Cuba Tradicional

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandel door oud Havana
  • Bezoek een tabaksplantage in Viñales
  • Breng een bezoek aan de historische Varkensbaai
  • Stap terug in de tijd van de suikerbaronnen
  • Ontdek het onbekende Remedios
  • Historisch Cienfuegos en Trinidad

Cuba, waar de klok eeuwen lijkt te hebben stil gestaan, spreekt tot de verbeelding. Langzaam komt het land in de 21ste eeuw en het is fascinerend om de ontwikkeling van dichtbij te zien. Maak kennis met de Caribische sfeer, koloniale steden en oude historische wijken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Havana

Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport. U arriveert dezelfde dag op het Caribische eiland Cuba waar u verwelkomd wordt door onze lokale vertegenwoordiger. Een privétransfer brengt u naar uw hotel in het centrum van Havana waar u kunt bijkomen van de lange vlucht.

Dag 2: Havana

Vandaag maakt u een wandeling van circa twee uur door het oude en historische gedeelte van Havana samen met een Engelssprekende gids. Het historische centrum van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze wijk vindt u kleurrijke koloniale gebouwen, mooie pleinen met een mix van barokke en neoklassieke monumenten. Rondom de vier plazas staan schitterende gebouwen, zoals de Iglesia Cathedral de La Habana, en huizen met hun kenmerkende balkons, hekwerken en binnenplaatsen. Hierna stapt u in een klassieke jaren ‘50 auto en ontdekt u het hedendaagse Havana. U rijdt door de residentiële wijken Miramar en El Vedado, de groene long van Havana vanwege de vele parken. Onderweg proeft u een verfrissende cocktail.

Dag 3: Havana

Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid in Havana. Havana is de hoofdstad van Cuba en werd gesticht in 1514. De stad ligt aan de noordzijde van het eiland en het historische centrum van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Struin door de straatjes, luister naar de straatmuzikanten en ontdek hoe de lokale bevolking leeft in deze grote stad. In de namiddag haalt u uw huurauto op waarmee u over het eiland gaat reizen.

Dag 4: Havana - Viñales - Las Terrazas

U rijdt naar de provincie Pinar del Río, waarin Viñales en nog belangrijker de vallei van Viñales ligt. Dit is de groenste provincie van Cuba en hier wordt de beste tabak ter wereld geteeld. Aansluitend aan uw bezoek aan een van de beroemde tabaksplantages reist u naar het pittoreske dorp Viñales, waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan. U rijdt terug in de richting van Havana en slaapt vanavond in het dorp Las Terrazas, in Sierra del Rosario. Het gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten en u kunt hier genieten van de diversiteit aan tropische flora en fauna.

Dag 5: Las Terrazas - Cienfuegos

U rijdt vandaag dpor het binnenland naar de beroemde Varkensbaai waar in 1961 de Amerikanen het eiland probeerden binnen te dringen. Vervolgens rijdt u naar de havenstad Cienfuegos, met een fraai gerestaureerd centraal plein waar u onder andere het Palacio de Valle vindt. Deze historische stad wordt ook wel Parel van het Zuiden genoemd en dat is niet voor niets. Wandel op eigen gelegenheid door het centrum en bewonder de prachtige architectuur en ervaar de Caribische sfeer.

Dag 6: Cienfuegos - Trinidad

Vandaag rijdt u via het nationale park Topes de Collantes naar de best bewaarde koloniale stad op het eiland, Trinidad. Het is een romantisch stadje met rondom het idyllische, centrale plein de villa’s van de voormalige suikerbaronnen, nu meestal musea. Verken de pittoreske straatjes te voet en bewonder de pleintje, gebouwen en enkele paleizen.

Dag 7: Trinidad

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de Valle de Los Ingenios verkennen, ook wel de vallei van de suikerfabrieken genoemd. Van het einde van de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw was deze vallei het centrum voor de productie van suiker. In de piekperiode telde de vallei meer dan 50 suikerrietfabrieken met meer dan 30.000 slaven.

Dag 8: Trinidad - Santa Clara - Remedios

Na een spectaculaire rit over het Escmabray gebergte reist u naar het historische plaatsje Santa Clara. U kunt hier een bezoek brengen aan het mausoleum, het museum en het monument van de beroemde volksheld Che Guevara. Rijdend richting de kust komt u aan in Remedios, een kleine plaats met een vergelijkbare sfeer als in Trinidad. Remedios staat landelijk bekend om de Parrandas, een zeer unieke en traditiegetrouwe viering in aanloop naar Kerstmis van 16 tot 24 december. Struin hier over het idyllische hoofdplein met de Parroquia San Juan de Bautista kerk uit de 16de eeuw.

Dag 9 - 10: Remedios - Havana - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Cuba. U neemt afscheid van dit indrukwekkend eiland en wordt naar de luchthaven van Havana gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, alle omschreven excursies inclusief de bijbehorende entreegelden, 6-daagse Medium category autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wij u absoluut aanbevelen om minimaal één overnachting in een Casa Particular door te brengen zodat u echt kennis maakt met de lokale bevolking.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl