Frits Poiesz

Reisgids

In 1955 zag Frits het levenslicht in Groningen. Met zijn vrouw, zijn jeugdliefde van de middelbare school, woont hij in Koog aan de Zaan. Hij is trotse vader van twee kinderen, trotse opa van twee kleinkinderen en het vertederde baasje van een lieve knuffelhond. Hij werkte als uitgever van medische boeken en is tegenwoordig actief als vrijwilliger in een lokaal buurthuis en als redactielid van een Zaans erfgoed-tijdschrift. 

Frits bracht zijn jeugd door in Groningen, maar verhuisde vijftien jaar later naar de Zaanstreek. Hij wist toen al wel dat reizen hem in het bloed zat. Destijds nog kleinschalig en dichtbij, zoals Drenthe en Schiermonnikoog, maar al snel werd dit uitgebreid met bestemmingen buiten de eigen landsgrenzen. Vele Europese landen bezocht hij, maar ook stempels van tropische eilanden in het Caribisch gebied, de VS en enkele Afrikaanse landen verschenen in zijn paspoort. 

Het begeleiden van reizen is Frits op het lijf geschreven. Zijn eerste reizen begeleidde hij reeds eind jaren zeventig naar Lourdes, als brancardier. Daarna kwam de ANWB in beeld en begeleidde hij autoreizen door de Baltische Staten en over de Balkan. Vervolgens kwam Senior Vakantie Plan in beeld en maakte hij zijn debuut in Egmond aan Zee, gevolgd door vele andere mooie plekken in ons land en ook in Oostenrijk, Italië en Luxemburg. Hij kijkt reikhalzend uit naar volgende reizen. Vooral om nieuwe en bekende gasten een mooie reis te bezorgen, met elkaar een gezellige tijd door te brengen en daarna met een tevreden gevoel en mooie herinneringen weer huiswaarts te keren. 

Het allerleukste aan het begeleiden van reizen vindt Frits het contact met de mensen. Door de jaren heen kwam hij in contact met honderden senioren met wie hij gesproken en gelachen heeft, probleempjes voor heeft opgelost en vooral veel levensverhalen heeft gedeeld. Dat was voor hem de grootste verrassing toen hij aan de het begeleiden van reizen begon: hoe graag de echte senioren (van 80+ en 90+) levensverhalen met je delen. Met de term ‘echte senioren’ bedoelt hij overigens dat hij zelf als 60+er nog maar net komt kijken in ‘seniorenland’ en dus eigenlijk gewoon een jonkie is. 

 

Reisgids

Frits Poiesz

Om u volop te laten genieten van een onbezorgde tijd gaat er bij elke ouderenvakantie een deskundige Nederlandse reisbegeleider met verpleegkundige achtergrond mee.

Reizen

Gerelateerd reisaanbod

Reizen

Benieuwd naar andere reizen?

Bekijk ons volledige aanbod