Natuur en cultuur van Tibet & Nepal

Hoogtepunten van deze reis

  • Bijzondere Boeddhistische tempels
  • Indrukwekkend Potala paleis
  • Debatterende monniken
  • Uitzichten op Himalaya
  • Trekking naar Everest Base Camp
  • Rijstterrassen Bhaktapur

Beleef de hoogtepunten van Tibet en Nepal gedurende deze 18-daagse reis. U ziet bijzondere boeddhistische kloosters en geniet van de mooiste uitzichten op de Himalaya. De top van de machtige Mount Everest staart u aan in het Everest Base Camp. Dit is een reis om nooit te vergeten!


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Kathmandu

U vliegt met Emirates vanaf Amsterdam via Dubai naar het mooie Kathmandu, waar u de volgende dag aankomt. U wordt warm ontvangen en naar uw hotel gebracht.

Dag 3: Kathmandu

Verken de hoofdstad van Nepal met een gids. Per transfer rijdt u naar de prachtige en parelwitte Swyambhunath pagode en later door naar Chhetrapati. Vanuit daar loopt u een klein stukje verder naar het bekende Durbar Square. Hier vindt u oude tempels en heilige monumenten omringd door een bruisende lokale markt. Neem hier de tijd om rond te lopen en het plein te verkennen. Uw gids brengt u na het bezoek aan Durbar Square naar de Pashupatinath tempel waarna u door het Sleshmantak bos naar Guheshwori loopt. Hier maakt u een korte stop en kunt u het dorp en de lokale bevolking leren kennen. Het laatste bezoek van deze dag is aan de Bauddhanth pagode en de Bauddha omgeving.

Dag 4: Kathmandu - Tsetang

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u per transfer naar de luchthaven van Kathmandu gebracht. Vanaf Kathmandu vliegt u naar Lhasa in Tibet. Op de luchthaven wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger die u naar Tsetang brengt, een bergstad op 3500 meter hoogte. Doe rustig aan om te acclimatiseren op deze hoogte. U kunt het resterende dagdeel vrij invullen.

Dag 5: Tsetang - Lhasa

Een mooie rit brengt u bij het afgelegen Yumbulakhang paleis. Na het bezoek steekt u de Yarlung Tsangpo rivier over per ferry en vaart u naar het Samye klooster. Dit was het eerste boeddhistische klooster in Tibet. Later op de dag rijdt u terug naar naar uw hotel in Lhasa. De avond is vrij in te plannen. Loop bijvoorbeeld eens de stad in of ga een hapje eten tussen de lokale bevolking.

Dag 6: Lhasa

In de ochtend brengt u per transfer een bezoek aan het indrukwekkende Potala Paleis. Dit winterpaleis paleis is het gezicht van Lhasa en werd vroeger bewoond door de Dalai Lama. Het rode deel van het paleis, ookwel "het spirituele hart", staat vol met prachtige kapellen in een bijzondere bouwstijl. In de kapellen van de vijfde Dalai Lama vindt u grote grafstoepa's bekleed met goud en edelstenen. Hierna brengt u een bezoek aan de kleurrijke Jokhang tempel en wandelt u over een sfeervolle markt.

Dag 7: Lhasa

Een dag om te genieten van de schoonheid van oude Boeddhistische kloosters in de mooie omgeving van Lhasa. U gaat onder meer naar het Pabonka klooster en het Sera klooster. Het Sera klooster is een universiteitsklooster en als bezoeker kunt u hier getuige zijn van debatten tussen de monniken in opleiding. In de avond kunt u op eigen invullen een hapje gaat eten in het centrum of een andere activiteit ondernemen.

Dag 8: Lhasa

Een mooie maar enigszins intensieve wandeling leidt naar het Drepung klooster, ook een universiteitsklooster. Wandel rond in het historierijke klooster met zijn vriendelijke monniken. Vervolgens bezoekt u het heilige, prachtig blauwe Nam Tso meer dat de bijnaam ‘Hemels Meer’ draagt. Het meer ligt op grote hoogte in het berglandschap, wat het een flinke maar bezienswaardige rit maakt.

Dag 9: Lhasa - Shigatse

U rijdt naar Shigatse. De uitzichten op het Tibetaanse landschap met grazende yaks op de vlaktes en de besneeuwde toppen van de Himalaya zijn prachtig. U stopt onderweg bij het heilige Yamdrok meer en brengt in Gyantse een bezoek aan het Palkhor klooster met de prachtige Kumbum stoepa.

Dag 10: Shigatse - Shegar

In Shigatse bezoekt u het Tashilumpo klooster. Dit is de zetel van de Panchen Lama, die alleen de Dalai Lama in volgorde van belangrijkheid voor zich heeft. De reis gaat verder over bergpassen en door valleien, kleine kloosters en nomadententen passerend. Onderweg stopt u bij het Sakya klooster, dat er met zijn Mongoolse architectuur anders uitziet dan de kloosters in de omgeving van Lhasa. In de enorme bibliotheek zijn in 2003 duizenden Boeddhistische gebedsschriften gevonden. Wat later op de middag brengt u een bezoek aan het eeuwenoude Dzong, een architectuurstijl van oude forten.

Dag 11: Shegar - Rongbuk

In Shigatse bezoekt u het Tashilumpo klooster. Dit is de zetel van de Panchen Lama, die alleen de Dalai Lama in volgorde van belangrijkheid voor zich heeft. De reis gaat verder over bergpassen en door valleien, kleine kloosters en nomadententen passerend. Onderweg stopt u bij het Sakya klooster, dat er met zijn Mongoolse architectuur anders uitziet dan de kloosters in de omgeving van Lhasa. In de enorme bibliotheek zijn in 2003 duizenden Boeddhistische gebedsschriften gevonden. Wat later op de middag brengt u een bezoek aan het eeuwenoude Dzong, een architectuurstijl van oude forten.

Dag 12: Rongbuk - Zhangmu

Na de bijzondere ervaring van gisteren, stapt u vandaag weer in de auto. De mooie reis eindigt bij de grens met Nepal, in Jilong. Hier kunt u het kleinschalige dorp op uw gemak ontdekken en het resterende dagdeel vrij invullen.

Dag 13: Jilong - Kerung - Bhaktapur

U steekt vandaag de grens over terug naar Nepal. Voordat u de grens over kunt moet u hier door de douane, voor dit proces staat er een van onze lokale vertegenwoordigers voor u klaar om de stappen te begeleiden. Eenmaal de grens over wordt u opgevangen door uw gids voor Nepal en rijdt u door naar Kathmandu. Onderweg stopt u in Trishuli voor een heerlijke lunch.

Dag 14: Bhaktapur - Balthali

Na een goed ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan het Bhaktapur Durbar Square. Op dit plein bezichtigd u de mooiste architectuur en kunst van de Newah bevolking. Hierna brengt u een bezoek aan de Changunarayan tempel. Later op de dag rijdt u door naar Balthali. Dit plaatsje heeft een mooie ligging in de vallei, omringd door rijstvelden.

Dag 15: Balthali

Wij raden u aan deze ochtend vroeg op te staan gezien de zonsopkomst hier adembenemend is. Neem na de zonsopgang een uitgebreid ontbijt in het resort en verken daarna de kleine, slaperige dorpjes die verderop in deze mooie, natuurrijke omgeving liggen.

Dag 16: Balthali - Panauti - Kathmandu

U rijdt vandaag door naar het dorp Panauti waar u de ochtend kunt doorbrengen. Bezoek de lokale markten en verken de omgeving. Na het bezoek aan Panauti rijdt u door naar Patan Durbar Square, hier bezichtigd u de bekende Gouden Tempel en het archeologische museum. U wordt naar uw hotel gebracht en vanuit daar kunt u de avond vrij invullen.

Dag 17: Bhaktapur - Kathmandu - Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u de ochtend nog vrij besteden. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam

Met een intensieve reis vol nieuwe ervaringen in de rug, komt u vandaag aan in Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De oudste man die de Mount Everest beklom was maar liefst 80 jaar oud.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl