Toke Hol

Reisgids

Toke heeft een brede belangstelling: ze bezoekt graag musea, film en theater. Ook buiten de eigen landsgrenzen, bijvoorbeeld de Biënnale in Venetië. Verder leest ze veel, houdt ze van een potje bridge en wandelt en fietst ze geregeld. Italië en Noorwegen zijn haar favoriete vakantielanden. 

Sinds haar pensionering heeft Toke met veel plezier zo’n vijftien reizen begeleid voor Senior Vakantie Plan. Veel in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Portugal. Voor een reis kijkt ze wat er, naast het vaste programma, nog facultatief aangeboden kan worden. Bijvoorbeeld iets van Staatsbosbeheer, een niet alledaags museum of een wandeling in een verrassend gebied. Voor Toke is een reis geslaagd als de deelnemer van de reis met de energie en de mogelijkheden die hij of zij heeft, het beste uit de reis kan halen. Ze vindt het prachtig om te zien wanneer er grenzen verlegd worden. Als iemand bijvoorbeeld denkt dat een wandeling te zwaar is, maar dat gaandeweg de wandeling blijkt dat het toch lukt. Of als mensen er ineens achter komen dat niets moet en alles mag. Even geen zin in een excursie? Dan ga je toch gewoon lekker een boekje lezen of een nabijgelegen dorp of stad bezoeken? Bovenal geniet Toke van de gezelligheid met elkaar in de altijd meer dan voortreffelijke hotels. Het naar elkaar toe zien groeien van een groep in vaak minder dan een week tijd is een proces dat haar nooit zal gaan vervelen. De mooiste herinnering tot nu toe bewaart ze aan een vakantie die ze begeleidde in Dwingeloo. Op een mooie zomerse dag en na een korte wandeling op de Dwingelderveld bereikten ze een schaapskooi. Hier werden ze hartelijk ontvangen met een drankje en wat lekkers om vervolgens al van een grote afstand de ruim 400 schapen te zien, al rennend, met herder en hond. Nog ruim een uur werden met de herder ervaringen uitgewisseld, waarna iedereen met een lach van oor tot oor terug naar het hotel keerde. Iedereen was het erover eens: dit was een onvergetelijke middag! 

Reisgids

Toke Hol

Om u volop te laten genieten van een onbezorgde tijd gaat er bij elke ouderenvakantie een deskundige Nederlandse reisbegeleider met verpleegkundige achtergrond mee.

Reizen

Gerelateerd reisaanbod

Reizen

Benieuwd naar andere reizen?

Bekijk ons volledige aanbod