Safari door India

Hoogtepunten van deze reis

  • Uniek kijkje in beschermde tijgerreservaten
  • Verblijf in kleinschalige safarikampen in beheer van bij natuurbehoud betrokken eigenaren
  • Grote kans om veel bijzondere diersoorten te spotten
  • Bezoek drie verschillende natuurgebieden
  • Comfortabele binnenlandse vluchten om lange afstanden te overbruggen
  • Ontdek de miljoenenstad Delhi

India is een unieke en hoogwaardige safaribestemming. In 13 dagen leert u een bijzonder afwisselende natuurpracht en soortenrijkdom kennen. Voor de best denkbare natuurbeleving is de juiste keuze van wildparken van groot belang. Zorgvuldig selecteren wij de beste voor u. Treed op verantwoorde wijze binnen in het domein van de tijger, beleef uw privésafari met een topnaturalist en fotografeer uw lievelingsdier onder de meest gunstige omstandigheden.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Delhi

U wordt opgehaald bij de luchthaven van Delhi en naar uw hotel gebracht. De eerste indruk van de hoofdstad zal twee gezichten tonen, een oude en een moderne kant. Het is een van de grootste en snelst groeiende steden ter wereld met maar liefst 29 miljoen inwoners. Verschillende oude ruïnes zijn stille getuigen van de lange geschiedenis. Met zijn ondoorgrondelijke straten, elegante moskeeën, forten, monumenten en bazaars - waar een verscheidenheid aan goederen wordt aangeboden - geeft Old Delhi historisch tegenwicht aan het kosmopolitische New Delhi met haar multi-etnische bevolking.  

Dag 2: Delhi

Na het ontbijt wordt u ondergedompeld in de kleurrijke, levendige en chaotische sfeer van Old Delhi. In deze 17e-eeuwse keizerlijke hoofdstad van het Mogol-rijk passeren vele bouwwerken de revue, evenals overvloedige markten met geurige specerijen en oogverblindende sieraden. Met een mix aan wandelingen en riksja-ritten ontdekt u de wirwar aan smalle steegjes. In de middag bezoekt u New Delhi. Dit stadsdeel werd in 1911 gesticht door de keizerlijke Britse regering en laat het Parliament House en de President's Residence zien om te eindigen met een rit door de diplomatieke enclave.  

Dag 3: Delhi – Kanha National Park

Na de vele prikkels van Delhi is het tijd om de rust van het oerwoud op te zoeken. U vliegt hiervoor naar Raipur, vanwaar het nog zo’n vier uur rijden is naar Kanha Nationaal Park. Dit domein is destijds opgericht om twee bedreigde diersoorten te beschermen, de tijger en het barasingha-hert. De aanpak bleek succesvol, want tegenwoordig herbergen de bamboebossen, graslanden en ravijnen van Kanha een aanzienlijke populatie van deze zeldzame soorten, evenals vele andere wilde dieren. Een wandeling naar de Banjar-rivier benadrukt de soortenrijkdom nog eens. Dit is de regio waar Kipling zijn inspiratie vandaan haalde om het wereldberoemde Jungleboek te schrijven. ‘s Avonds krijgt u van de natuuronderzoekers van de Kanha Jungle Lodge meer inzicht in het gebied en beantwoorden zij graag uw vragen. De lodge waar u verblijft is van een familie wiens betrokkenheid met het beschermen van de tijgers drie generaties teruggaat.  

Dag 4 – 5: Kanha National Park

Steeds een vroeg begin van de dag, want u gaat bij het eerste ochtendlicht met een 4WD-jeep op safari door het nationale park, waar u naast tijgers ook luipaarden en wilde honden kunt tegenkomen. Kailash Sankhala was de oprichter en directeur van het project waarbij het tijgerreservaat tot stand kwam. Discovery Channel heeft mede over hem de documentaire Tigerland gemaakt, die in première ging op het Sundance Film Festival. Zijn kleinkinderen runnen en beheren onder meer de Kanha Jungle Lodge, evenals het Jamtara Wilderness Camp waar u morgen heen gaat.  

Dag 6: Kanha – Pench Tijgerreservaat

In de ochtend vertrekt u naar het Pench tijgerreservaat. Het maakt net als Kanha N.P. deel uit van een grote regio van zeven tijgerreservaten en vijf corridors dat zich over drie staten uitstrekt. Het is een waar bolwerk op het gebied van natuurbescherming. Er is uitgebreid onderzoek gedaan en kwam mede tot stand met overheidssteun. Het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het Pench tijgerreservaat is een van de best bewaarde geheimen onder natuurliefhebbers. Het wordt gedomineerd door een vrij open bladerdak van gemengd bos met weidse, golvende grasvelden. Het biedt thuis aan een grote diversiteit aan wilde dieren zoals luipaard, tijger, oerwoudkat, dole (wilde hond), luiaardbeer, everzwijn, mangoest, gaur (rund) en de hoogste dichtheid aan herbivoren. Bij aankomst checkt u in in het Jamtara Wilderness Camp.  

Dag 7 – 8: Pench Tijgerreservaat

Deze dagen staan geheel in het teken van safari’s met 4WD-jeeps. Mede dankzij de lokale gidsen en natuuronderzoekers staan deze ontdekkingstochten garant voor een bijzondere en verrijkende ervaring.  

Dag 9: Pench – Satpura National Park

In de ochtend vertrekt u naar een nieuw te ontdekken gebied; Satpura National Park. Het 524 vierkante kilometer grote park is het kerngebied van het Panchmarchi Biosphere Reserve, dat het natuurreservaat Bori in het zuidwesten en het natuurreservaat Panchmarhi in het noordoosten omvat. In een wisselend landschap met hoge zandstenen bergen, smalle kloven, ravijnen, watervallen, beekjes en dichte bossen gaat u de komende twee dagen op avontuur.  

Dag 10 – 11: Satpura National Park

U heeft ruim keuze uit gamedrives, bootsafari’s en wandelsafari’s. Een jeepsafari is de beste manier om grote gebieden te verkennen op zoek naar wilde dieren. Per boot kunt u de gebieden langs de rivier afstruinen in een kano of motorboot. Op deze manier is de kans op het spotten van watervogels en zelfs krokodillen groot. Te voet het woud betreden is ook een interessante ervaring, zeker in gezelschap van een zeer bekwame natuuronderzoeker die u wijst op de minder opvallende fauna zoals gekko's, vlinders, kikkers en vogels. Aanvullend kunt u een dorpswandeling maken.   

Dag 12: Satpura National Park – Delhi

Na een afsluitende ochtendsafari, gaat u naar de luchthaven van Bhopal om vervolgens weer in Delhi te landen, de stad waar het allemaal begon.  

Dag 13: Delhi – Amsterdam

Op weg naar huis lijkt het misschien allemaal een droom te zijn geweest, maar met de gemaakte foto’s kunt u uw eigen ‘jungleboek’ maken en zo nog vaak terugdenken aan India.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Hoewel de leeuw als ‘koning’ wordt aangeduid, is de Bengaalse tijger de grootste katachtige ter wereld. Een volwassen leeuw weegt zo’n 250 kilogram, terwijl een volwassen tijger wel 300 kilogram aantikt op de weegschaal.  

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl