Een ijskoude ervaring!

Hoogtepunten van deze reis

  • Bijzondere Huskytour
  • Onvergetelijke Arctic Experience
  • Avontuurlijke sneeuwscootertocht
  • Cultureel bezoek aan een rendierenboerderij
  • Fotografie tour Aurora Borealis
  • Maak kennis met de Sami cultuur

Wanneer u op zoek bent naar een ontspannen Lapland reis dan hoeft u niet verder te zoeken. Tijdens deze 5-daagse reis komt u helemaal tot rust. Maak u klaar voor onvergetelijke ervaringen en een verblijf in een van de meest bijzondere accommodaties in Zweeds Lapland.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Lulea - Arctic bath

U vliegt vanaf Amsterdam naar Lulea, Zweeds Lapland. Bij aankomst wordt u middels een privétransfer naar uw unieke accommodatie, Arctic Bath, gebracht. Deze accommodatie heeft een bijzondere vorm en de komende dagen staan in het teken van rust, avontuur en culinair genieten. Tevens kunt u vanaf hier het Noorderlicht aanschouwen en met een beetje geluk wordt u hier op de eerste avond al op getrakteerd. In de avond geniet u van een heerlijk diner waarna u daarna kunt ontspannen na een intensieve reisdag.

Dag 2: Arctic Bath

Vandaag staat er een onvergetelijke activiteit op het programma die nagenoeg iedereen een keer wil meemaken: Husky Sledding! Met een privé transfer vertrekt u in de ochtend vanuit uw accommodatie om kennis te maken met de enthousiaste husky’s! U krijgt een eigen slee waarmee u deze ochtend onder begeleiding van een ervaren gids de wildernis in trekt. Het enthousiasme van deze dieren maakt deze ervaring werkelijk onvergetelijk. De middag is vrij gepland en kunt u doorbrengen in de Spa.

Dag 3: Arctic Bath

Vandaag staat u een bijzondere, exclusieve dag te wachten. U maakt met de Sami cultuur en hun gebruiken over hoe de natuur helend werkt. Ontmoet twee bijzondere, gepassioneerde vrouwen die dicht bij de natuur leven en u uitnodigen in hun huis. Anne Kuhmunen haalt u op en begeleidt u naar het Sami kamp, waar de rendieren u al staan op te wachten. Maak van deze gelegenheid gebruik om alles te leren over deze cultuur en prachtige natuur waarin de Sami's leven. In Anna's lávvu (tenthuis) geniet u van een traditionele lunch die wordt bereid boven het haardvuur. Nadat u Anna heeft geholpen met het voeren van de rendieren kunt u bij het kampvuur luisteren naar Anna's verhalen en Joiks (traditionele manier van Sami-Zang). Daarna brengt Anna u naar het kleine stadje Jokkmokk (dit wordt ook wel de hoofdstad van Zweden genoemd) waar Eva u exclusief uitnodigt bij haar thuis. Het huis van Eva Gunnare is gevuld met wilde kruiden en bessen die haar passie en expertise zijn. Eva is de afgelopen 10 jaar diep in de wilde, groene voorraadkamer gedoken en heeft de voordelen van de natuur leren kennen. U leert deze middag onder andere over eetbare en gezonde arctische planten. Daarna neemt Eva u mee voor een korte wandeling door het bos, naar de beek die vlak langs haar huis loopt en heeft een mand met lekkere proeverijen mee. Na deze wandeling kunt u zich opwarmen bij het vuur in de keuken met zelfgemaakte kruidenthee en meerdere lekkernijen.

​​​​​​​Na deze bijzondere ontmoeting met Anna en Eva wordt u teruggebracht naar Arctic Bath zodat u op tijd bent voor het avondeten en daarna heerlijk tot rust kunt komen en de indrukken van de dag kan verwerken. Deze dag is perfect voor iedereen die is geïnteresseerd in de cultuur en natuur van het gebied maar ook in contact wenst te komen met de lokale bevolking om een stukje mee te krijgen over de Arctische levensstijl. In de avond staat er nog een fotografie tour voor u op het programma. Een professionele fotograaf leert u de vaardigheden die u nodig heeft om de magische ‘Aurora Borealis’ te fotograferen. Want wie wil en nu niet naar huis met eigen prachtige Aurora foto’s!

Dag 4: Arctic Bath

Tijd voor avontuur en snelheid! Een andere invulling dan de voorgaande dagen. Onder leiding van een ervaren gids gaat u met een sneeuwscooter op pad. Een zeer bijzondere omgeving gaat voor u open... u waant zich alleen op de wereld! Als u geluk heeft, komt u ook nog wildlife tegen. Na de tour gaat u genieten van een heerlijke lunch en kunt u de rest van de dag zelf invullen. Uiteraard staat het vrij om weer lekker te ontspannen in de Spa.

Dag 5: Arctic Bath - Lulea - Amsterdam

En dan is het vandaag helaas uw laatste dag en eindigt deze bijzondere ervaring. Met een privé transfer wordt u naar de luchthaven van Lulea gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vluchttijd is het mogelijk onderweg nog een stop te maken bij een rendierenboerderij.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er in het wild nog beren, wolven, lynxen, bevers, veelvraten en vossen voorkomen waardoor u opzoek kunt naar de Finse ‘big five’.

Rendieren - Sneeuw - Lapland
Noorderlicht - Lapland
Hondenslee - Lapland
Sneeuwscooter - Sunset - Lapland
Rendieren - Sneeuw - Lapland
Noorderlicht - Lapland
Hondenslee - Lapland
Sneeuwscooter - Sunset - Lapland

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl