ACCOMMODATIES IN Iran

Saraye Ameriha Boutique Hotel

Het Saraye Ameriha Boutique Hotel is gelegen in één van de meest indrukwekkende, gerestaureerde herenhuizen van Kashan. Gasten dineren onder een fonkelende koepel van spiegels, nippen thee bij het geluid van spattende fonteinen en worden wakker met het dansende ochtendlicht dat op de linnen schijnt. In 1999, in een poging om een ​​deel van de lokale cultuur van Kashan te herstellen, werd Ameriha House toevertrouwd aan een ervaren team om het te restaureren.  Grote zorg en aandacht werd besteed aan het herstel van dit onschatbare huis op basis van de oorspronkelijke lay-out. Het  restauratieproject werd voltooid in 2014. Nu, met vijftien kamers, twee restaurants, een koffiewinkel en een galerij, biedt het Saraye Ameriha Boutique Hotel u een heerlijk verblijf in Kashan. Het 18e-eeuwse complex werd oorspronkelijk gebouwd door Ebrahim Khalil Ameri, de gouverneur van Kashan en een van de rijkste mannen van het land. Zijn verhaal is interessant. Ameri verdiende zijn geld met het leveren van wapens aan de sjah en het bieden van veiligheid langs de handelsroute tussen Teheran en Kerman. Toen het voltooid was, was zijn huis het grootste huis in Perzië en omvatte het vier herenhuizen voor verschillende familieleden. Ze zijn met elkaar verbonden door zeven binnenplaatsen. Hoogtepunten van het complex zijn onder andere het prachtige restaurant en twee hamams.

Nasir Al Mulk Shiraz Iran
ET-logo

Het land van duizend en één nacht, Iran

Heeft u meer tijd dan hebben we naast de 13-daagse Iran reis ook deze 21-daagse reis met een uitbreiding naar het noorden van dit prachtige land. Naast de verschillende woestijnsteden en de historische architectuur bezoekt u ook de kust langs de Kaspische Zee. U komt zelfs langs rijstvelden en theeplantages. Iran is een veelzijdig land met een zeer gastvrije bevolking. Iran mog..

Nu vanaf € 3.995 p.p

ET-logo

Iran, het oude Perzië

Iran is een bijzondere bestemming, een authentiek oosters sprookje. Tijdens deze 16-daagse reis stapt u terug in een tijd ver voor Christus en treedt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers en handelaren die via de Zijderoute naar China trokken...

Nu vanaf € 2.345 p.p