De onbekende schatten van Noord-Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

  • Het onbekende noorden van Vietnam
  • Adembenemend landschap
  • Wandel door schitterende valleien
  • Overnacht bij de lokale bevolking
  • Panoramisch Halong Bay
  • Ontspanning in Hoi An

Ontdek de schatten van Noord-Vietnam tijdens deze rondreis. Verken de stad Hanoi, ontmoet de bergvolkeren, overnacht bij de lokale bevolking en doorkruis onder meer Ba Be National Park, heldergroene landschappen, lokale dorpjes en schitterende uitkijkpunten. Verken Halong Bay met een cruise en sluit de reis af in levendig Hué en Hoi An.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Hanoi

U vliegt met Cathay Pacific, via Hong Kong, naar Hanoi waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst wordt u door uw privéchauffeur naar uw accommodatie gebracht in het centrum van Hanoi waar u de rest van de dag ter vrije invulling heeft. De charmante stad ligt aan de Song Hong rivier en is de hoofdstad van Noord-Vietnam. De toegangspoort tot het noorden van Vietnam is flink aan het groeien maar ondanks deze groei weet het altijd zijn charme te behouden. Wandel door deze indrukwekkende stad en ontdek waarom dit een geliefde stad is om te verblijven.

Dag 3: Hanoi

U begint uw dag met een wandeling over een lokale markt waar verse en exotische producten verkocht worden en u bezoekt een lokaal restaurantje. Proef het nationale gerecht van Vietnam, Pho soep, om een eerste voorproefje te krijgen van de Vietnamese keuken. Dwaal door de smalle straatjes en proef verschillende gerechten bij de lokale eetkraampjes. Ontdek de oude wijk van Hanoi onder het genot van een traditionele Vietnamese koffie. In de namiddag neemt uw gids u mee naar het Ho Chi Minh’s Mausoleum en zijn privé-residentie van 1954 tot 1969. In hetzelfde complex bevindt zich de One Pillar Pagode, gesticht door koning Ly Thai To in 1049, het gebouw is een belangrijk symbool geworden voor de inwoners van Hanoi. Hierna bezoekt u onder meer de Hoa Lo gevangenis, Tempel van de Literatuur en de eerste universiteit van Vietnam.

Dag 4: Hanoi – Thai Nguyen – Ba Be

Na een vroeg ontbijt reist u naar Thai Nguyen. Onderweg bezoekt u het Ethnology Museum om uw kennis te verbreden over de bergvolkeren in het bergachtige noorden van Vietnam. Reis vervolgens door het pittoreske landschap naar Cho Ra voor een lunch. Hierna reist u naar Ba Be waar u het Ba Be National Park en het glinsterende meer verkent met een boottocht. Ba Be National Park staat bekend om haar schitterende flora en fauna en het schitterende meer. U overnacht in het Ba Be Legend hotel.

Dag 5: Ba Be – Meo Vac

U reist vandaag in noordelijke richting naar het bergdorpje Tinh Tuc. Bij aankomst geniet u van een adembenemend uitzicht over het prachtige landschap van de Colia Pass. Maak een korte wandeling naar het dorp waar de Zao Tien minderheid woont en vervolg de wandeling naar Bao Lac. Na de lunch rijdt u langs de Gam rivier en door de bergen naar Ly Bon. Ontdek het afgelegen gebied tussen Cao Bang en Meo Vac in de Ha Giang provincie. Wandel door de fascinerende vallei Niem Son en ontdek de lokale cultuur van de Nung minderheden.

Dag 6: Meo Vac – Quan Ba

In de vroege ochtend bezoekt u een lokale markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Hierna reist u over de Ma Pi Leng Pass naar Dong Van. Geniet onderweg van het spectaculaire landschap en bezoek een bergdorpje waar de Hmong minderheid leeft tussen het indrukwekkende karst landschap. Reis vervolgens naar Dong Vang waar u een wandeling maakt door deze prachtige vallei en struint over de lokale markt. Na de lunch in Dong Van doorkruist u het prachtige landschap van de Rocky Plateau en reist u naar de Xa Phin vallei. Bezoek het historische paleis van de Vuong familie, die tot 1945 de opiumproductie en -handel controleerde. Reis verder door de indrukwekkende valleien en hoge bergen voordat u aankomt in de weelderige Yen Minh vallei.

Dag 7: Quan Ba – Hoang Su Phi

Na het ontbijt vertrekt u naar Hoang Su Phi. U passeert de prachtige Quan Ba Pass en komt aan bij de een dorpje van de Hmong. ’s Middags komt u aan in Ha Giang waar u geniet van de lunch. Hierna wandelt u door het Me dorpje dat gelegen is rondom een vallei voordat u naar het stadje Quang Vinh reist in het district Hoang Su Phi. In tegenstelling tot het rotsachtige land Meo Vac, Dong Van en Yen Minh, heeft het Hoang Su Phi district en het aangrenzende Xin Man district een heel ander landschap. Liggend op de top van het Chay River Massif, zijn deze twee districten bedekt met weelderige en groene bossen, theeboerderijen en bezitten de meest indrukwekkende terrasvormige rijstvelden in Vietnam. De weg slingert zich langs hoge bergwanden en brengt u naar uw accommodatie.

Dag 8: Hoang Su Phi

Vanuit het dorpje Pan Hou wandelt u naar Nam Hong. Hier bezoekt u de, met terras rijstvelden bekleedde, bergen. In deze adembenemende omgeving wonen de etnische volkeren Man Ta Pan en Yao. U geniet van een picknick lunch in een traditioneel Man Ta Pan huis en vervolgens wandelt u terug naar Pan Hou. Onderweg doorkruist u het bamboebos alvorens u aankomt bij uw startpunt van vandaag; Pan Hou. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 9: Hoang Su Phi – Hanoi

Na het ontbijt bezoekt u bij de Chinese grens een lokale markt. Hier leven de Red Zao, Nung en Tay bevolking. Hierna reist u via de bergen langs de Chinese grens naar een dorpje waar de Flower Hmong leven. Ervaar het lokale leven en geniet van het uitzicht van Chay River bergmassief. Vervolgens maakt u een twee uur durende wandeling door Lung Cai, dat prachtig omgeving is door hoge bergen en smalle, steile valleien. U bezoekt het Hoang A Tuong kasteel in Bac Ha voordat u van de lunch geniet. Na de lunch reist u, via Ban Pho, naar Lao Cai. In Lao Cia kunt u zich opfrissen in uw hotelkamer alvorens u per nachttrein naar Hanoi reist.

Dag 10: Hanoi

In de vroege ochtend rijdt de trein het perron binnen van het treinstation in Hanoi. Uw privéchauffeur staat bij aankomst op u te wachten om uw naar uw hotel te brengen waar u direct kunt inchecken. De rest van de dag kunt u vrij invullen. Kom tot rust van de afgelopen drukke dagen in het hotel of ga op eigen gelegenheid de stad verkennen. In het centrum zijn nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Wandel langs de meren, parken en pagodes die Hanoi tot een charmante stad maken.

Dag 11: Hanoi – Ninh Binh

Na het ontbijt laat u het drukke Hanoi achter u en reist u naar het rustigere platteland van Ninh Binh. U rijdt in ongeveer twee uur naar Hoa Lu waar u de ruïnes van de eerste hoofdstad van Vietnam verkent. Bekijk de oude graven en de ruïnes van de belangrijke citadel. U wandelt in circa een half uur over de heuvels naar een uitkijkpunt waar u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch gaat u aan boord van een sampan en maakt u een boottochtje over Trang An. Trang An wordt omringd door steile karstgebergte en tijdens de boottocht vaart u door de donkere grotten. Hierna wordt u naar uw accommodatie gebracht in Ninh Binh.

Dag 12: Ninh Binh

Vandaag gaat u wederom aan boord van een sampan en vaart u langs diverse rijstvelden en een gebied vanwaar enorme kalkstenen karstgebergte oprijzen vanuit de heldergroene rijstvelden. Vervolgens wandelt u aan het einde van de middag naar de top van de Mua Tempel. Aan het eind van de vele trappen wacht een prachtig uitzicht over het met karstgebergte bezaaide landschap. Geniet van het uitzicht alvorens u terugkeert naar uw accommodatie.

Dag 13: Ninh Binh – Halong Bay

U laat het heldergroene landschap achter u en reist naar Halong Bay. Het spectaculaire Halong Bay bestaat uit ongeveer 2000 karstgebergte die uit het kalme en smaragdgroene water rijzen. De beboste eilandjes, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan vanwege hun ongelooflijke natuurlijke schoonheid, zijn bezaaid met grotten en de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels. Een cruise door deze prachtige baai is een van de hoogtepunten van Vietnam. Aan het einde van de ochtend stapt u aan boord van de cruise waarmee u door het landschap vaart en de komende twee nachten verblijft. In de namiddag kunt u genieten van een van de aangeboden activiteiten of ontspannen op het zonnedek, waarbij u uitkijkt over het prachtige landschap.

Dag 14: Halong Bay

Uw dag begint heerlijk ontspannen. Na het ontbijt stapt u aan boord van een kleinere boot en vaart u door Halong Bay. Deze boottocht is de beste manier om de voornamelijk onbewoonde eilandjes te verkennen. U bezoekt vandaag onder meer grotten, drijvende vissersdorpjes en u geniet van de rustige zandstranden. De lunch wordt aan boord geserveerd en in de namiddag vaart u weer terug naar het schip waar u overnacht.

Dag 15: Halong Bay – Hanoi – Hué

In de ochtend wordt u wakker door de felle zonnestralen die op de vroege ochtendmist en het water schijnen. Geniet van het adembenemende landschap terwijl u terugvaart naar de haven en van boord gaat. Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan Thanh Chuong’s Palace, een huis van de schilder Thanh Cuong dat hij over de jaren heen met verzameld antiek heeft ingericht. U vliegt vanuit Hanoi naar Hué waar u bij aankomst per privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht.

Dag 16: Hué

U verkent vandaag samen met een gids de stad en haar prachtige omgeving. U geniet van een fietstocht door Hué en bezoekt onder meer de Thien Mu Pagode en het privémuseum Tran Sinh Son in de Verboden Stad. Geniet tijdens de lunch van het schitterende uitzicht over de Parfumrivier. ’s Middags laat u het centrum achter u en reist u door het prachtige landschap van Hué. Bezoek het graf van keizer Minh Mang en bewonder de opmerkelijke architectuur van de graftombe. Hierna bezoekt u het graf van Khai Dinh waar u tevens een rondleiding krijgt over het complex waar de mix van traditioneel Vietnamees design en Europese invloeden goed zichtbaar is.

Dag 17: Hué – Hoi An

Via de panoramische Hai Van Pass reist u naar Hoi An. Geniet van het schitterende uitzicht wanneer u over deze pass reist die ook wel wordt gezien als de grens tussen noord en zuid Vietnam. De top van de pass is altijd verstopt tussen de wolken. Onderweg stopt u bij het Non Nuoc strand en het Cham Museum waar u een bijzondere collectie sculpturen bewondert. In de middag komt u aan in Hoi An en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 18 - 19: Hoi An

U heeft twee dagen ter vrije besteding om helemaal tot rust te komen. Hoi An ligt op ongeveer vijf kilometer van de kust. Tegenwoordig is Hoi An een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een voormalig vissersdorpje dat 's avonds prachtig verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen. De fijne zandstranden met exotische palmen liggen op ongeveer vijf kilometer ten oosten van Hoi An. Hier kunt u genieten van het hemelse blauwgroene water, een fijn zandstrand en ontspannen ligstoelen. Alles is aanwezig om uw verblijf in Vietnam zo optimaal mogelijk te maken.

Dag 20 – 21: Hoi An – Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan uw rondreis langs de schatten van Noord-Vietnam. U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht vanwaar u, via Hong Kong, terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, vervoer met gids en chauffeur, 3 daagse cruise Halong Bay, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Vietnam zo groot en uitgestrekt is dat het land drie verschillende klimaten heeft?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl