Rondreis Zuid-India

Hoogtepunten van deze reis

  • Vaar én overnacht op een Kettuvallam (traditionele privéwoonboot)
  • Ga op zoek naar de Aziatische olifant, luipaarden en ander wildlife
  • Overnacht in een zeer comfortabele boomvilla op een privéplantage
  • Duik in het koloniale verleden in Kochi
  • Maak natuurwandelingen en neem deel aan een kruidentour
  • Ontspan aan een rustgevend, wuivend palmenstrand

Zuid-India is een feest voor iedereen die van lekker eten houdt. De specerijen die in uw maaltijd worden gebruikt, zijn die ochtend vers geplukt. De ingrediënten van deze reis hebben echter nog veel meer in petto. Dompel uzelf onder in de rijke cultuur van Hyderabad en Mysore, spot Aziatische olifanten en luipaarden in Nagarhole National Park en ontspan in een luxe boomvilla op een koffieplantage.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Hyderabad

U landt op de internationale luchthaven van Hyderabad, de hoofdstad van de jongste staat van India; Telangana. In het verleden heeft de stad de rol vervuld van hoofdstad voor diverse dynastieën. Gedurende verschillende eeuwen is het een plaats geworden die een betoverende mix van culturen en tradities belichaamt. Dat ziet u weerspiegeld in de architectuur, proeft u in de keuken van de streek en voelt u in het hart van de stad. De straten weergalmen verhalen over Perzische koningen die verliefd worden op hindoedansers en soefi-heiligen die hun boodschap van universele broederschap verspreiden, maar ook van de Britse inwoner die alles riskeert om te trouwen met een Moslim edelvrouw. U overnacht in het Falaknuma Paleis, ooit de residentie van de Nizam (heerser) van Hyderabad, destijds de rijkste persoon op aarde. 

Dag 3: Hyderabad

India staat bekend om zijn vroegere Islamitische en Hindoeïstische koninkrijken, de grootste en meest belangrijke van allemaal was Hyderabad. Weinigen kennen de échte geschiedenis van deze stad. Na het ontbijt krijgt u een inkijkje en bezoekt u het fort van Golkonda. Het heeft verbazingwekkend geavanceerde, akoestische systemen die werden gebruikt voor het signaleren van naderende vijanden en voor het detecteren van complotten die in de paleishoeken werden uitgebroed. U hoort het verhaal over de heersers van deze dynastie, met speciale aandacht voor het liefdesverhaal van Mohd Quli Qutb Shah en Bhagmati. Verken daarna het oude stadsgedeelte van Charminar en zijn bruisende bazaars. Het is een drukke, bedrijvige wijk. Loop door de nauwe straatjes van Laad Bazaar, bekend om de lokale sieraden, vooral armbanden, naar Pather Gatti voor de beroemde Deccan-parels. In het Taj Falaknuma-paleis kunt u wederom genieten van een rustgevende avond.

Dag 4: Hyderabad - Mysore

Middels een binnenlandse vliegreis belandt u in Mysore, de culturele hoofdstad van Karnataka. Deze plaats is omringd door deftig groen en historische monumenten. Musea, azuurblauwe meren, majestueuze paleizen en oude tempels kenmerken Mysore. Hier brengt u de nacht door in een erfgoedhotel. 

Dag 5: Mysore

Het belooft een goed bestede, culturele dag te worden. Allereerst ziet u het zomerpaleis van Tipu Sultan. Het is volledig gebouwd met Frans rozenhout en versierd met pilaren, bogen en balkons. Er is ook een klein museum in het paleis dat open is voor publiek. U trekt even de omringende heuvels in voor een bezoek aan de Chamundeshwari-tempel, gewijd aan de gelijknamige godin. Later op de dag is het tijd voor Mysore Palace, een van de mooiste koninklijke paleizen in India. Het paleis is een indrukwekkende combinatie van Indo-Saraceense bouwkunst: de koepels en de buitenconstructie zijn van islamitische architectuur, terwijl het interieur een mooi voorbeeld is van hindoeïstische bouwstijl. Op zondag en bij feestelijke gelegenheden wordt het verlicht.

Dag 6: Mysore - Nagarhole

Na een rit van enkele uren belandt u in Nagarhole, een natuurparadijs met bossen, beekjes, golvende valleien en watervallen. Het mistige Brahmagiri-gebergte vormt een perfecte achtergrond voor de natuurlijke geluiden van de jungle, het kabbelen van de beken en rivieren. Het is een toevluchtsoord voor veel wilde bewoners waaronder de Aziatische olifant. Daarnaast gaat u in de middag speuren naar vierhoornige antilopen, tijgers, wilde honden, neushoornvogels, muisherten, pangolins en gigantische vliegende eekhoorns.

Dag 7: Nagarhole

Nagarhole behoort tot de mooiste parken van India. In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een junglesafari per jeep. Zorg dat uw fotocamera goed is opgeladen. Hier leeft de grootste congregatie van Aziatische olifanten ter wereld en ze zijn zeer fotogeniek al zoekend naar voedsel langs de meren. U kunt zich ook verheugen op vogels kijken, met meer dan 300 geregistreerde soorten. Wilt u luipaarden spotten? Maak dan uw reis in de maanden februari tot en met mei als het paringstijd is.  

Dag 8: Nagarhole - Wayanad

U maakt eerst nog een ochtend game drive en vertrekt dan naar Wayanad, een exotische locatie in Kerala. Een resort met de veelzeggende naam Tranquil, is hier uw uitvalsbasis. Het ligt op een 400 hectare grote privé koffie- en kruidenplantage genesteld in het weelderige bos. En het wordt nog mooier, want u brengt er de nacht door in een wel heel comfortabele boomvilla met heerlijke bedden, een eigen badkamer en terras met panoramisch zicht. Even weg van de drukte van het leven vindt u hier een moment van pure rust. Doe bij het verlaten wel even uw deuren dicht, want de resusaapjes zijn erg nieuwsgierig! 

Dag 9: Wayanad

Naast ontspannen met bijvoorbeeld een ayurvedische massage, kunt u in en rond de plantage ook heerlijk wandelen en vogels spotten. De groene heuvels van Wayanad nodigen uit tot een verfrissende wandeling. U heeft keuze uit diverse natuurwandelingen. In de late namiddag kunt u ook een kruidentour maken, eventueel inclusief lunch. Het idee van een kruidentour is bedacht als een alternatieve bron van inkomsten voor kleinschalige, lokale boeren. U krijgt daarbij ook inzage in de levensstijl van de planters.

Dag 10: Wayanad - Velinezhi

Deze reis biedt een afwisseling aan natuur en cultuur, daarom gaat u na het ontbijt naar het artistieke dorp Velinezhi. De rit erheen begint in het weelderige regenwoud van Athirappilly en doorkruist het stroomgebied van de Nila-rivier. Het levensonderhoud van de inwoners is sterk verbonden met deze rivier. De gemeenschappen die de oevers van de Nila-rivier bewonen, leven hier al eeuwenlang. Uw verblijf op een lokale boerderij stelt u in staat hun cultuur als insider te leren kennen. En: u draagt ook nog eens bij aan het behoud van deze traditionele leefstijl.

Dag 11: Velinezhi

De kunstzinnigheid van de dorpsbewoners komt vandaag tot uiting tijdens een interactieve sessie met een praktiserend handpoppenspeler in een traditioneel huishouden of op een school. Een bijzondere gelegenheid om getuige te zijn van dit belangrijke onderdeel van de beschaving aan de Nila-rivier. De traditionele lunch bij een huishouden is een mooie aanvulling. De middag brengt u door met een muzikantenfamilie die graag een percussievoorstelling ten gehore brengt. Laat uw horloge gerust achterwege, de tijd lijkt hier immers stil te staan.

Dag 12: Velinezhi - Kochi

India kent een intensief koloniaal verleden. Ook de Hollanders hebben er hun sporen nagelaten. De havenstad Kochi is al sinds de 14e eeuw een belangrijk handelscentrum voor specerijen en onderhield een netwerk met Arabische kooplieden. Het werd in 1503 bezet door de Portugezen en daarmee de eerste Europese kolonie in India. U bezoekt onder meer de Joodse synagoge, die halverwege de 17e eeuw na verwoesting door de Hollanders werd herbouwd. Een eeuw later werd de klokkentoren toegevoegd en de vloeren geplaveid met handgeschilderde blauwe wilgentegels uit China, geen twee tegels zijn hetzelfde. U ziet ook het Nederlandse paleis, oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen in het midden van de 16e eeuw. De Hollanders brachten later enkele verbeteringen aan. Dit paleis staat bekend om enkele van de beste mythologische muurschilderingen in India. U besluit de dag met een bezoek aan Fort Cochin, een kleine gemeenschap op zich. Omdat het een natuurlijke haven is en een van de belangrijkste handelscentra in het zuiden van India, is Kochi Fort een van de belangrijkste steden in de staat. 

Dag 13: Kochi - Alleppey

De dag begint met een bezoek aan de Sint-Franciscus kerk, waar de Portugese ontdekkingsreiziger, Vasco da Gama, gestorven in Kochi in 1524, oorspronkelijk werd begraven. Later is zijn stoffelijk overschot teruggebracht naar Lissabon. Na een stadstour door Kochi rijdt u naar Alleppey, waar u aan boord gaat van een woonboot, plaatselijk Kettuvallam genoemd. Langs de kust van Kerala en ver landinwaarts kronkelt een uitgebreid netwerk van lagunes, meren, rivieren en kanalen. U bevaart deze op een authentieke en tevens comfortabele manier. Een luifel van bamboe en palmbladeren biedt beschutting tegen de zon, terwijl u de wereld aan u voorbij ziet gaan. Er zijn één of twee eenvoudige slaapkamers met een eigen toilet en douche (hoewel de waterdruk vaak zo laag is dat u beter de emmer kunt gebruiken om u te wassen). Uw privé-woonboot wordt bestuurd door lokale bemanning, terwijl een kok heerlijke maaltijden bereidt in de kleine kombuis. Tegen zonsondergang meert u aan bij een rustige plek en wordt het diner geserveerd met een heldere sterrenhemel als toetje. 

Dag 14: Alleppey - Marari

Na alle indrukken van de afgelopen tijd is het tijd om te ontspannen in een fijn resort aan het strand van Marari. Er is bewust geen televisie in de kamer, zodat u zich volledig kunt onderdompelen in de omgeving, waar genoeg te doen is, naast het lezen van een boekje met uw tenen in het zand. 

Dag 15-16: Marari

Natuur en wellness zijn alomtegenwoordig in Marari. De verkwikkende zon streelt uw huid terwijl u wandelt, zwemt of op een stralende middag op een bijna leeg strand zit. Natuurliefhebbers zullen verheugd zijn dat Marari een zeldzaam toonbeeld van diversiteit is. Er komen 97 soorten vlinders, 350 soorten inheemse planten, 3 soorten schildpadden, 10 soorten kikkers en ongeveer 80 soorten vogels voor. Maak dus gerust een ogenschijnlijke doelloze wandeling over een pad bezaaid met wilde bloemen en wees u weer even bewust van waar het in het leven echt om draait.  

Dag 17: Marari - Kochi - Amsterdam

Als de wekker gaat voelt het mogelijk alsof u wakker wordt uit een droom. U keert terug naar Kochi, waar het vliegtuig klaarstaat u naar huis te brengen, naar de dagelijkse realiteit. 


Data & prijzen

Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM, overnachtingen, vervoer met chauffeur, gids tijdens genoemde excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Hoewel Aziatische olifanten iets kleiner zijn dan hun Afrikaanse familieleden, weegt een volwassen mannetje wel 5000 kilo en een vrouwtje 3000 kilo. Ze kunnen 60 jaar oud worden.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl