Bijzonder Bolivia

Hoogtepunten van deze reis

  • Relaxte tropische sfeer in Santa Cruz
  • De mooiste stad van Bolivia; de witte stad Sucre
  • De indrukwekkende zoutvlakte van Uyuni
  • Overnachten in een zouthotel
  • Bezoek de pre-Inca ruïnes in Tiwanaku
  • Verken de hoogste hoofdstad ter wereld; La Paz

Bolivia is één van de meest authentieke landen van Latijns-Amerika, met verschillende hooglandgemeenschappen die hun mengelmoes van religieuze tradities, kleurrijke geweven kleding en pijpmuziek behouden. Deze reis brengt u langs verschillende hoogtepunten van dit bijzondere land. Naast mooie natuur in het Amboro park en de zoutvlakte van Uyuni bezoekt u ook de steden Sucre en La Paz. Een prettige mix van natuur en cultuur!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Santa Cruz

U vliegt vandaag met een overstap naar Santa Cruz, waar u in de nacht aankomt. U wordt per privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2: Santa Cruz

De ochtend heeft u ter vrije besteding, bijvoorbeeld om nog uit te rusten van de heenreis. In de middag gaat u met een privé gids op pad om de stad te verkennen. Zo bezoekt u Plaza 24 de Septiembre in het historische centrum en ontdekt u de koloniale gebouwen, waaronder de Basilica Menor de San Lorenzo. Ook bezoekt u enkele markten, zoals Arte Campo en El Abasto Indian market. Tot slot bezoekt u nog enkele belangrijke monumenten en woonwijken van de stad.

Dag 3: Santa Cruz - Sucre

Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Santa Cruz waar u een korte binnenlandse vlucht neemt naar Sucre. In Sucre haalt een privétransfer u op en wordt u naar de accommodatie gebracht. U kunt alvast op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 4: Sucre

Vandaag gaat u met een privé gids de stad verkennen. De prachtig geconserveerde, voornamelijk witte, koloniale gebouwen en kerken hebben Sucre een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst bezorgd. U bezoekt Casa de la Libertad, waar de presidenten van Bolivia geëerd worden en u de mooie jezuïetenkapel kunt bezoeken. Tevens doet u ook het Recoleta klooster aan, met haar mooie patio’s en schitterende uitzicht over de stad.  

Dag 5: Sucre - Potosi

Uw privétransfer brengt u in zo’n 2,5 uur naar de wijnwerkersstad Potosi, een van de hoogstgelegen steden ter wereld (4070 meter). De stad kent veel Spaanse koloniale huizen, zoals de Casa de la Moneda. De Spaanse rijkdom laat zich ook zien door de talrijke kerken, kathedralen en kloosters. Deze middag brengt u een bezoek aan de Cerro Rico, waar de Spanjaarden in de 16e eeuw een enorme hoeveelheid zilver hebben ontdekt en de exploitatie van deze mijn aanving. Tot de dag van vandaag is de mijn nog steeds actief en is zo’n 85% van de mensen in en rondom Potosi direct of indirect afhankelijk van de mijnen voor hun inkomsten. Alvorens u de mijn in gaat bezoekt u een markt waar de mijnwerkers hun inkopen doen. U vindt hier geen groente en fruit, maar vooral mijnwerkersbenodigdheden zoals; pure alcohol, limonade, sigaretten en dynamiet. 

Dag 6: Potosi - Uyuni

Na het ontbijt brengt uw privétransfer u een kleine drie uur naar Uyuni. Daar kunt u alvast een kijkje nemen in deze bijzondere omgeving. U zult merken dat het ook hier fris is en dan biedt het binnenzwembad een welkome opwarming.

Dag 7 - 8: Uyuni

Vandaag gaat u naar de zoutvlakte en Isla Incawasi. Uyuni is met zo’n 12.000 km2 de grootste zoutvlakte ter wereld, gelegen op de Boliviaanse Altiplano. Een dergelijke enorme vlakte met zoutkristallen en cactussen vindt u nergens ter wereld. U gaat lunchen op het eiland Incawasi. Deze oase rijk aan algen en fossielen, is bedekt met duizenden gigantisch zuilvormige cactussen, sommige wel meer dan 100 jaar oud en 12 meter hoogte. Dit eiland in de vorm van een vis, heeft dan ook niet voor niets de bijnaam Cactus eiland of Isla del Pescado. Dit landschap, met de zoutpannen op de achtergrond, laat uw fotografie hart sneller kloppen. Uw overnachting is vanavond in hotel gemaakt van zout. De volgende dag gaat u op verkenning naar Tahua, een dorpje van ca 300 inwoners aan de voet van de Thunupa vulkaan. De vulkaan is ruim 5000 meter hoog en steekt ver boven Salar de Uyuni uit. Het is vanuit oudsher een heilige berg waar vroeger mensen begraven werden en in de Coquesa grot ziet u de inmiddels gemummificeerde lichamen.   

Dag 9: Uyuni - La Paz

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht van Uyuni, voor uw vlucht naar La Paz. In La Paz wordt u opgehaald en neemt uw gids u mee op verkenning door de stad. Naast het centrale plein neemt uw gids u ook naar een van de hoogtepunten van de stad; de Teleferico kabelbaan. Vanuit de hoogte krijgt u een andere blik op deze indrukwekkende stad. Hier bezoekt u ook het Valle de la Luna, een prachtige vallei in de vorm van een maangezicht.

Dag 10: La Paz

Vandaag reist op over de Yungas weg, ook wel Dead Road genoemd. Het is een spectaculaire smalle afdaling met diepe afgronden. De weg heeft dan ook veel mensen het leven gekost. Inmiddels is de weg niet meer in gebruik voor doorgaand verkeer, maar is het nog wel een bezienswaardigheid. Het is ook mogelijk van de Death Road af te dalen per fiets, waar voorzichtigheid geboden is. De weg eindigt in het pittoreske Coroico in een warme en weelderige omgeving. In de middag keert u terug naar La Paz.

Dag 11: La Paz

Vandaag neemt uw gids u mee naar de ruïnes van een van de oudste beschavingen van Zuid-Amerika; lang voor het Incarijk bestond. De Tiwanaku cultuur was een agrarische beschaving met zo’n 115.000 inwoners.  Naast landbouw, hydraulica, architectuur, waren ze ook goed in geneeskunde.  Tijdens uw rondleiding in het complex ziet u de ruïnes van de Zonnepoort, de tempel van Kalasasaya en de Piramide van Akapana, die uw terugnemen naar het rijke verleden. Als gevolg van een economische crisis, veroorzaak door een lang droog seizoen stortte de Tiwanaku rond 1000 n. Chr. In. 

Dag 12: La Paz - Isla del Sol

Vanuit La Paz brengt uw transfer u naar Copacabana, aan de oevers van het Titicacameer; bij aankomst stapt u aan boord van de boot voor uw tocht over het hoogst bevaarbare meer van Zuid-Amerika. U bezoekt Isla del Sol om de Pilcocaina-zonnetempel te bewonderen. Via een korte tocht wandelt u met lama's naar de lodge. Bij aankomst geniet u van een heerlijk lunch. De middag is vrij om de landelijke omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. 

Dag 13: Isla del Sol

Deze dag heeft u ter vrije besteding op Isla del Sol. Het is een indrukwekkend gezicht om het hoogst bevaarbare meer ter wereld te zien met de Andestoppen op de achtergrond. Hier komt u dan ook volledig tot rust of aanschouw de bedrijvige lokale bevolking op het eiland.

Dag 14: Isla del Sol - La Paz

Vandaag keert u terug naar La Paz. De stad heeft een rijk Spaans verleden, maar ook mysterieuze tradities en rituelen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de heksenmarkt, waar u de meest bizarre spullen kunt kopen die volgens oude tradities een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals gedroogde kikkers of lama foetussen. 

Dag 15 - 16: La Paz - Amsterdam

Vanuit La Paz vliegt u met een overstap naar Amsterdam, waar u de volgende middag aankomt.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw binnenlandse vluchten, vervoer ter plaatse, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante kilometer, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl