IJsland & Oost-Groenland en Noorderlicht

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek 's werelds grootste fjorden systeem
  • Wandel in het grootste en ruigste deel van het Noordelijk nationaal park
  • Spotten van wildlife zoals walvissen, muskusossen, poolhazen, vossen en mogelijk ook een ijsbeer
  • Maak een zodiac cruise langs gletsjergevels en grote ijsbergen
  • Bezoek een Inuït nederzetting

Deze expeditiecruise start en eindigt in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. U gaat hier aan boord van een ijsversterkt expeditieschip het M/S World Ocean Adventure. Het schip zet vervolgens koers in noordelijke richting naar de Westfjords in IJsland en vervolgens naar Oost- Groenland.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Reykjavik, IJsland

Uw avontuur begint met een overnachting in het moderne Reykjavik,'s werelds noordelijkste hoofdstad. Reykjavík heeft een schat aan culturele instellingen zoals musea, galerieën en de Hallgrímskirkja kerk. Ontspanningsmogelijkheden in de stad zijn de parken, tuinen en thermale baden. U bezoekt de stad op eigen gelegenheid. De overnachting en ontbijt zijn inclusief.

Dag 2: Vertrek uit Reykjavik

U wordt in de middag van dag 2 verwelkomd aan boord van het expeditie-schip M/S Ocean Adventure. Verken het schip en geniet van alle comfort aan boord. Het schip zet koers in noordelijke richting. Maak u klaar voor een mooi en spannend avontuur.

Dag 3: Vestfjords, IJsland

De Westfjorden onthullen een zeldzame schoonheid van dat deel van IJsland waar massatoerisme verdwijnt. Slechts 10% van de IJsland bezoekers bezoekt deze prachtige regio. Afhankelijk van wind en zeestroming kiezen we de beste plekken om deze adembenemende kust fjorden, met zijn gekartelde vogel kliffen en kleine vissersdorpjes met ook nog een traditionele manier van leven, te ontdekken

Dag 4: Op zee

Tijdens de oversteek naar Oost-Groenland vaart u door de Straat van Denemarken en speurt u vanaf het open dek naar walvissen, witsnuitdolfijnen en zeevogels. U passeert de Noordpoolcirkel. Wanneer het schip de oostkust van Groenland nadert in de buurt van Kap Brewster, komen de eerste ijsbergen in zicht. Onderweg verzorgen de goed opgeleide biologen/gidsen lezingen over de flora & fauna, geologie, geschiedenis van de Noordpoolexpedities en andere aan het poolgebied gerelateerde onderwerpen.

Dag 5 - 12: Ontdek Noordoost-Groenland

Onderstaand een greep uit de vele plekken die mogelijk zullen bezoeken op onze expeditiecruise.

Blomsterbugten en Renbugten
Blomsterbugten, de "baai van bloemen," is de thuisbasis van mooie paars en goud gekleurde rotsen die u of van afstand kunt bekijken of tijdens een mooie wandeling voor degenen die vandaag aan land gaan. Later zullen we landen op Renbugten, ook wel "Rendieren Baai" genoemd naar de eerste expeditie die hier landde. De expeditieleden kwamen toen oog in oog met een kudde van 12 rendieren. Maar ook de Poolhaas is hier te spotten.

Ella Oya (Ella |Eiland)
Ella Oya is een paradijs voor wandelaars. Het gebied wordt omringd door wateren met ijsschotsen, ruige kliffen en hemelsblauwe ijsbergen. Een kleine uitdaging is een klimmetje naar de top van het eiland vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de omgeving.

Ittoqqortoormiit en Hall Bredning
Itoqqortoormiit betekent "aan het begin van het geluid’’ en is, met slechts 400 inwoners, de meest noordelijke Gemeenschap van Oost-Groenland. De nederzetting biedt een mix van traditionele en moderne levensstijlen. Vandaag bezoeken we de lokale bevolking ‘’Inuïts’’. We krijgen informatie en ook waardering voor hun manier van leven. U kunt de lokale Inuït ondersteunen door een kleine aankoop te doen van een van hun unieke ambachten. Later zullen we verderop nabij Hall Bredning, onderdeel van de Scoresby Sund, enorme ijsbergen zien die groter zijn dan voetbalvelden en hoger dan flatgebouwen.

Als u het noorderlicht nog niet waargenomen heeft is er vandaag bij heldere hemel weer een goede kans om het dit spectaculaire natuurverschijnsel te zien.

Frederiksdal en Sydkap
We varen nu dieper de Scoresby Sund fjord binnen en bewonderen de enorme ijsbergen en bezoeken nabij Sydkap ook een oude nederzetting van Thule. Het landschap is hier onvergetelijk mooi en omgeven door hoge en steile berghellingen in een fjord waar honderden monumentale ijsbergen liggen. Dat alles geeft een schitterend en onvergetelijk beeld.

Noot: Expedities naar Noordpoolgebieden zijn sterk afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden. Bovengenoemde plaatsen/locaties zijn voorbeelden van enkele van de vele bijzondere plekjes die Kong Oscar Fjord en de Scoresby Sund u te bieden hebben en die we hopen te kunnen bezoeken. Wij spannen ons steeds in u een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden. Flexibiliteit is hierbij de sleutel tot een succesvolle expeditie!

Dag 13: Op zee

Vandaag varen we terug naar Reykjavik. Ook de zeevogels, o.a de Jan van Gent, vliegen mee met het schip. De gidsen informeren u voortdurend door middel van educatieve beeldpresentaties.

Dag 14: Vertrek vanuit Reykjavik

Vandaag heeft u uw vlucht naar Amsterdam Schiphol of u kiest ervoor wat extra tijd op IJsland te verblijven. IJsland is een zeer bijzonder eiland met veel bezienswaardigheden. Indien u een overnachting geboekt heeft biedt men u een transfer aan naar uw hotel in Reykjavik.

Tip: Uiteraard kunnen wij het verblijf op IJsland, voor of na de reis, ook voor u verzorgen.


Data & prijzen

Indicatieprijs bij vertrek vanuit Reykjavik IJsland op 20 september 2024, 14-daagse reis: 

  • 2-persoonshut vanaf € 12.900 p.p.

Andere hutten en verblijf op indeling op aanvraag mogelijk. 

Attentie: informeer ook naar last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

1 hotelovernachting in Reykjavik, alle maaltijden aan boord alsook excursies zijn tijdens de expeditiecruise inbegrepen.
Kajakken is optioneel.

Wist u dat

Groenland voor 80% bedekt is met een ijslaag?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl