Het mooiste van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

  • De beste accommodaties
  • Per lichtgewichtstoestel naar de koningssteden en tempels
  • Verblijf in een koloniaal plantagehuis
  • Jeeptour Yala National Park
  • Strand & ontspanning in Tangalle
  • Historisch Galle

Tijdens deze reis ziet u niet alleen de mooiste natuur en cultuur van Sri Lanka, u wordt ook compleet in de watten gelegd in de prachtige accommodaties waar u verblijft. De beste hotels en resorts met een ongekend serviceniveau zijn speciaal voor deze reis geselecteerd.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Colombo - Kotugoda

Vandaag gaat uw avontuur van start en vliegt u met Emirates naar Sri Lanka, u landt de volgende dag op de luchthaven van Colombo. U wordt ontvangen door uw gids en vervolgens door middel van een privétransfer naar uw hotel in het nabijgelegen Kotugoda gebracht. De rest van de dag kunt u ontspannen in de tropische tuin of bij het zwembad van uw boetiek hotel. 

Dag 3: Kotugoda - Anuradhapura

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en vliegt u vervolgens met een lichtgewichtstoestel in ca. 30 minuten naar Sigiriya. Door middel van een privétransfer wordt u vervolgens naar uw accommodatie gebracht, met een prachtige ligging tussen de rijstvelden. De rest van de dag kunt u ontspannen in uw privévilla met eigen plunge pool. In de omgeving van het verblijf kunt u onder andere uitstekend wandelen, ook onder begeleiding van een gids, kajakken, fietstochten maken richting klein dorpjes en paardrijden. Met haar ligging in de culturele driehoek van Sri Lanka bevinden historische bezienswaardigheden zich in de buurt van het resort.

Dag 4: Anuradhapura

Na het ontbijt gaat u onder begeleiding van uw gids op weg naar de oude stad Anuradhapura. Anuradhapura is de grootste en oudste stad van Sri Lanka en dateert uit de zesde eeuw voor Christus. Vooral interessant zijn de glanzende witte dagoba's, grote koepelvormige structuren van soms wel 60 meter hoog waarin boeddhistische relikwieën worden bewaard. U verkent de oude koningsstad per fiets. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Dag 5: Anuradhapura

In de ochtend of middag (net waar uw voorkeur naar uit gaat) brengt u een bezoek aan Sigiriya Rock. Deze circa 200 meter hoge rots steekt boven de omliggende jungle uit. Om bij de rots te komen wandelt u door de 'watertuinen'. Dit is een netwerk van ondergrondse waterwegen en grachten met fonteinen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6: Anuradhapura - Dambulla - Kandy

Na het ontbijt reist u naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde rotstempels in Dambulla. Deze rotstempels werden in de 1e eeuw voor Christus gebouwd door koning Valagambahu. De totaal vijf grotten liggen op een enorme granieten rots die 160 meter hoog is en na het beklimmen van een groot aantal treden arriveert u bij de eerste twee grotten met mooie fresco’s en Boeddhabeelden. Daarna wordt u naar uw accommodatie net buiten Kandy gebracht, waar u verblijft in een prachtig herenhuis.

Dag 7: Kandy

Vandaag staat er een stadstour door Kandy op de planning en ontdek alle hoogtepunten van de stad. U brengt o.a. een bezoek aan de botanische tuinen en vervolgens de heilige Temple of the Tooth. De beroemde Dalada Maligawa of Tempel van de Tand is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor Boeddhisten van over de hele wereld. Boeddhisten brengen dagelijks offers bij de tempel die de tand van Boeddha herbergt. 

Dag 8: Kandy - Dambulla - Hatton

Stap in de auto voor een rit door het mooie landschap en eindig in Hatton. De accommodatie waar u verblijft is van grote klasse. Het bestaat uit vier koloniale plantagehuizen die verspreid liggen in de groene omgeving. U kunt hier prachtige wandelingen maken of een mountainbike huren en het landschap bestaande uit theevelden, meren en bossen ontdekken. Optioneel kunt u ervoor kiezen om vandaag een treinrit te maken richting Hatton, een bijzonder bezienswaardige rit door de groene hooglanden van Sri Lanka. Het spoort baant zich een weg door dennenbossen, steeds hoger de heuvels in.

Dag 9: Hatton

U brengt vandaag een bezoek aan de Nine Arch Bridge. De 24 meter hoge brug met negen bogen is prachtig gelegen tussen de groene landschappen en een van de beste spoorweg constructies uit het Britse tijdperk. Gedurende uw verblijf bij Ceylon Tea Trails wordt u compleet in de watten gelegd. U verblijft hier op all-inclusive basis waardoor u onder meer geniet van driegangen lunches, afternoon tea met scones, viergangen diners, uitstekende wijnen en likeuren en pre-dinner cocktails. Ook kunt u wanneer u wilt deelnemen aan de interessante rondleiding door de theeplantage en de fabriek.

Dag 10: Hatton - Yala National Park

Op naar Yala National Park waar u in de middag uw eerste jeeptocht maakt. Yala is beroemd om de goede kansen om het luipaard te zien. Ook leven hier onder meer olifanten, lippenberen, krokodillen en kunt u bijzondere vogels zien zoals de neushoornvogel. U verblijft op all-inclusive basis bij Chena Huts, aan de rand van het befaamde Yala National Park, de tropische jungle en een meer waar ibissen, ooievaars en zelfs flamingo's leven. De luxueuze vrijstaande privé hutten beschikken over een prachtig uitzicht op de omliggende wildernis en de golvende zee.

Dag 11: Yala National Park

Vroeg op voor uw volgende jeeptocht door het park. U neemt een ontbijtpakketje mee die u in de jeep kunt opeten. Een groot deel van de ochtend rijdt u door de natuur op zoek naar wild en mooie plekjes. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u bijvoorbeeld op uw gemak doorbrengen bij het zwembad. Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om in de middag opnieuw een game drive te maken door Yala National Park.

Dag 12: Yala National Park - Tangalle

Na deze leuke wild-ervaring in Yala National Park wordt u vandaag naar de kustplaats Tangalle gebracht. Hier overnacht u de komende dagen in een luxe resort waar het u aan niets zal ontbreken.

Dag 13 - 14: Tangalle

Uw resort ligt aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Tussen de palmbomen staan de comfortabele strandbedjes naar de blauwe oceaan gericht. Geniet van luxe, comfort en totale ontspanning. In de omgeving van het resort leggen reuzenschildpadden hun eieren en kunt u zelf genieten van de zee tijdens het surfen of duiken. 's Avonds geniet u van een romantisch diner tussen de palmbomen met vers gevangen vis van de dag.

Dag 15: Tangalle - Galle

Helaas levert u vandaag de sleutel in van uw kleine paradijsje op aarde. U reist naar de koloniale en bezienswaardige stad Galle. Wandel langs de oude koopmanshuizen en het Hollandse fort, een herinnering aan de VOC tijd. Na de stadstour wordt u naar uw hotel in het historische hart van Galle gebracht, het Amangalla Resort. Het gebouw uit 1684 is omgeven door tweehonderd jaar oude tuinen en ligt op een steenworp afstand van het Nederlandse fort en de haven. Geniet u van een diner bij kaarslicht in de tuin of van een drankje met uitzicht over terracotta daken van het fort.

Dag 16 - 17: Galle - Colombo - Amsterdam

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Colombo gebracht. ’s Avonds vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag landt. Een heerlijke reis zit er helaas weer op!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De muren van het eeuwenoude fort van Galle zijn zo sterk dat ze zelfs de golven van de tsunami wisten te weerstaan?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl