Compleet Bolivia

Hoogtepunten van deze reis

  • De mooiste stad van Bolivia; de witte stad Sucre
  • De grote hoeveelheid flora en fauna in het ecologisch paradijs Park Amboro
  • De indrukwekkende zoutvlakte van Uyuni
  • In de voetsporten van Che Guevara
  • Bezoek het ‘Wilde westen’ van Bolivia
  • Verken de hoogste hoofdstad ter wereld; La Paz

Een 3-weekse reis met volop variatie en waarin u naast de verschillende hoogtepunten ook de onbekendere plaatsen van Bolivia bezoekt. Niet alleen de steden Santa Cruz, Sucre en La Paz komen aan bod, maar ook de natuurparken zoals de Uyuni zoutvlakte en het Amazone woud in het Madidi National Park. Het is een reis met een goede mix van natuur en cultuur, waaronder ook de historische plekken op de route van Ché Guevara.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Santa Cruz

Vanuit Amsterdam vliegt u met een overstap naar Santa Cruz, waar u in de nacht aankomt. U wordt opgehaald door uw privé chauffer en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2: Santa Cruz

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Santa Cruz en kunt u op eigen gelegenheid het historische centrum verkennen. Zo bezoekt u Plaza 24 de Septiembre in het historische centrum en ontdekt u de koloniale gebouwen, waaronder de Basilica Menor de San Lorenzo. Ook is het leuk om enkele markten te bezoeken, zoals Arte Campo en El Abasto Indian market.

Dag 3: Santa Cruz – Amboro Nationaal Park

U verlaat Santa Cruz en wordt per privétransfer via de inca-ruine ‘El Fuerte’ naar het gezellige plaatsje Samaipata gebracht. Dit is uw uitvalsbasis voor Amboro National Park, waar Amazone en Andes samenkomen. Naast dat het een mooi gebied is met prachtige uitzichten, kloven en watervallen, komen er wel 177 soorten dieren en 3.000 soorten planten voor.

Dag 4: Amboro Nationaal Park - Samaipata

U gaat het Amboro Nationaal park verkennen en ontdekt de verschillende reuzenvarens die het park rijk is, sommige zijn wel miljoenen jaren oud. Daarnaast maakt u kennis met de kleurrijke fauna en de vele kolibries die dit ecosysteem rijk is. Met een beetje geluk ziet u brilberen en miereneters. Minder kans heeft u op het spotten van ee jaguar of poema.

Dag 5: Samaipata – Vallegrande

U start vandaag uw reis over de oude handelsroute naar Sucre, nog maar weinig bezocht door toeristen, maar cultureel en landschappelijk zeer rijk. De eerste stop is Vallegrande, een rit van zo'n 4 uur. Deze plaats staat geheel in het teken van Che Guevara. Hier zou hij geprobeerd hebben een revolutie te ontketenen en is hij uiteindelijk vermoord door het Boliviaanse leger. Er wordt gezegd dat in Vallegrande nog mensen wonen die hem persoonlijk hebben gekend.

Dag 6: Vallegrande – La Higuera

In Vallegrande bezoekt u de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum gevestigd. U brengt een bezoek aan dit uitstekend gedocumenteerde museum ter ere van Ché en bezoekt ook het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie. Uw privétransfer brengt u vandaag naar La Higuera. Onderweg maakt u een stop in het authentieke dorpje Pucará.  

Dag 7: La Higuera – Sucre

Een lange maar prachtige rit van een kleine 300 kilometer brengt u vandaag naar Sucre; de witte stad van Bolivia. Hier rust u heerlijk uit van de rit en zult u zich verwonderen over de fraaien paleizen en kerken van de stad. Sucre ligt op een hoogte van 2.800 meter, dus zal het buidend frisser zijn dan u tot nu toe gewend bent.

Dag 8: Sucre

Vandaag gaat u met een privé gids de stad verkennen. De prachtig geconserveerde, voornamelijk witte, koloniale gebouwen en kerken hebben Sucre een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst bezorgd. U bezoekt Casa de la Libertad, waar de presidenten van Bolivia geëerd worden en u de mooie jezuïetenkapel kunt bezoeken. Tevens doet u ook het Recoleta klooster aan, met haar mooie patio’s en schitterende uitzicht over de stad.

Dag 9: Sucre - Potosi

Vanuit Sucre wordt u per privétransfer naar Potosi gebracht, met een hoogte van bijna 4100 meter, is het hiermee een van de hoogstgelegen steden ter wereld. De stad Potosí heeft vanwege haar koloniale gebouwen en indrukwekkende geschiedenis een plaats op de UNESCO erfgoedlijst verdiend. Aangekomen in de stad heeft u dan ook een stadstour om kennis te maken met deze rijke geschiedenis en mooie gebouwen, in het museum Casa de la Moneda ziet u ook meer over deze bloeijaren.  

Dag 10: Potosi - Tupiza

De stad Potosi ligt aan de voet van de Cerro Rico, een berg waar veel zilver werd gewonnen en waar u een bezoek brengt aan de mijn. Het is een indrukwekkend bezoek waarbij u zowel de trots van de mijnwerker ziet, als ook de barre omstandigheden van deze arbeiders, die vaak niet oud worden. Na afloop wordt u via de stad Uyuni naar Tupiza gebracht; een stad die zo uit Western gegrepen kan zijn, met een omgeving van woestijn, cactussen en rode bergen.  

Dag 11: Tupiza

Vandaag gaat u een volle dag op verkennen in de mooie omgeving van het ‘wilde westen van Bolivia'. Vandaag gaat u een volle dag op verkennen in de mooie omgeving van het ‘wilde westen van Bolivia'. Ook bezoekt u rotsformaties van Puerta del diablo, gelegen in Valle de los Machos.

Dag 12: Tupiza - Uyuni

U wordt naar Uyuni gebracht, waar u onder andere de fameuze 'begraafplaats van de treinen’ bezoekt. Op zo'n 3 km buiten de stad vindt u deze stalen treinreuzen, verwoest door de zoute winden te midden op de Andesvlakte.  

Dag 13: Uyuni zoutvlakte

U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor uw excursie naar de zoutvlakte en Isla Incawasi. Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld, gelegen op de Boliviaanse Andes Altiplano met 12.000 vierkante kilometer; de Boliviaanse Andes bieden prachtige landschappen die nauwelijks kunnen worden geëvenaard. Het geluid van de stilte laat het hart sneller kloppen en de surrealistische vijfhoeken van kristallijn zout, de zuivere lucht en de cactussen, geven u het gevoel dat er geen andere plek ter wereld is zoals deze. 

Na de lunch bezoek tu de Thunupa vulkaan en de Coquesa mummies. Verborgen in een grot aan de voet van de Tunupa-vulkaan, ligt een verzameling lichamen gemummificeerd door de dorre, zoute lucht van de Boliviaanse altiplano. Er wordt gezegd dat de Coquesa-mummies 3.000 jaar oud zijn, hoewel de omstandigheden bij Tunupa ze het aanzien geven jongere te zijn. In de late namiddag geniet u van een schitterende zonsondergang alvorens u terug wordt gebracht naar uw accommodatie.  

Dag 14: Uyuni zoutvlakte

Via het kleine dorpje San Cristobal rijdt u via Laguna Colorada naar Valle de las Roacas. Het knalrode Laguna Colorada dank haar kleur aan de vele algen die erin leven en steekt fel af tegen de witte eilandjes, roze flamingo's vliegen door de helderblauwe lucht over het kale rotsachtige landschap. Het ligt op ruim 4.000 meter hoogte in het zuiden van Bolivia, vlakbij de grens met Chili. Het is vandaag een lange dag, maar u wordt beloond met de mooiste landschappen.  

Dag 15: Uyuni - La Paz

U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht en vliegt naar La Paz. Deze middag gaat u op verkenning in de stad en maakt u kennis met de mystieke kanten van deze stad op de heksenmarkt. Ook bereikt u grote hoogtes in de Teleférico-kabelbaan en krijgt u een mooi overzicht over de stad. De mooiste uitzichten deze dag vindt u in de Maanvallei; het pronkstuk van de regio. Wandel door dit bijzondere geologische tafereel en aanschouw hoe de krachten van de natuur deze klei en zandformaties hebben gevormd.  

Dag 16: Lake Titicaca

Vanuit La Paz brengt u een bezoek aan Copacabana, aan de oevers van het Titicacameer; bij aankomst stapt u aan boord van de boot voor uw tocht over het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika. U bezoekt Sun Island om de Pilcocaina-zonnetempel te bewonderen. Via een korte tocht wandelt u met lama's naar de lodge. Bij aankomst geniet u van een heerlijk lunch. In de middag loopt u naar beneden bij de Inca "Grand Stairs" en de Heilige Fontein; proef het water waarvan wordt aangenomen dat het u eeuwige jeugd en geluk schenkt. Daarna gaat u per boot verder naar Moon Island. Hier bezoekt u Iñak Uyu tempel. U reist verder naar Copacabana en vervolgt u uw reis over land naar Huatajata, een klein Andes dorpje. Hier bezoekt u het Altiplano Museum, het nijverheidsdorpje, de modderiglo's en de herdenkmonumenten van de Urus Chipayas voordat u terugkeert in La Paz.

Dag 17: La Paz - Rurrenabaque

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van La Paz. Vanuit La Paz vliegt u naar Rurrenabaque. Vanaf de luchthaven brengt uw privétransfer u naar uw accommodatie.  

Dag 18: Rurrenabaque – Madidi National Park

Deze ochtend vertrekt u per motorboot van Rurrenabaque naar het Madidi National Park. De tocht over de Beni en Tuichi rivieren duurt 3 uur en is een geweldige kans om de fauna en het indrukwekkende landschap van de Amazone, zoals de Bala Canyon, te zien. Rondom het middaguur komt u aan in de lodge en staat de lunch voor u klaar. In de namiddag maakt u een begeleide wandeling van 3 uur langs de Wabu Trail, waar u de ‘salt lick’ van zoogdieren bezoekt, plaatselijk "Cullpana" genaamd, een strategisch gebied in het regenwoud waar verschillende dieren samenkomen om belangrijke minerale zouten uit de ondergrond op te nemen. Dit pad biedt de mogelijkheid om de witlipkari, brulaap, bruine kapucijnaap, toekans,en andere verschillende vogels te observeren. U keert terug naar de lodge waar u deze avond uw diner nuttigt en de rest van de avond ter vrije besteding heeft.  

Dag 19: Madidi National Park

Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van 3-4 uur langs de Mapajo en Almendrillo Trails. Langs deze paden zult u de Giant Kapok Tree, Almendrillo Tree en de Strangler Fig Tree waarderen. Onder begeleiding van uw lokale gids krijgt u uitvoerig uitleg over de diverse soorten planten die worden gebruikt voor medicinale doeleinden. De wandeling biedt u de mogelijkheid om de Amazone-ecosystemen te begrijpen, waarderen en leren kennen, terwijl u de ongerepte omgeving en verschillende soorten dieren in het wild observeert. U keert terug om uw lunch in de lodge te nuttigen. In de namiddag maakt u een korte boottocht stroomopwaarts langs de rivier Tuichi en maakt u een wandeling op de Serere Trail. Hier krijgt u de kans om gele doodshoofdaapjes en Hoatzin-vogels te zien, de oudste vogelsoort in Zuid-Amerika (gerelateerd aan de dinosauriërs). Aangekomen bij de lagune van Piraña, kunt u proberen op piranha te vissen. Na deze optionele activiteit vervolgt u de wandeling en keert u na een bezoek aan de ‘salt lick’ terug naar de lodge.  

Na het diner heeft u de gelegenheid om een nachtelijke wandeling door de jungle te maken om de nachtelijke fauna te observeren. Tijdens deze wandeling kunt u vele soorten insecten, amfibieën en reptielen zien, zoals vogelspinnen en kikkers.  

Dag 20: Madidi National Park – La Paz

Na het ontbijt maakt u een korte boottocht langs de Tuichi rivier en maakt u een korte wandeling langs de beek. Zo leert u meer over het secundaire bos en de kenmerken hiervan. Terug bij de rivier krijgt u de optie om te ‘tubing’. Via stroomversnellingen maakt u een uniek avontuur op het water in deze ongerepte omgeving. U keert terug voor de lunch in de lodge om in de middag per boot, in zo'n twee uur, terug te keren naar Rurrenabaque. Let op de terugweg goed op, want wellicht spot u wel een van de vele papagaaisoorten, zoals de rode of groene ara. U wordt afgezet op de luchthaven en vliegt terug naar La Paz. 

Dag 21 - 22: La Paz - Amsterdam

Uw prachtige rondreis door Bolivia zit erop. Vanuit La Paz vliegt met een overstap naar Amsterdam, waar u de volgende middag aankomst.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U kunt deze reis uitbreiden met de missieposten van de Jezuïeten bij Santa Cruz 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl