Veelzijdig Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

  • Vaar over de wateren van Halong Bay
  • Heldergroene rijstvelden in Ninh Binh
  • Reis over de prachtige Hai Van Pass
  • Ontdek Ho Chi Minh-stad
  • Op de fiets door Hué
  • Bezoek de waterrijke Mekong Delta

Ontdek de hoogtepunten van Vietnam. Verken de hoofdstad van het noorden; Hanoi, vaar door het indrukwekkende landschap van Halong Bay, verblijf in de sfeervolle steden Hanoi en Hué en sluit uw reis af in bruisend Ho Chi Minh!


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Hanoi

Vandaag vliegt u, via Singapore, met Singapore Airlines naar Hanoi in het noorden van Vietnam. U komt de tweede dag aan in Hanoi en wordt opgewacht door uw gids die u naar uw hotel brengt in het centrum van de stad. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Meren, parken en pagodes maken Hanoi tot een charmante stad.

Dag 3: Hanoi

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids de indrukwekkende stad verkennen. U rijdt langs het historische Da Binh-plein waar de onafhankelijkheid van Vietnam in 1945 werd aangekondigd. Wandel door Lenin Garden en bezoek de straatjes waar kleine naaiateliers al generaties lang in familiehanden zijn. Bezoek de eeuwenoude Literatuurtempel waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Vietnam en bekijk oude handelsstraatnamen, die een afspiegeling zijn van de oude ambachten tijdens een wandeling door de oude wijk van Hanoi. Bezoek Hanoian voor een korte theepauze en geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Na de smakelijke lunch bezoekt u het indrukwekkende Etnology Museum en wandelt u rond het charmante Hoan Kiem meer. Aan het einde van de middag woont u een waterpoppenshow bij waarbij scènes uit het plattelandsleven worden nagespeeld.

Dag 4: Hanoi

Ninh Binh is een natuurlijke regio in het noorden van Vietnam. De plek wordt ook wel 'Halong on land' genoemd, vanwege de indrukwekkende karststeenformaties die de omgeving domineren. De rotsen liggen hier, in tegenstelling tot Halong Bay, vooral op land, tussen de rijstvelden. In de vroege ochtend reist u naar Ninh Binh. U fietst door rustige dorpjes en geniet van het rustieke landschap. In Dong Tam Hamlet steekt u de handen uit de mauwen en helpt u mee met lokale bevolking, zoals het vangen van krabben en meer. Na de lunch stapt u aan boord van een sampan voor een boottocht over de smalle kanalen met aan wederzijdse kanten heldergroene rijstvelden. U bewandelt een rotsachtig pad naar de Galaxy Cave waar u de grot binnenstapt en de spectaculaire stalactieten bewondert. Vervolgens brengt de sampan u terug naar het startpunt en vervolgens keert u terug naar Hanoi.

Dag 5: Hanoi - Halong Bay

U laat Hanoi achter u en reist naar Halong Bay. Halong Bay doet fabelachtig aan. In de Golf van Tunkin rijzen begroeide rotsen op uit het water, zodat u een adembenemend landschap met duizenden eilandjes kunt aanschouwen. Na aankomst stapt u aan boord van de cruise waar u de komende nacht verblijft. Gedurende de cruise heeft u een adembenemend uitzicht op het grillig gevormde karstgebergte. Hier en daar kunt u aanmeren om de grotten ook van binnen te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Halong Bay op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Aan het einde van de dag gaat de boot voor anker tussen de indrukwekkende kalksteenformaties en geniet u van een smaakvol diner aan boord.

Dag 6: Halong Bay – Hoi An

De zonnestralen kleuren het schitterende landschap van Halong Bay en u ontdekt met eigen ogen waarom Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam. De cruise vaart langzaam terug naar het vasteland. Geniet van het omringde landschap voordat u van boord stapt. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar Danang vliegt. Na aankomst wordt u per privétransfer naar Hoi An gebracht. Vroeger was het een bloeiende zeehaven van het Champa koninkrijk, waar oosterse en westerse culturen samen kwamen. Nu is het een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een voormalig vissersdorpje dat 's avonds prachtig verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen. Het centrum met mooie houten koopmanshuizen is volledig gerestaureerd. Het is net een openluchtmuseum waar u teruggaat in de tijd.

Dag 7: Hoi An

Geniet van uw ontbijt alvorens u een bezoek brengt aan de drukke vismarkt in Cua Dai. Struin over de lokale markt en vervolgens komt u bij een lokale familie meer te weten over vissaus. De vissaus is een essentieel en veelgebruikt ingrediënt in de Vietnamese keuken. Stap aan boord van een boottocht over de Thu Bon rivier naar het dorpje Duy Vinh. U komt langs een garnalen- en eenden boerderij om een glimp op te vangen van het leven in de landbouw op de rivier. Het dorpje Duy Vinh staat bekend om de traditionele handgewoven rieten matten. Bekijk het volledige proces van het weven van de rieten matten; van het snijden van riet tot aan de afwerkte mat volgens de traditionele methode. U krijgt ook de mogelijkheid om uw eigen rieten mat de maken. Na de lunch keert u terug naar Hoi An waar u de rest van de dag vrij kunt invullen.

Dag 8: Hoi An

Dag ter vrije besteding. Naast de prachtige gebouwen, bruggetjes en tempels heeft Hoi An verschillende levendige markten en een levendige kade aan de rivier. Het uitzicht vanaf de kade is schilderachtig. De fijne zandstranden met exotische palmen liggen op ongeveer vijf kilometer ten oosten van Hoi An. Hier kunt u genieten van het hemelse blauwgroene water, een fijn zandstrand en ontspannen ligstoelen. Alles is aanwezig om uw verblijf in Vietnam zo optimaal mogelijk te maken. Terwijl u ontspannen aan het strand ligt, zijn de naaimachines van Hoi An volop in bedrijf. Hoi An wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamezen voor u klaar om allerlei lappen stoffen om te toveren tot op maat gemaakte kleding.

Dag 9: Hoi An – Hue

Geniet in alle rust van uw vrije ochtend voordat u naar Hué reist, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Onderweg doorkruist u Danang waar u een bezoek brengt aan het Cham Museum en bezoekt u het fotogenieke vissersdorpje Lang Co. De indrukwekkende route Hai Van Pass leidt u naar Hué. Hué ligt aan de voet van het Truong Son Gebergte in het smalste gedeelte van Vietnam. Hué is een sfeervolle, middelgrote stad met een rijk verleden. De derde-eeuwse keizerstad staat vol met mooie paleizen en pagodes. Na aankomst in Hué heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Hué

In de ochtend bezoekt u de Keizerlijke Citadel waar de Nguyen Dynastie tussen 1802 en 1945 regeerde. Net zoals in Beijing is er een verboden stad, de 'forbidden purple city' genaamd. De tempels en keizerlijke verblijven zijn restanten van het vroegere hofleven. U maakt een fietstocht door de verboden stad en bezoekt het privémuseum Tran Dinh Son. De Thien Mu Pagode is een van de iconische monumenten van Hué waar u een rondleiding krijgt. Geniet van het uitzicht over de Parfumrivier voordat u naar een lokaal restaurant gaat voor de lunch. De Song Huong, de Parfum rivier of Rivier der Geuren, deelt de stad in tweeën. Vanmiddag verlaat u het centrum van de stad en reist u door het prachtige landschap van Hué. U bezoekt enkele graftombes van de Nguyen-keizers. Deze indrukwekkende graftombes vindt u zowel in Hué als in de omgeving.

Dag 11: Hué - Ho Chi Minh

U wordt naar de luchthaven van Hué gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. Na aankomst wordt u middels een privétransfer naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. In de middag ontmoet u uw lokale gids die u gedurende een halve dag meeneemt langs de hoogtepunten van Ho Chi Minh. Het vroegere Saigon ligt in het rijkere kosmopolitische zuiden en is zich aan het ontwikkelen tot een belangrijke metropool in Azië. Het is een bruisende handelsstad die voortdurend in beweging is. Het is bijzonder om de enorme bedrijvigheid te zien en te voelen. Overal schieten hoge gebouwen als paddenstoelen uit de grond.

Dag 12: Ho Chi Minh

U verlaat de drukke straten van Ho Chi Minh en reist naar Ben Tré in de Mekong Delta. De Mekongdelta is een zeer vruchtbaar gebied, waardoor er in dit vlakke, waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Waar het voornamelijk om draait in deze delta zijn de drukbevaren waterwegen. Meer dan honderden longtail boten en kleinere vervoersmiddelen zoals de sampans zorgen voor welvaart en transport in de Mekongdelta. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de handel plaatsvindt op het water. Op de drijvende markten verhandelen de mensen uit de omgeving hun gewassen. Aan het einde van de dag keert u terug naar Ho Chi Minh.

Dag 13–14: Ho Chi Minh – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis langs de hoogtepunten van Vietnam. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh gebracht. Vervolgens vliegt u, via Singapore, met Singapore Airlines terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, vervoer met gids en chauffeur, 2 daagse cruise Halong Bay, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Hoi An hét kleermakersparadijs van Vietnam is?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl