Vietnam van Noord naar Zuid

Hoogtepunten van deze reis

  • Historisch Hanoi
  • Bezoek de Mekong Delta
  • Kleurrijke bergvolkeren Sapa
  • Natuurwonder Halong Bay
  • Charmant Hoi An
  • Ontspannen tropisch Phu Quoc

Maak kennis met het verleidelijke Vietnam. Het roerige verleden wat ons allemaal nog goed voor de geest staat, de prachtige natuurlijke rijkdommen en uiterst charmante stadjes maken van Vietnam een verrassende, veelzijdige reisbestemming. Deze uitgebreide reis neemt u mee van het noorden naar het zuiden.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Hanoi

Uw reis naar Vietnam gaat beginnen. U vliegt met Cathay Pacific, via Hong Kong, naar Hanoi. U komt de volgende dag aan op de luchthaven en vervolgens wordt u door uw gids en chauffeur naar uw hotel gebracht in het centrum van Hanoi. Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is en het aantal auto's en brommers is verdubbeld, zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden.

Dag 3: Hanoi

Verken samen met uw gids de hoogtepunten van Hanoi, waaronder de Literatuurtempel en het Ethnology Museum. Wandel door de smalle straatjes in de oude stad en rondom het charmante Hoan Kiem Lake om het lokale leven van dichtbij te aanschouwen. Meren, parken en pagodes maken Hanoi tot een charmante stad. Bij dag en dauw zijn er veel Vietnamezen aan het badmintonnen. Ook zult u veel Vietnamezen hun befaamde thai chi oefeningen bij de meren zien doen. Bekijk hoe traditionele instrumenten worden gemaakt en bewonder de lokale kunst in de smalle straatjes. Eindig de dag met een traditionele waterpoppenshow waar scenes worden nagespeeld uit de geschiedenis.

Dag 4: Hanoi - Lao Cai

Na een smaakvol ontbijt laat u de drukte van de stad achter u voor een onvergetelijke fietstocht door de omgeving van Hanoi. Volg de Duong-rivier en doorkruis pittoreske dorpjes waar u uw de traditionele huizen, oude pagodes, tempels en levendige markten kunt bewonderen. Geniet van de sfeer van het authentieke Vietnamese plattelandsleven, bezoek een lokale familie en verbreed uw kennis over hun dagelijks leven onder het genot van een kopje thee. In de middag keert u terug naar uw hotel waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft alvorens u naar het treinstation wordt gebracht waar u aan boord stapt van de nachttrein naar Lao Cai.  

Dag 5: Lao Cai - Sapa

In de vroege ochtend rolt de nachttrein het treinstation van Lao Cai binnen. Lao Cai ligt in Noord-Vietnam vlakbij de grens met China en is een regio met bosrijke berggebieden, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en schitterende rijstterrassen. Na aankomst ontbijt u in een plaatselijk restaurant om vervolgens een lokale markt te bezoeken. Op de markt worden verschillende producten verhandeld die niet te vinden zijn in andere delen van Vietnam. Maak vervolgens een korte wandeling naar een dorpje waar u kennis kunt maken met de cultuur en tradities van een bevolkingsgroep. Hierna reist u naar Sapa, midden in een bergachtig en bosrijke landschap met hoge steile rotsen en rivierdalen. 

Dag 6: Sapa

U bezoekt vandaag een prachtige vallei aan de zuidoostelijke kant van de Ham Rong berg en vlak bij Sapa. De nog onontdekte vallei wordt bewoond door de Hmong volkeren. Onderweg geniet u van het prachtige landschap voordat u aankomt in een klein dorpje dat op 1.572m hoog ligt en uitkijkt over de Muong Hoa vallei. Wandel door het charmante dorpje en volg het pad langs de prachtige vallei van Sa Seng naar de Sau Chua dorpen waar u traditionele Hmong woningen tegen komt. De houten en overdekte huizen worden omgeven door een rotswand waar varkens, kippen en  waterbuffels lopen en kinderen zich vermaken met hun eigen spelletjes en speelgoed. Vervolgens volgt u het pad naar het einde en wordt u teruggebracht naar Sapa.

Dag 7: Sapa - Hanoi

’s Ochtends laat u Sapa achter u en reist u naar Quy Ho. Onderweg geniet u van een schitterend uitzicht over het landschap van de Fansipan berg, Sin Chai vallei en de verbazingwekkende bloemen- en groenteboerderijen.  Hierna vervolgt u de reis naar Bang Khoang, de thuisbasis van de Black Hmong & Red Zao etnische volken die hun unieke manier van leven leiden en hun traditionele waarden goed behouden. De dorpen hier zijn welvarend dankzij de vele regen en de schaduw van het dichte regenwoud. Wandel door het afgelegen dorpje om een goed beeld te krijgen van het lokale leven. U reist verder naar de Ta Giang Phin vallei, bewoond door de Black Hmong die in verschillende dorpjes wonen die verspreid liggen langs een rustige rivier. Na de lunch wandelt u door het dorpje en bewondert u de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking. Aan het einde van de dag keert u per nachttrein terug naar Hanoi.

Dag 8: Hanoi - Halong Bay

Na aankomst in Hanoi kunt u zich in een hotel even opfrissen. Daarna reist u naar de haven van Halong Bay, waar u aan boord gaat van de boot waarmee u het prachtige landschap van de beroemde baai gaat verkennen. Halong Bay doet fabelachtig aan. In de Golf van Tunkin rijzen begroeide rotsen op uit het water, zodat u een adembenemend landschap met duizenden eilandjes kunt aanschouwen. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Het grillig gevormde karstgebergte kunt u het beste verkennen via een boottocht die zo mooi is, dat u dit nooit meer zult vergeten. Hier en daar kunt u aanmeren om de grotten ook van binnen te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Halong Bay op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Dag 9: Halong Bay - Hoi An

Benut alle tijd die u heeft om te genieten van de prachtige uitzichten op de ontelbare kalkstenen formaties in het water. Aan het einde van de ochtend gaat u van boord en wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Danang. Na aankomst wordt u naar uw hotel in Hoi An gebracht. Hoi An ligt op ongeveer vijf kilometer van de kust. Vroeger was het een bloeiende zeehaven van het Champa koninkrijk, waar oosterse en westerse culturen samen kwamen. Nu is het een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een voormalig vissersdorpje dat 's avonds prachtig verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen.  

Dag 10: Hoi An

In de ochtend bezoekt u een biologische boerderij op korte afstand van het oude centrum van de stad.  Deze verscholen boerderij werd opgericht door een voedingsdeskundige uit liefde voor eten en de lokale keuken. De 
Vietnamese keuken draait om de balans vinden tussen yin en yang; het zoete en het zoute, het koele en het warme, het verse en het gefermenteerde. Luister naar inspirerende verhalen van de voedingsdeskundige en ga samen vijf verschillende gerechten bereiden. De middag heeft u ter vrije besteding en kunt u een bezoek brengen aan het centrum. Het centrum met mooie houten koopmanshuizen is volledig gerestaureerd. Het is net een openluchtmuseum waar u teruggaat in de tijd. Naast de prachtige gebouwen, bruggetjes en tempels heeft Hoi An verschillende levendige markten en een levendige kade aan de rivier.  

Dag 11: Hoi An

Dag ter vrije besteding om te genieten aan het fijne strand van Hoi An. De fijne zandstranden met exotische palmen liggen op ongeveer vijf kilometer ten oosten van Hoi An. Hier kunt u genieten van het hemelse blauwgroene water, een fijn zandstrand en ontspannen ligstoelen. Terwijl u ontspannen aan het strand ligt, zijn de naaimachines van Hoi An volop in bedrijf. Hoi An wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamezen voor u klaar om allerlei lappen stoffen om te toveren tot op maat gemaakte kleding. De oude straatjes, bruggetjes, leuke restaurantjes, verschillende markten en het heerlijke strand maken Hoi An tot een sfeervol stadje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Dag 12: Hoi An - Ho Chi Minh

U wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Na aankomst maakt u een excursie naar de Cu Chi Tunnels, een immens netwerk van ondergrondse tunnels die de locatie waren van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag de dag zijn de tunnels een beroemde bezienswaardigheid. De meeste gangen zijn ingestort, maar een klein deel is bewaard gebleven en voor publiek toegankelijk. Laat in de middag keert u terug naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 13: Ho Chi Minh

Vandaag bezoekt u in een volle dag de dynamische stad Ho Chi Minh. U brengt een bezoek aan de Chinese wijk Cho Lon waar u ook de Thien Hau Pagode en het FITO, een museum gewijd aan traditionele geneeskunst, bezoekt. Ook gaat u naar de levendige Binh Tay markt. Na de lunch bezoekt u het War Remnants museum of het History museum (u heeft de keuze), het voormalig Presidentiële paleis wat nu de Reunification Hall heet en een aantal bezienswaardigheden uit het koloniale verleden zoals het oude postkantoor, het Continental Hotel, het Opera House en de City Hall. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 14: Ho Chi Minh - Can Tho

In de vroege ochtend reist u naar Cai Be, in het hart van de Mekong Delta. Dit vruchtbare gebied wordt ook wel de rijstmand van Vietnam genoemd en wanneer u arriveert weet u meteen waarom. Tussen de talloze waterwegen liggen de felgroene rijstvelden. U vaart door de kanalen en bezoekt een drijvende markt en een lokale rijstfabriek. Bij aankomst in Cai Be stapt u aan boord van de charmante Mekong Queen en geniet u van het rivierlandschap. U maakt een fietstocht langs de oevers van de Mekong rivier, bezoekt lokale en wandelt over een lokale markt.

Dag 15: Can Tho - Phu Quoc

Maak een vroege start om de drijvende markt van Cai Rang te bezoeken. Al vroeg is de markt in volle gang en is het een drukte van belang met Vietnamezen die vanuit hun bootjes groente en fruit verkopen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Can Tho gebracht. In de middag vliegt u naar het paradijselijke Phu Quoc. Phu Quoc is het grootste eiland van de Dao Phu Quoc archipel. Phu Quoc is vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheden, zoals de onderwaterwereld en witte stranden. Naast Hoi An is dit een van de betere strandbestemmingen in Vietnam.  

Dag 16 – 18: Phu Quoc

Sluit de reis in alle rust af aan het mooie strand van Phu Quoc. U verblijft in een stijlvol en comfortabel hotel direct aan het strand. Breng uw dagen door op het strand of maak een boottocht naar een van de duikplekken in de buurt van het eiland. Op het eiland zelf is niet zo veel te doen, wat het een ideale plek maakt voor rustzoekers.   

Dag 19 - 20: Phu Quoc - Ho Chi Minh - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Vietnam. U vliegt vanuit Phu Quoc terug naar Ho Chi Minh, waar u vervolgens met Cathay Pacific terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Hoa Lo gevangenis door de Amerikanen spottend ‘Hanoi Hilton’ werd genoemd en dat o.a. John McCain hier heeft vastgezeten?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl