Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Compleet Bolivia

Hoogtepunten van deze reis

  • De mooiste stad van Bolivia; de witte stad Sucre
  • De grote hoeveelheid flora en fauna in het ecologisch paradijs Park Amboro
  • De indrukwekkende zoutvlakte van Uyuni
  • In de voetsporten van Che Guevara
  • Bezoek het ‘Wilde westen’ van Bolivia
  • Verken de hoogste hoofdstad ter wereld; La Paz

In zo'n 3,5 week biedt deze reis u volop variatie en bezoekt u naast de verschillende hoogtepunten, ook de onbekendere plaatsen van Bolivia. Niet alleen de steden Santa Cruz, Sucre en La Paz komen aan bod, maar ook de natuurparken zoals de Uyuni zoutvlakte en het Amazone woud in het Madidi National Park. Het is een reis met een goede mix van natuur en cultuur, waaronder ook de historische plekken op de route van Ché Guevara.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Santa Cruz

Vanuit Amsterdam vliegt u met een overstap in Lima naar Santa Cruz.  

Dag 2: Santa Cruz

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Santa Cruz en kunt u op eigen gelegenheid het historische centrum verkennen.  

Dag 3: Santa Cruz – Amboro Nationaal Park

U verlaat Santa Cruz en wordt per privétransfer via de inca-ruine ‘El Fuerte’ naar het gezellig Samaipata gebracht.  

 

Dag 4: Amboro Nationaal Park – Santa Cruz

U gaat het Amboro Nationaal park verkennen en ontdekt de verschillende reuzenvarens die het park rijk is, sommige zijn wel miljoenen jaren oud. Daarnaast maakt u kennis met de kleurrijke fauna en de vele kolibries die dit ecosysteem rijk is. 

Dag 5: Santa Cruz - Vallegrande

U start vandaag vanuit Santa Cruz via de oude handelsroute naar Sucre, uw eerst stop is Vallegrande. Deze plaats staat geheel in het teken van Che Guevara.  

Dag 6: Vallegrande

In Vallegrande bezoekt u de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum gevestigd. U brengt een bezoek aan dit uitstekend gedocumenteerde museum ter ere van Ché en bezoekt ook het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie.  

Dag 7: Vallegrande – La Higuera

Uw privétransfer brengt u vandaag naar La Higuera. Onderweg maakt u een stop in het authentieke dorpje Pucará.  

Dag 8: La Higuera - Sucre

Een lange rit vandaag naar Sucre; de witte stad van Bolivia.  

Dag 9: Sucre

U gaat vandaag met uw gids  

De lokale gemeenschappen van Chataquila en Maragua bezoeken. 

Dag 10: Sucre - Potosi

Vanuit Sucre wordt u per privétransfer naar Potosi gebracht, met een hoogte van bijna 4100 meter, is het hiermee een van de hoogstgelegen steden ter wereld. De stad Potosí heeft vanwege haar koloniale gebouwen en indrukwekkende geschiedenis een plaats op de UNESCO erfgoedlijst verdiend. Aangekomen in de stad heeft u dan ook een stadstour om kennis te maken met deze rijke geschiedenis en mooie gebouwen, in het museum Casa de la Moneda ziet u ook meer over deze bloeijaren.  

Dag 11: Potosi - Tupiza

De stad Potosi ligt aan de voet van de Cerro Rico, een berg waar veel zilver werd gewonnen en waar u een bezoek brengt aan de mijn. Het is een indrukwekkend bezoek waarbij u zowel de trots van de mijnwerker ziet, als ook de barre omstandigheden van deze arbeiders, die vaak niet oud worden. Na afloop wordt u via de stad Uyuni naar Tupiza gebracht; een stad die zo uit Western gegrepen kan zijn, met een omgeving van woestijn, cactussen en rode bergen.  

Dag 12: Tupiza

Vandaag gaat u een volle dag op verkennen in de mooie omgeving van het ‘wilde westen van Bolivia'. U bezoekt de Quebrada de Palala in de prachtige Chicheño Vallei en maakt kennis met een verscheidenheid aan gemeenschappen als ook de door erosie onstane, grillige maar kleurrijke rotsformaties, zoals La Poronga. Ook bezoekt u rotsformaties van Puerta del diablo, gelegen in Valle de los Machos.  

Dag 13: Tupiza – Uyuni

U wordt naar Uyuni gebracht, waar u onder andere de fameuze 'begraafplaats van de treinen’ bezoekt. Op zo'n 3 km buiten de stad vindt u deze stalen treinreuzen, verwoest door de zoute winden te midden op de Andesvlakte.  

Dag 14: Uyuni zoutvlakte

U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor uw excursie naar de zoutvlakte en Isla Incawasi.  

Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld, gelegen op de Boliviaanse Andes Altiplano met 12.000 vierkante kilometer; de Boliviaanse Andes bieden prachtige landschappen die nauwelijks kunnen worden geëvenaard. Het geluid van de stilte laat het hart sneller kloppen en de surrealistische vijfhoeken van kristallijn zout, de zuivere lucht en de cactussen, geven u het gevoel dat er geen andere plek ter wereld is zoals deze. 

Na de lunch bezoek tu de Thunupa vulkaan en de Coquesa mummies.  

Verborgen in een grot aan de voet van de Tunupa-vulkaan, ligt een verzameling lichamen gemummificeerd door de dorre, zoute lucht van de Boliviaanse altiplano. Er wordt gezegd dat de Coquesa-mummies 3.000 jaar oud zijn, hoewel de omstandigheden bij Tunupa ze het aanzien geven jongere te zijn. 

In de late namiddag geniet u van een schitterende zonsondergang alvorens u terug wordt gebracht naar uw accommodatie.  

Dag 15: Uyuni zoutvlakte

Via het kleine dorpje San Cristobal rijdt u via Laguna Colorada naar Valle de las Roacas.  

Het knalrode Laguna Colorada dank haar kleur aan de vele algen die erin leven en steekt fel af tegen de witte eilandjes, roze flamingo's vliegen door de helderblauwe lucht over het kale rotsachtige landschap. Het ligt op ruim 4.000 meter hoogte in het zuiden van Bolivia, vlakbij de grens met Chili. Het is vandaag een lange dag, maar u wordt beloond met de mooiste landschappen.  

Dag 16: Uyuni - La Paz

U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht en vliegt naar La Paz. Deze middag gaat u op verkenning in de stad en maakt u kennis met de mystieke kanten van deze stad op de heksenmarkt. Ook bereikt u grote hoogtes in de Teleférico-kabelbaan en krijgt u een mooi overzicht over de stad. De mooiste uitzichten deze dag vindt u in de Maanvallei; het pronkstuk van de regio. Wandel door dit bijzondere geologische tafereel en aanschouw hoe de krachten van de natuur deze klei en zandformaties hebben gevormd.  

Dag 17: La Paz - Rurrenabaque

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van La Paz. Vanuit La Paz vliegt u naar Rurrenabaque. Vanaf de luchthaven brengt uw privétransfer u naar uw accommodatie.  

Dag 18: Rurrenabaque – Madidi National Park

Deze ochtend vertrekt u per motorboot van Rurrenabaque naar het Madidi National Park. De tocht over de Beni en Tuichi rivieren duurt 3 uur en is een geweldige kans om de fauna en het indrukwekkende landschap van de Amazone, zoals de Bala Canyon, te zien. Rondom het middaguur komt u aan in de lodge en staat de lunch voor u klaar. In de namiddag maakt u een begeleide wandeling van 3 uur langs de Wabu Trail, waar u de ‘salt lick’ van zoogdieren bezoekt, plaatselijk "Cullpana" genaamd, een strategisch gebied in het regenwoud waar verschillende dieren samenkomen om belangrijke minerale zouten uit de ondergrond op te nemen. Dit pad biedt de mogelijkheid om de witlipkari, brulaap, bruine kapucijnaap, toekans,en andere verschillende vogels te observeren. U keert terug naar de lodge waar u deze avond uw diner nuttigt en de rest van de avond ter vrije besteding heeft.  

Dag 19: Madidi National Park

Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van 3-4 uur langs de Mapajo en Almendrillo Trails. Langs deze paden zult u de Giant Kapok Tree, Almendrillo Tree en de Strangler Fig Tree waarderen. Onder begeleiding van uw lokale gids krijgt u uitvoerig uitleg over de diverse soorten planten die worden gebruikt voor medicinale doeleinden. De wandeling biedt u de mogelijkheid om de Amazone-ecosystemen te begrijpen, waarderen en leren kennen, terwijl u de ongerepte omgeving en verschillende soorten dieren in het wild observeert. U keert terug om uw lunch in de lodge te nuttigen. In de namiddag maakt u een korte boottocht stroomopwaarts langs de rivier Tuichi en maakt u een wandeling op de Serere Trail. Hier krijgt u de kans om gele doodshoofdaapjes en Hoatzin-vogels te zien, de oudste vogelsoort in Zuid-Amerika (gerelateerd aan de dinosauriërs). Aangekomen bij de lagune van Piraña, kunt u proberen op piranha te vissen. Na deze optionele activiteit vervolgt u de wandeling en keert u na een bezoek aan de ‘salt lick’ terug naar de lodge.  

 Na het diner heeft u de gelegenheid om een nachtelijke wandeling door de jungle te maken om de nachtelijke fauna te observeren. Tijdens deze wandeling kunt u vele soorten insecten, amfibieën en reptielen zien, zoals vogelspinnen en kikkers.  

Dag 20: Madidi National Park – La Paz

Na het ontbijt maakt u een korte boottocht langs de Tuichi rivier en maakt u een korte wandeling langs de beek. Zo leert u meer over het secundaire bos en de kenmerken hiervan. Terug bij de rivier krijgt u de optie om te ‘tubing’. Via stroomversnellingen maakt u een uniek avontuur op het water in deze ongerepte omgeving. U keert terug voor de lunch in de lodge om in de middag per boot, in zo'n twee uur, terug te keren naar Rurrenabaque. Let op de terugweg goed op, want wellicht spot u wel een van de vele papagaaisoorten, zoals de rode of groene ara. U wordt afgezet op de luchthaven en vliegt terug naar La Paz.  

Dag 21: La Paz - Lake Titicaca

Vanuit La Paz brengt uw transfer u naar Copacabana, aan de oevers van het Titicacameer; bij aankomst stapt u aan boord van de boot voor uw tocht over het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika. U bezoekt Sun Island om de Pilcocaina-zonnetempel te bewonderen. Via een korte tocht wandelt u met lama's naar de lodge. Bij aankomst geniet u van een heerlijk lunch. De middag is vrij om de landelijke omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. 

Dag 22: Lake Titicaca - La Paz

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Rond het middaguur loopt u naar beneden bij de Inca "Grand Stairs" en de Heilige Fontein; proef het water waarvan wordt aangenomen dat het u eeuwige jeugd en geluk schenkt. U Luncht in het archeologische restaurant Uma Kollu, waar u een kort bezoek brengt aan de nijverheidsmarkt. Daarna gaat u per boot verder naar Moon Island. Hier bezoekt u Iñak Uyu tempel. U reist verder naar Copacabana en vervolgt u uw reis over land naar Huatajata, een klein Andes dorpje. Hier bezoekt u het Altiplano Museum, het nijverheidsdorpje, de modderiglo's en de herdenkmonumenten van de Urus Chipayas.  

U vervolgt uw weg naar het hotel in La Paz.  

Dag 23: La Paz - Amsterdam

Vanuit La Paz vliegt u via Cusco en Lima naar Amsterdam, waar u de volgende middag aankomst.  

Dag 24: Amsterdam


Camino Real Santa Cruz

Camino Real ligt in een van de meest exclusieve gebieden van de stad, enkel vijf minuten verwijderd van het stadscentrum van Santa Cruz en tien minuten van het vliegveld. De luxe en ruime kamers zijn gedecoreerd in lichte kleurtinten en geven daarmee een frisse uitstraling. Het balkon biedt uitzicht op de weelderige tuinen die het hotel omgeven. Gedurende uw verblijf kunt u daa...


Refugio los Volcanes

Refugio Los Volcanes is gelegen in het zuidelijke deel van het Amboro National Park en is bereikbaar in circa 2 uur vanaf Santa Cruz. Weggestopt in een diepe vallei, biedt Refugio Los Volcanes spectaculaire uitzichten. Vanaf de ingang van het park wordt u per 4x4 opgehaald en naar de lodge gebracht. U overnacht in een eenvoudige kamer, maar de omgeving maakt uw verblijf bijzond...


El Pueblito

"El Pueblito" betekent "kleine stad". Deze accommodatie is dan ook veel meer dan alleen een hotel. Het is met 12 accommodaties ingericht als een dorp met een kapel, een bakkerij, een bibliotheek; zoals een klein dorpje. Deze knusse accommodatie biedt daarnaast een schitterend uitzicht over de vallei. 


Hotel Plaza Pueblo

Het Plaza Pueblo hotel biedt een eenvoudige accommodatie in Vallegrande op de 'Ruta del Ché, op slechts 3 minuten lopen van het centrale plein. De markt en de wasruimte in het ziekenhuis, waar Ché´'s lichaam werd geopendbaard voor publiek en pers, vindt u op loopafstand.


Casa del Telegrafista

Deze eenvoudige accommodatie heeft een rijk verleden, dit hostel is namelijk het huis van waaruit het telegram over de dood van Che Guevara de wereld werd ingestuurd. 


Mi Pueblo Samary

Mi Pueblo Samary Boutique Hotel is gevestigd in een koloniaal huis waar u de sfeer uit de koloniale tijden ervaart. Waan u in de schitterende tuinen, dwaal over de diverse gangpaden en kijk uit over het historische gedeelte van de stad. In de ochtend start u de dag in het restaurant met een heerlijk ontbijt en in de traditionele bar kunt u kennismaken met het typerende Andesdra...


Hotel Coloso

In het centrum van Potosi bevindt zich Hotel Coloso. In het hotel geniet u iedere ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet en kunt u diverse gerechten proberen uit de lokale keuken. U verblijft hier in een eenvoudige kamer die van alle gemakken is voorzien. Tevens beschikt het hotel over een overdekt zwembad, een sauna en een fitnessruimte.


Hotel Mitru

Hotel Mitru is gelegen in het centrum van Tupiza en de kamers zijn verdeeld over drie gebouwen. De accommodatie heeft eenvoudige kamers, maar daarentegen wel een tuin met veel bloemen en een zwembad. 


Hotel Jardines de Uyuni

Jardines de Uyuni, is een hotel met rustieke Andes details en voorzien van alle gemakken. Het hotel werd op deze plek gebouwd om reizigers te verwelkomen die op doorreis zijn naar de Salar de Uyuni. 


Luna Salada

Hotel Luna Salada is volledig gemaakt van het materiaal uit de omgeving, namelijk zout! Een bijzondere ervaring dus om in dit hotel te verblijven. Daarnaast vormt het een prima uitvalsbasis om de zoutvlaktes te verkennen. De kamers zijn knus ingericht met vrolijke kleurtinten en een spectaculair uitzicht op de unieke omgeving. Verwacht overigens niet al te veel luxe in deze acc...


Casa Grande Hotel

Modern en duurzaam design gaan hand in hand bij het Casa Grande hotel. Gelegen in het hart van het zuidelijke deel van La Paz, biedt het goede toegang tot het centrum. De kamers hebben een fris en chique uitstraling en voorzien van alle gemakken. Met de aanwezigheid van een zwembad, restaurant, bar en fitness is dit hotel een uitstekend thuisbasis voor het ontdekken van La Paz!...


Maya de la Amazonia

In het stadscentrum van Rurrenabaque vindt u Hotel Maya de la Amazonia. De mooie tuin en het zwembad geven een goede  toevoeging op de eenvoudige kamers. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om hierna de Boliviaanse Amazone verder te gaan verkennen.


Madidi Jungle Lodge

Op ca 3 uur varen vanaf Rurrenabaque vindt u de Madidi Jungle Ecolodge, gelegen in het hart van het Madidi National Park. De lodge is gebouwd met zo min mogelijke impact op het regenwoud en voor 100% ontwikkeld en gerund door de lokale bevolking. De cabins zijn gebouwd  in de stijl van de traditionele huizen van de bewoners van de Amazone. Rondom de lodge is meer dan 40 kilomet...


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U kunt deze reis uitbreiden met de missieposten van de Jezuïeten bij Santa Cruz 

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl