Taiwan: de unieke parel van Azië

De hoogtepunten van deze reis

  • Fabuleuze natuur van Taiwan
  • Reis per auto met privé chauffeur
  • Bezoek de paradijselijke Penghu-archipel
  • Een unieke mix van traditie en moderniteit
  • Wandel de Shakadang Trail in Taroko
  • Maak kennis met de lokale cultuur

Taiwan is rijk aan historie, cultuur en prachtige natuur. Tijdens deze unieke rondreis met privéchauffeur maakt u kennis met de vele gezichten van het land en verkent u de metropool Taipei, de paradijselijke Penghu-eilanden, het schitterende Sun Moon Lake en ontdekt u de heldergroene natuur in Nantou County en Taroko National Park.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Taipei

U vliegt vandaag rechtstreeks, vanuit Amsterdam, met KLM naar Taipei in Taiwan. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Taipei wordt u ontvangen en middels een privétransfer naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije invulling om bij te komen van de lange vlucht of alvast een glimp op te vangen van de stad. Taipei is de bruisende hoofdstad van Taiwan waar altijd wel iets te beleven valt.

Dag 3: Taipei

Vandaag maakt u samen met een privégids kennis met het levendige Taipei. Bezoek de Chiang-Kai-Shek Memorial Hall en het National Palace Museum. Ga met de snelste lift ter wereld naar het observatieplatform op de 88e en 89e verdieping van de Taipei 101 waar een panoramisch uitzicht op u wacht. U bezoekt tevens het Yangminhsan National Park buiten de stad dat bekend staat om haar majestueuze bergtoppen en schitterende natuur. Sluit de dag af met een bezoek aan Qingtiangang Grassland, een uitgestrekt landschap in het hart van het Datun-gebergte.

Dag 4: Taipei en omgeving

Deze dag reist u naar het Yehlui Geopark, gelegen ten noordoosten van de stad Taipei. Dit is de thuisbasis van een aantal unieke geologische formaties waaronder de iconische ‘Queens Head’, de Fairy Shoe en Elephant Rock. In het park kunt u ook vele vogels spotten waaronder visarenden en kleine zilverreigers. Hierna reist u naar het oude dorpje Jiufen, waar historie en cultuur elkaar ontmoeten in de charmante straatjes. Ontdek ook het historische dorpje Pinxi wat bekend staat om haar wensballonnen. Als laatste struint u over de bekende Shifen Old Street en bezoekt u het historische treinstation.

Dag 5: Taipei – Penghu-archipel

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht van Taipei voor uw binnenlandse vlucht naar de Penghu-archipel, ook wel Pescadores genoemd. De archipel ligt vijftig kilometer voor de westkust van Taiwan en bestaat uit 64 eilanden. De drie hoofdeilanden zijn met elkaar verboden door een snelweg en drie bruggen. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw accommodatie gebracht in Magong, de hoofdstad van Penghu. Nadat u opgefrist bent gaat u samen met een privégids op pad om de stad Magong te verkennen. Bezoek onder meer de Mazu Tempel en de Magong Chenghuang Tempel. Struin over Zhongyan Old Street en bezoek de toegangspoort van Shungcheng.

Dag 6 - 7: Penghu-eilanden

Deze dagen gaat u samen met een privégids op pad om de archipel te ontdekken. Bezoek verschillende stranden zoals Shili Beach en Aimen Beach en aanbid de helderblauwe zee. U vindt hier tevens prachtige koraalriffen en steile rotskusten. Bewonder de schitterende natuur en het adembenemende landschap, bezoek historische tempels en rijdt over de langste brug van Taiwan van maar liefst 2,5 kilometer lang. Natuurlijk heeft u voldoende tijd om te genieten op de fijne zandstranden.

Dag 8: Penghu eilanden - Taipei – Sun Moon Lake

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Taipei. Eenmaal aangekomen in Taipei staat uw privéchauffeur met gids al op u te wachten met wie u de komende dagen het prachtige Taiwan gaat verkennen. U reist zuidwaarts richting het sprookjesachtige Sun Moon Lake. Dit prachtige meer dankt haar naam aan de vorm wat lijkt op een maan en een zon. Na een rit van circa drie uur arriveert u in het prachtige berglandschap en bezoekt u het dorpje Ita Thao waar u kennis maakt met de cultuur van de Thao-volksstam.

Dag 9: Sun Moon Lake

Vandaag brengt u de dag door in Sun Moon Lake, dat behoort tot een van de bekendste plaatsen in Taiwan. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringt door jadegroene bergen. Sun Moon Lake ligt meer dan 700 meter boven zeespiegel en is tevens het enige natuurlijke meer in Taiwan. U maakt vandaag een boottocht over het meer en vervolgens neemt u de kabelbaan naar de top van de berg voor een bezoek aan het Formosan Aboriginal Culture Village. Dit dorpje staat bekend om de inheemse bevolking die woonde in de bergen. Struin door het dorpje en zie hoe deze volksstam vroeger leefde.

Dag 10: Sun Moon Lake – Nantou County

U laat het prachtige Sun Moon Lake achter u en reist naar het inheems bergdorpje Ren’ai Township. Deze regio staat bekend om haar prachtige uitzicht en vele mogelijkheden tot activiteiten. Onderweg doorkruist u het bergachtige landschap en geniet u van panoramische vergezichten. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie kunt u genieten van de faciliteiten en een smaakvol diner.

Dag 11: Nantou County

Ontdek vandaag de adembenemende uitzichten en indrukwekkende omgeving van Ren’ai. U bevindt zich in het geografische hart van Taiwan. Rijk aan natuurrijke schoonheid en pittoreske hooglanden biedt de omgeving van Ren’ai u onvergetelijke vergezichten en avontuurlijke activiteiten. Nantou County is de enige regio in Taiwan dat niet aan zee gelegen is, en is tevens sterk afhankelijk van de landbouw.

Dag 12: Nantou County - Taroko Gorge Park

U laat de prachtige omgeving Ren’ai achter u en reist in circa vier uur naar het meest beroemde park van Taiwan: Taroko National Park. U doorkruist het nationaal park en bezoekt onder meer Wuling, het hoogste punt in Taroko, en bewondert het schitterende landschap bij Hehuanshan. Het park is een walhalla voor natuurliefhebbers. Hier vindt u vele wandelroutes om het natuurschoon te kunnen bewonderen. U overnacht de komende nachten midden in het park om de natuur op zijn puurst te ervaren.

Dag 13: Taroko National Park

Vandaag gaat u, onder begeleiding van een deskundige gids, het park verkennen. In 1986 werd Taroko National Park officieel erkent tot nationaal park. Het park is beroemd om zijn spectaculaire bergen en majestueuze ravijnen die zich uitstrekken langs de Liwu-rivier. De hoogtepunten van het park zijn de Swallow Grott, de Nine Turns en de Etrnal Spring Shrine. Een absolute ‘must’ is de Shakadang Trails waarbij u lang de rivierklif wandelt en een fabuleus uitzicht heeft over de vallei.

Dag 14: Taroko National Park – Taipei

U reist vandaag terug naar de bruisende stad Taipei. Net buiten het nationaal park bezoekt u de Winsui Cliff, een 21 kilometer lange klif langs de kust. Vervolgens reist u verder naar Yilan waar u optioneel whiskey kunt proeven de wereldberoemde Kavalan distilleerderij. Aan het einde van de middag arriveert u in Taipei waar u de avond ter vrije besteding heeft en kunt struinen over de avondmarkt voor smaakvolle lekkernijen.

Dag 15 – 16: Taipei – Amsterdam

De laatste dag in Taiwan is aangebroken. Aangezien uw vlucht in de late avond pas vertrekt kunt u deze dag nog diverse bezienswaardigheden bezoeken en uw laatste souvenirs inkopen. In de avond wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht. Rond middernacht vliegt u met KLM terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, rondreis per auto met gids en chauffeur, transfers van/naar de luchthaven, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Taiwan vroeger Ilha Formosa heette, dat 'schoon eiland' betekent?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl