Ontdek een wereld aan unieke reizen

Experiences & memories for a lifetime

Ons verhaal

Om u te kunnen uitleggen waarin ExperienceTravel zich als reisorganisatie onderscheidt, neem ik u graag even mee naar de start van onze onderneming in 1995.

Op deze website vindt u reizen van de volgende labels: Travel, Holidays, Culture en Senior. Hieronder leest u een karakterisering zodat u kunt bepalen welk reislabel het best bij uw interesses en voorkeuren aansluit.

ExperienceTravel

ExperienceTravel is gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve reizen op maat. Als moderne ontdekkingsreiziger wilt u de mooiste plekjes op aarde graag op úw manier ontdekken. Daarom heeft u keuze uit meer dan 150 bestemmingen en duizenden belevenissen. ExperienceTravel is dé reispartner voor reizigers die simpelweg geen grenzen kennen. Van Botswana tot Alaska en van Frans-Polynesië tot de Galápagoseilanden. Ieder reisprogramma wordt tot in de puntjes afgestemd op uw persoonlijke wensen. Daarbij mag u rekenen op een hoogstaande service en een onvergelijkbaar kwaliteitsniveau. Onze reisspecialisten nemen de tijd voor u en adviseren u van idee tot reis. Ze brengen indien gewenst graag een bezoek bij u aan huis om op een moment dat het u uitkomt. Na het bespreken van uw wensen ontwerpen zij uw persoonlijke reis op maat: een unieke co-creatie tussen u en de reisspecialist. 

Holidays by ExperienceTravel

Als u op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een originele stedentrip, vindt u bij Holidays allerlei mogelijkheden. Bij deze meestal kortere, tussendoorvakanties verblijft u vaak op één locatie, dus het verblijf is extra belangrijk. Daarom selecteren wij enkel de beste hotels, resorts en lodges op de mooiste locaties en bieden we u allerlei belevenissen waar u uit kunt kiezen. Door al het geregel uit handen te geven, kunt u optimaal genieten van uw vrije dagen.

Culture by ExperienceTravel

Het aanbod aan thematische cultuurreizen met originele invalshoeken naar uiteenlopende bestemmingen is voortdurend aan vernieuwing onderhevig en sluit waar mogelijk aan op actuele ontwikkelingen. Specialisten als (cultuur)historici, journalisten en wetenschappers delen hun expertise op geheel eigen wijze en tillen de reisbeleving naar een hoger niveau. De toelichtingen door bevlogen deskundigen en insiders verlenen de reizen een bijzonder cachet. Hierbij worden, soms letterlijk, deuren geopend die voor anderen gesloten blijven. U reist in gezelschap van reizigers met een gelijk referentiekader. De culturele ontdekkingsreizen met het signatuur Voyage&Culture voeren buiten de gebaande paden en zijn gericht op horizonverbreding. De cultuurreizen met het signatuur AcademischeReizen hebben een wetenschappelijke achtergrond. Aan de hand van studies, eigen onderzoek en jarenlange ervaring in hun vakgebied geven academici de reizen een uitzonderlijke diepgang. We verzorgen eveneens culturele reizen voor NRC. Daarnaast is het mogelijk op individuele basis of met uw eigen gezelschap een Culture reis te laten samenstellen.

Senior by ExperienceTravel

Senior biedt verzorgde vakanties voor ouderen in gelijkgestemd gezelschap in Nederland en Europa. Bij het samenstellen van het programma is rekening gehouden met afwisselende excursies en vrije tijd voor eigen invulling. De hotelfaciliteiten en activiteiten zijn afgestemd op de drie reiscategorieën Vitaal, Rustig en Aangepast zodat u kunt reizen in het tempo dat bij u past. Met onze taxiservice begint uw vakantie al bij de voordeur. Ons team van enthousiaste Nederlandse reisleiders met verpleegkundige achtergrond zorgt voor een goed verloop en heeft veel aandacht voor uw persoonlijke wensen. Zo profiteert u van de gezelligheid van de groep en geniet u van individuele vrijheid.

De impact van reizen

Duurzaam

Reizen heeft op meerdere manieren impact op de wereld. Om deze impact inzichtelijk te maken gaan wij uit van zeven pijlers en gekleurde voetafdruksymbolen.

Zorgeloos op reis

Garantie & Voorwaarden

ExperienceTravel is aangesloten bij diverse organisaties uit de reisbranche. Hieronder vindt u meer informatie over de betreffende voorwaarden en regelingen.

Optimale service

Uniek

Onze reisspecialisten adviseren u graag over de reis die het beste bij u past. Wat uw wensen en interesses ook zijn, deze zijn altijd het uitgangpunt. U mag hierbij uitstekende service van ons verwachten, zowel voor, tijdens als na afloop van uw reis.

Uw reisspecialisten

Onze reisspecialisten staan voor u klaar met advies om uw reiswensen te vertalen naar een persoonlijke belevenis.

Exclusieve partners

Onze partners

Samen met onze partners zorgen wij dat u onbezorgd kunt genieten van uw reis en alles daaromheen. Onze partners hebben, net als wijzelf, service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

KLM

Gun uzelf een extra comfortabele stoel in Economy Class op uw vliegreis met KLM. Uw stoel biedt 10 cm extra beenruimte en is twee keer verder naar achteren verstelbaar. Bovendien bevindt u zich in het voorste gedeelte van de Economy Class, zodat u bij aankomst als een van de eersten van boord kunt.

Schiphol

Als eerste reisorganisatie in Nederland mag ExperienceTravel u toegang tot het VIP Centre op Schiphol aanbieden. Dit is de meest exclusieve locatie en manier van reizen op Schiphol en tot dusver alleen mogelijk voor staatshoofden en regeringsfunctionarissen. VIP service Schiphol verzorgt alles voor uw vertrek, aankomst of transfer; uw check-in, de paspoortformaliteiten en afhandeling van uw bagage. Ondertussen kunt u in alle privacy ontspannen in de lounge van het VIP Centre. Kort voor vertrek of na aankomst wordt u in luxe vervoer naar het vliegtuig of het VIP Centre gebracht. Zo bent u verzekerd van een snelle service en een comfortabel begin of einde van uw reis.