Luxemburg vakantie

Een klein Groothertogdom

Ontdek alle bestemmingen
Luxemburg vakantie

Vakantie Luxemburg

Groothertogdom Luxemburg is het op een na kleinste land van Europa, maar komt in meerdere opzichten verrassend uit de hoek. Glooiende heuvels en rustieke rotsformaties worden afgewisseld door uitgestrekte bossen en eeuwenoude aquaducten, die tegenwoordig in veel gevallen dienstdoen als spoorlijn. Snelstromende beekjes met kabbelend water vinden hun weg door vrijwel heel Luxemburg. Machtige kastelen domineren het Luxemburgse landschap en zijn onlosmakelijk verbonden met het vorstelijk verleden van het Huis Nassau.  

Bekijk alle Luxemburg reizen
Straat - Luxemburg vakantie
Vianden - Luxemburg vakantie
Kerk - Luxemburg vakantie
Old Town Luxemburg Stad - Luxemburg vakantie
Old Town Luxemburg Stad - Luxemburg vakantie
Kasteel bouscheid - Luxemburg vakantie
Mullerthal - Luxemburg vakantie
Luxemburg vakantie

Luxemburg stad, Vianden en Echternach 

Hoofdstad van Luxemburg is het gelijknamige Luxemburg, een rijke stad met internationale allure hetgeen onder meer blijkt uit de meer dan 150 verschillende nationaliteiten die er woonachtig zijn en de aanwezigheid van een aardige verzameling sublieme restaurants. Medio 2020 vierde de hoofdstad zijn 1000-jarig bestaan. Bijzonder ook aan Luxemburg stad is de relatief grote hoeveelheid aan moderne gebouwen, waaronder een aantal van de Europese Unie. Het lieflijke plaatsje Vianden geniet veel bekendheid door het hooggelegen Kasteel Vianden. Het kasteel is prachtig om te zien, maar eenmaal in het kasteel heeft u weer een panoramisch uitzicht op de omgeving. Voorts is het historische plaatsje Echternach eveneens niet te versmaden. Tuinen, parken en architectonische hoogstandjes maken van Echternach een boeiend geheel. Het is veelzeggend dat het inwonersaantal van Echternach op veel dagen wordt overtroffen door het aantal toeristen dat de stad bezoekt. 

Op het gebied van kunst staat Luxemburg eveneens zijn mannetje. Begeerlijke privéverzamelingen van bijvoorbeeld de familie Haukohl herbergen vermaarde werken van Florentijnse barokke meesters. 

Get inspired

We inspireren u graag met reissuggesties, verhalen, persoonlijke tips en reiservaringen naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Gebruik ze als ideeën voor uw reis om een unieke reisbeleving te creëren.

Bekijk ons complete aanbod

Beaufort, gastvrijheid in het heuvelland

8-daagse Groepsreis
  • Luxemburg
  • Groepsreis
Senior
Vertrekgarantie

Ik kijk terug op een heerlijke reis met vriendelijke reisgenoten

Reisverhaal
  • Luxemburg
Senior

Veel meer dan boerentaferelen - Pieter Bruegel de Oude

Reisverhaal
  • Luxemburg
Culture

Hôtel Meyer

Accommodatie
Aan de rand van het dorp Beaufort ligt Hotel Meyer midden in het Mullerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd. Het hotel heeft een bloemrijke tuin, overdekt terras en verwarmd binnenzwembad. Het personeel is hoffelijk en zowel ontbijt als diner is van hoge kwaliteit. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, kluisje en een badkamer met douche (een enkele badkamer met douche in bad) en toilet.

Bekijk ons complete aanbod
Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Luxemburg

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra inspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen