanden, riet-, lelie- en papyrusvelden, grasvlaktes en savannes. Deze gevarieerde natuur trekt een grote verscheidenheid aan wild aan. Het is ontzettend ontspannend om in de serene rust en stilte in de delta over het water te glijden en op deze manier de heldergroene landschappen te verkennen. Als we vervolgens in de verte olifanten en giraffes spotten, vormt dat de kers op de taart.

Na de mokoro tocht rijden we naar een open plek met prachtig uitzicht waar een kampvuur is gemaakt voor onze 'sundowner'. Wat een voorrecht om de zon onder te zien gaan met alle verschillende en veranderende kleuren en met elkaar te proosten op deze mooie dag.

Bij terugkomst staat ons 3 gangendiner al klaar en wordt de planning voor de volgende dag met ons gedeeld. Daar het wederom een vroege wake up call betreft, gaan we op tijd naar onze tenten. Gelukkig staat James me niet op te wachten en kan ik gewoon rustig mijn tent betreden.

Pas in bed besef ik hoe bijzonder deze dag eigenlijk was. Wát een avontuur en ik kan niet wachten tot de zon weer opkomt om te ontdekken waar de Okavango Delta ons morgen weer mee verrast!


BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl